çinekop

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında mumi90 tarafından paylaşıldı.

1. mumi90

mumi90 MEHMET

bugün alba 0 numara desenli kaşık aldım bunu sarayburnunda deneyeceğim bunun bedeni nasıl olmalı..

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bedeni de kendi de olmamalı. Zira çinekop tutmuyoruz sevgili arkadaşım. Onun yerine sarıkanat, lüfer filan tutuyoruz.

Lüfer tutmak içinde, 125gr kurşunu 1 karış misina ile bağla. Öbür tarafa iyisinden bir bilyalı fırdöndü tak. 0.30 FC misina ile 2 kulaç (kamış boyuna yakın) beden yapıp ucuna kaşığı bağla.

Son sürat çek, ne kadar süratli çekersen, o kadar iyi.

3. mumi90

mumi90 MEHMET

ben çinekop geçiyo diye yazdım sarıkanat limitleri kaç cm

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    20 cm'den büyük olacak.

Kabaca, karışını olabildiğince açınca, balığın kuyruk ucundan, burun ucuna gelecek.

Çinekop daha küçüklerin adı. Bu hususta duyarlı olmak gerekiyor artık.

5. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Cinekop icin atilan raplalar ile sarikanat yakalanamazmi?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Rapala işin lüksüdür, ekstrası yoktur, kaşık kafidir ve genelde rapaladan iyi netice verir: Aksiyon yapacağım derken dönme vs. sorunsalı.

Kaşık veya rapalaya çinekopta, sarıkanat veya lüferde atlayabilir. Aradaki fark şudur: Eğer sahteye atlayan çinekop ise, geri salınır, öbürleri için düşünülür, 5 kg limiti vs. akla getirilir, buna göre geri bırakma, kovaya atma arasında bir karar verilir.

Tabi bu arada, bilhassa 30cm'den küçük olanın daha hiç üreme şansı bulamamış olabileceğini, daha büyüklerini, mesela 50cm olanının, üreme avantajını çok daha iyi sağlamış, daha verimli bir nesil olduğunu filan akla getirmeli, vicdanla muhasebe yapıp ona göre davranmak gerektiğini unutmamak gerekir.

Bu sizin ilk lüferinizse, ilk trofenizse vs. alın, bir anınız olsun. Ama değilse, geri salın, denizde sizden yeni bir hayat bulmuş bir balığınız olsun.

7. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Cok tesekkur ederim...

Tezgahlarda ve restaurantlarda lufer diye satilan baliklari gorunce vah vah diyorum ozaman.... ;(