Ben bir belediyede çalışmaktayım. Öğlen yemeklerimiz başka bir belediyenin yemekhanesinden gelmekte. Bugün yemekte birde ne göreyim. Izgara Çinekop Güler misin ağlarmısın? Bi ara yesem mi yemesem mi diye düşündüm. Sonuçta belediyedeki tüm personelle beraber yedik. Ancak lüferler belediyece parayla mı alındı, kontrol sonucu mu el konuldu yoksa başka bişey mi bilmiyorum. Kontrol olacağını pek sanmıyorum, belediyeden bir çalışan olarak. Yemek sırasındakilere de çinekop olduğunu ben söyledim. Hatta arkamdaki kız telefonla arkadaşına bilgi veriyordu : - Yemekte balık var, sardalyanın biraz büyüğü.
Hehe güldüm ben aglayip gözden mi olalim. Yemekte sirtikara var gümüsten az kisa günleride gelir bu gidisle
Geçen gün tartıştığım balıkçı, "abey o yasağı koyan adam bile bugün çinekop yiyor sen ne diyorsun" demişti laf arasında. Adamlar işi biliyorlar da konuşuyorlar
Bir önlem alınmazsa 1o sene sonra resimlerde kalacak bu balık. Buna ençok üzülen yine bu balığı hergün katleden büyük tekne sahipleri olacak. Allah korusun.
En azından sardalye yi biliyor bayan kardeşimiz oda bir şey... yemek listesini yapmak sana düşmediğine göre tabiiki yiyeceksin kardeş..
Alınan yasak karaı güzel ancak, birden çinekoplar lüfer oldu. Herkes aynı şekilde yakalamaya devam ediyor. Sakarya Carffourda çinekop bile olamayacak boyda balıklar hemde çinekop tabelasıyla kilosu 15 TL'den satılıyordu. Herhalde okadar küçük balıklara Lüfer tabelası yazmaya utanmışlar yasak olmasına rağmen Çinekop yazmışlar. Allah bizlere akıl fikir versin de balık türlerimiz yok olmadan doğruyu bulalım.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘bütçe’sinde yer alan ‘ödenek cetveli’nden: Kirliliğin Azaltılması Hizmetleri: 88 milyon 256 bin TL. Doğal Ortamın ve Bio Çeşitliliğin Korunması: 231 milyon 560 bin TL. Bio çeşitliliğin korunması için cebinizde 231 milyon TL olduğunu biliyormuydunuz? Üstelik bu para bütçede her sene yer alıyor. Demekki Marmara'yı bir akvaryum gibi korumak için imkan var.
Hüseyin kardeş mazur gör bişey merak ettim , avatarındaki görüntü + belediye bu bilgi hakında - bu rakkamsal bilgiyi bir yerden mi buldun? - yoksa avatarda yanındaki muhterem ile muhabbetiniz varda ondanmı öğrendin? eğer başkandan aldıysan , aranızda başka muhabbet oldumu? yada bu avatar sadece bir anlık görüntümü? teşekkür ederim teşekkürler..
Hüseyin bey birlikte fotoğrafınız olan Sn. Kadir Topbaş bey bu konuda herhangi bir çalışma yapıyor mu ? Meraktan soruyorum yanlış anlamayın. Ayrıyetten acaba kendisinin yasak olmasına rağmen her yerde çinekop/yaprak satıldığından haberi var mı acaba ? ben o 230 milyon küsür tl paranın "Doğal Ortamın ve Bio Çeşitliliğin Korunması" için ayrıldığını hiç sanmıyorum...
Vergiler çeşitli isimlerle toplanır, ancak özel durumlar için toplanan paralar başka konulara harcanır. Aciliyet gerektiren konulara harcanır yani. (Örnek deprem vergileri) Belediyenin topladığı vergilerde çok acil olan çiçek alımı, kaldırımların sökülüp yeniden yapılması gibi yerlerde kullanılmıştır muhtemelen.
Bu eski bir fotoğraf. Bio çeşitlilik ile ilgili bütçe bilgisini heryerde bulabiliriz. İBB'nin yıllık bütçesi meclis üyelerince her sene onaylanır ve kamuya ilan edilir. İnşallah bu bütçe gerçekten doğru yerde ve en etkin biçimde kullanılıyordur. Ötesini ben bilemem, denetleme komisyonları var, teftiş kurulları var..