Herkese merhaba, bugun Bodrum/Gumusluk'te avlanirken fotograftaki balik avlarimdan bir tanesiydi.Bunun cinsini ben zargana olarak tahmin ettim, yalniz cevredeki kisiler barracuda yavrusu olabilecegini belirtti.Ozellikle kuyrugunun ortasindaki sivri uzanti dikkatimi cektigi icin sizlerede danismak istedim.Yardimci olan herkese simdiden cok tesekkur ederim.
Korhan Bey bu balığın zargana veya barakuda olmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Mığrı vs de değil. Bilen birileri mutlaka çıkacaktır. Ancak ondan önce Emre'nin de hemen üstte verdiği linkten kendinizi tanıtırsanız hem arkadaşlar hoşgeldiniz diyecektir hem de sizi daha iyi tanıyacaktır. Selamlar....
baracuda ülkemiz karasularında bulunan bir balık değildir...herkesin baracuda olarak bildiği balık ISKARMOZDUR...sadece vücut yapısı belli ölçülerde baracuda ya benzemektedir...ayrıca bu balık zargana da değildir... büyük ihtimalle muğla civarında OT BALIĞI olarak adlandırılan balık olabilir...bu kadar büyük olmamakla beraber bir kaç kere görme şansım oldu... bu resim barracuda olarak adlandırılan ıskarmoz balığı yavrusuna ait resimdir...tarafımdan yakalanıp resimlenip sonra serbest bırakılmıştır...sahtenin boyu 10,5cm dir...
Arkadaşımız doğru açıklamayı yapmış. Yöresel olarak zurna balığı da denir. Ancak karıştırmamak lazım, ibikli olarak bilinen balığa da birçok yerde zurna balığı denmekte. Ama bu balık gerçekten şekliyle de zurnayı andırıyor.
Aydın Bey'in verdigi linkteki balik ayni balik.Sansimiza olmadik balik bulmusuz, ilgi gosteren herkese cok tesekkurler.Bir tanede boydan fotografini ekliyorum ki boyu hakkinda bilginiz olabilsin diye..
Hasan Bey, baligi maalesef dun aksam diger baliklarla beraber temizledigim icin yeni bir fotografini cekemiyorum.4 adet fotografini cekmistim bir tanesinde daha belirgin sekilde onu gonderiyorum. Fotograf kalitesi icin kusuruma bakmayin.
http://www.akuademi.net/USG/USG2007/CK/ck64.pdf arkadaşlar dün tartışmaya açmış olduğum istilacı türlere bu da bir örnek olabilir linkte lesepsiyen türlerle ilgili bir yazı var mutlaka okuyun
Bence bu balık yolunu şaşırmıştı Daha sonraki dalışlarımda bir daha hiç rastlamadım bu balığa.Artık kısmetse seneye tekrar karşılaşırsak daha detaylı fotoğraflarını çekerim..