Çinekop, Zargana, İstavrit avı Trabzon.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında levrekavcısı61 tarafından paylaşıldı.

1. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    15 Eylül 2010.
    Merhaba balıkçı dostları uzun bir aradan sonra şeytan oltasıyla Akçaabat’a uğradım. Yem olarak tuzlanmış bir parça hamsiyle yakaladığım istavriti kullanarak ava başladım.Bu sene çinekop Doğu Karadenizde çünkü balık buradan göç etmedi Troller kasalıyor... Şubat, Mart aylarında bile ağlara yakalandığı haberlerini almıştım fakat dönüşü muhteşem olacak boğazda.Uzun pala kanca yerine kısa pala 7 numara siyah çapraz iğne ve 0.16 misina kullandım aklımda zargana,istavrit, izmarit olduğu için bu yöntemle devam ettim yakaladığım 6 çinekopunda ağzından kancaları çıkarma şansım olmadı çünkü çıkarırken misina gerildiğinde çinekop misinayı koparıyordu ama bu problem değildi benim için çift oltayla çalıştığımdan misinanın birini suya atarken diğerini 20 sn bağlıyordum.İnce misina kullanırken çinekop veya zargana misinaya asıldığında misinayı boşlayın ve çok hızlı olmayacak şekilde eğer tekrar asılırsa tekrar boşluk vererek çekin bu balıklar genelde ısırarak değil dişlerini sağa sola misinaya sürerek keserler.İnce misinanın avantajı istavrit ve kefal gibi avlarıda çok rahat hissetmenizi sağlar.Ama lüfer için bir ay sonra kesinlikle uzun pala kanca kullanmak gerek.Balık bu sene bol, istavrit gecen yıl kasım ayında ulaştığı boy limitine bu sene Eylül ayında ulaştı. 2 ay sonra düşünemiyorum nasıl bir boya ulaşır.Sezona yeni başladık, balık bol herkese rastgele.

Not:Fotoğraftaki lamba 4 adet florasan ışığı ile suyu aydınlatmak için kullanılır yanındaki çanta ise içinde kazak,su,yağmurluk,şemsiye konulan büyük boy çantadır foto sizi aldatmasın.

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 17 Eylül 2010
  2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

İyi bir av olmuş sizin orda balık bol burda yok :) rastgele

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ekrem bey çinekopları boy sırasına dizmişsiniz ama çok ufaklar keşke ufakları salsaydınız hatta hepsini salsaydınız. 6 balıktan birşey olmaz gerçi ama biz amatör balıkcılar olarak belli limit altı balıkları suya geri iade ediyoruz, sizden de aynı anlayışı ve davranışı beklerim umarım bundan sonraki avlarınızda güzel gzel lüferler yakalama imkanınız olur. yine de tebrikler.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    istavrit gecen yıl kasım ayında ulaştığı boy limitine bu sene Eylül ayında ulaştı. 2 ay sonra düşünemiyorum nasıl bir boya ulaşır.

Fotodaki istavritler çok büyükmüş, çinolar da istavrit kadar olduğuna göre onlar da büyük.:( :confused:

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Zargana da bayağı büyükmüş nuri abi maşallah :)

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Ne güzel düşünceleriniz var. Balık bol, çinekop bol, lüfer bol olur. Düşünmeniz bile yeter. Yeni haberlerinizi bekleriz. Yanlız bu balıkları teknedenmi yoksa kıyıdanmı aldınız.

7. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Keşke sigara paketini koysaydım balıkların limit altı olmadığı görülürdü.Şekildeki lamba 4 adet florasan ışığı ile suyu aydınlatmak için kullanılır yanındaki canta ise içinde kazak,su,yamurluk,şemsiye koyulan büyük boy çanta arabamın arkasında sabit durur.Ayrıca ben İstavritin büyük boy limitinde oldugunu söyledim o resmin burda olduğunu söylemedim.Saygılarımla...

8. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Balıklar boy limitindedir lütfen bununla ilgili mesaj atmayın cevap yazmayacağım.Birde kasım ayında göreceğiz istavrit ile ilgili sözlerimin doğruluğunu.Hafta sonu forma özel bir av yapacağım o fotolarda biraz daha dikkatli davranacağım göz yanılması olmasın diye.

9. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Kıyıdan iskeleden suya ışık tutarak,rastgele şimdiden.

10. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Sayın Enginson (21.11.09 avım ( istavrit )) adı altınta yayınladığınız rapordaki çinekop boyları inanın benim çinekopların en küçüğüyle aynı boyda, amator balıkcı olarak önce sizden beklerdim bu balıkları denize salmanızı sonra formda başkalarına mesaj yazmanızı:D

raporunuzun link. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30130

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yanlış anlamayın amacım sizi rencide etmek değil. evet geçen seneye kadar bende çinekop avı yapıyordum ama artık yapmayacağım. doğrudur balıklarınız büyük limit üstüdür kusura bakmayın tartışma yaratmak adına da yazmadım tebrik ederim buradan ufak gibi göründüler ondan o şekilde yazdım. Allah daha iyilerini nasip etsin . rastgele...

12. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Yok ya ne yanlışı bir balık için, ama benimde hatam var daha dikkatli foto çekmem lazımdı. inşallah boğazda daha büyüklerini tutarız herkeze rastgele bu sezondan umutluyum 10 yaşından beri olta elimde az çok tahmin ediyorum balık popülasyonunu...

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    benim o konuda paylaştığım balıkların geneli sarıkanat 3 tane kaba çinekop var. istavritler ise o gece çinekop takımına gelmişlerdi onlarda kaba istavrit. ama olsun sarıkanatta olsa artık çinekop avı yapmayacağım. denk gelirse de geri iade edeceğim.

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aynen bende 10 yaşından beri boğazdayım . çoğu zaman senelerce balığa gidemediğimde oldu. tabi bizim boğazda tuttuğumuz balıklar belli, istavrit, izmarit, zargana, çinekop vb. :) umarım gelecekte bunları da kaybetmeyiz. anlayışınız için teşekkürler rastgele :)

15. evrim_basar

evrim_basar EVRİM

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 yabomax POISON 4.20
    Favori Makine:
    BAWRA BOSPHORUS80 OKUMA SAFİNA PRO
    En İyi Avı:
    16 kg lık halat herkese nasıp olmaz
    tebrıkler guzel av caparıler dolu avınız daım olsun

16. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    teşekkürler sizede bol verimli avlar diliyorum.