Çinekopa Doydum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Çinekopa Doydum
    Takım
    Makine Shimano sustain 5000 FA ,Kamış shimano Catana tx 10-40 atarlı 330cm,Alba 605 serisi,iki numaralı kaşık.Çeşiti boncuk simlerle zenginleştidiğim ve kendi imalatım tüy kötekli takım.
    11.09.2012 gününden beri Samsun Alaçam’dayım .Her gün balık avına gidiyorum.Çinekopa doydum desem yeridir.Her sabah saat 05.15 te kalkıyorum,saat06 gibi olta atar oluyorum.At çek o kadar yoruyor ki ,gelince bir ağrı kesici ,bir kas gevşetici alıyorum,ertesi gün sabah tam hazır hale gelemiyorum.Ve dün sabah pes ettim,balığa çıkmadım.Bir gün dinlenince anca kendime geldim.Bu sabah yine saat 05.30 da kalktım ve saat 06 gibi deniz kenarında idim.Arabadan takımları almadan denizi yakından görüp ava uygun olup olmadığına bakmaya karar verdim.Malum Karadeniz ,ne yapacağı belli olmaz.
    Arabadan takımları almadan sahile indim.İki kişi avlanıyordu.Onlara rast gele deyip ve izlemeye başladım.Deniz de dalga vardı ve avlanmaya müsait değildi.Böyle havalar için altarnatif avlak belirlemiştim.On dakika da yeni avlakta idim.
    Takımları arabadan aldım yaklaşık beş dakikalık bir yürüyüşle atmaya başladım.Bir kaç atış yaptıktan sonra yer değiştirmeye kara verdim.
    Yeni yer kayalık zaman zaman su sıçrayan bir yer.Ayaklarımın altındaki kaya hiç te tekin değil zor duruyorum.İlk atışı yaptım.Kolu bir kaç kez çevirdim,balık yapıştı.Balığı kovaya koymaya çalışırken düştü ve denize ulaşmakta güçlük çekmedi.Kovaya balık koymadan en az on balık düşürdüm.
    Balık ikişer üçer yapışıyor.Mütiş bir heyecan ve zevk.Saat on ikiye kadar 7-8 kg balık aldım. Yoruldum ve de balık kesti sonlandırmaya karar verdim.
    Balık yakaladığım da mümkün olduğunca eve temizleyip getiririm.Onun için temizlenmemiş paşalardan bir miktar ayırdım.Orjinal halini beğenirsiniz umarım.
    Buradan yarın ayrılmam gerekiyor.Ankara’ya dönüyorum.Aklım bura da kendim Ankara ‘ da olacak.
    Tüm forum üyelerine böyle bereketli avlar temenni ediyorum.

Uploaded with ImageShack.us,

Uploaded with ImageShack.us

Bu ara da küçükler denize iade yüzde dksan sarkat geliyor.

Moderatör notu:

Avınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Biz amatör balıkçılar için bakanlığın yayınladığı bir tebliğ bulunmaktadır, lütfen göz atınız:

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Tebliğin hükümlerini, gıda tarım ve hayvancılık bakanı yürütmektedir.

Bir amatör balıkçının, bu tür için bir günde avlayabileceği balık miktarı, 5 kg ile sınırlıdır. Ayrıca "Çinekop" avlanması da yasak olduğundan, 20cm ve altı balıkların avlanmaması gerekmektedir. Bu santim ve üstü balıklar için karışıklıkları önlemek amacıyla "Sarıkanat" veya "Lüfer" şeklinde adlandırma yapabilirsiniz.

Avınızın raporundaki balıklar, koyulan 5 kg limiti aştığı için paylaşıma kapatılmıştır. Bu ve benzer durumlarda paylaşımın forum yönetimince kapatılabileceğini şu adreste yer alan duyurumuzda daha önce belirtmiştik:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43316

Daha sonraki avlarınızda bu konuda hassasiyet gösterirseniz bizi sevindirirsiniz.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Ufak bir katliam yaptım diyorsunuz yani:) :) :)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler, çok keyif aldığınız belli oluyor.
    Ancak bir daha ki avlarınızda limitleride dikkate alırsanız, çok daha güzel bir rapor olur.Malesef %50 limit aşımı yapmışsınız, belki her zaman denizde avlanamıyorsunuz ama bu konudaki limitlerde belliidk

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Doydunsa...

İnşallah doymuşsundur.;)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel balıklar.

Ben olsam rapalayla avlanır,adet yerine alacağım keyfin peşinde olurdum.

Sevgiler

6. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Tebrikler, güzel bir av olmuş! Ben daha siftah yapamadım, ama inşallah en kısa zamanda olur... Paylaşım için teşekkürler!

7. RaggaMufin

RaggaMufin Tuna GÜL

Favori Kamış:
    Lineaeffe Olyster 4.20 Surf
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    İstavrit
    "Hocca" abi ayıp ediyorsun senin yüzünden bizim buralara balık gelemiyor :)) Tebrikler çok güzel bir av.Devamı gelir inşallah..

8. superalli

superalli Ali DİNÇ

İnsan bazen hırsının kurbanı olabiliyor, beyefendiye kızmamak lazım sadece uyarıda bulunmak yeterlidir bence. Limitleri incelediğinde kendiside yaptığının doğru olmadığını görecektir. Saygılar

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Hocanın tuttuğu 2 kilo fazla balık önemli değil,afiyet olsun(hepsini yememiştir konu komşuyla paylaşmıştır,onlarada afiyet olsun)
    Önemli olan ,hocamızın 2007 den beri bu siteye üye olup,daha önce yayınladığı bir raporunun limit dolayısıyla kilitlenmesine(bkz.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27931) rağmen,yahu bir sirküler varmış,neymiş,ne dermiş deyip bir inceleme gereği duymamış olması.
    Hocamız ,emekli bir eğitimcimiz,sirküleri okumuş olsa böyle bir hataya düşmez herhalde,ben kendi memleketimdeyim,çocukken böyle avlanırdık,zaten herkes böyle avlanır buralarda diyecek değil.

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Güzel av olmuş, kullandığınız takımın resminide ekleme şansınız var mı?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.