arkadaşlar hepinize rastgelsin, ben balığa yeni merak salmış biriyim, bu forum sayesinde son 1 ayda mükemmel şeyler öğrendim hepinize çok teşekkür ederim.. bayram için taşucundayım ve çipura-melanur-karagöz gibi balıklar için misina önerisi lazım. köstek için 25-30 m'lik bi fluorocarbon alayım, diorum ama beden fln ne yapayım bilmiyorum. yardımlarınız için teşekkürler...
Ben 0.30 tuberrtini gorilla flurocarbon kullanıyorum saf flurocarbon değil ama gayet memnunum 1.200 grmlık çipurayı, gecen haftada 1 bucuk kiloya yakın kuvveti bir domuz balığını çekti banamısın demedi. beden olarakta sufix xl strong 0.35 öneririm efta onaylı esnek bir misinadır fiyatıda çok uygun o olmassa angell kiss misinalarıda önerebilirm.
Bu misinalardan yapacağın tercihlerden memnun kalacağını umarım. İğnen balıksız kalmasın....RASTGELE... Maxim Testa Rosa (kırmızı) X Balza K 9 Berkley Trilene Max Fılpeska super Maxım X Trabucco Super ıso (üzerinde karagöz resmi var) X Trabucco t Force Super Iso (Lacivert) (üzerinde karagöz resmi var) X Oskar İnvisiline X INOXsoft (şampanya rengi) X
tubertini tavsiye etmem patlıyor...yarı yolda bırakır......krokodil kullan daha iyi bunu kullanacağına.....bu saydığın balıklar için FC misinaya gerek yok, köstek için beyaz veya çok açık yeşil kullanabilirsin... sufix siege gibi modeller fazlasıyla işini görür...
erhan abi sana da rast gele, ilgin için çok teşekkür ederim.. abi ana beden için ortalama0,30-0,35, takım bedeni ve köstekler için 0,25-0,30 gibi kalınlıkları tercih etmem gerekiyor dimi ?
hocam tubertinin patladığını bugün bi arkadaş daha söyledi bana. onun yüzünden kaçırdığım balıkları görsen kafayı yersin diyo eleman... FC az da olsa verimi arttırırsa diye düşünmüştüm. bir de sabrınıza sığınarak birkaç sorum daha var 1-sufix siege'i sadece kösteklere mi yoksa bütün bedene mi önerdiniz? 2-erhan abiye sorduğum gibi, ( ana beden için ortalama0,30-0,35, takım bedeni ve köstekler için 0,25-0,30 gibi kalınlıkları mı tercih etmem gerekiyor ? ) siz ne önerirsiniz ? 3-bir de füme renk misinalar var onlar nedir nerde kullanılır? sınav gibi oldu vallaha istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz diyeyim de tam olsun saygılar...
Misine nekedar ince olursa, tabi sağlam bir misine olmak kaydıyla, daha avcı olur kanısındayım, beden, balığa göre, 0.26-0.28-0.30 derim, köstekler içinde, 0.22-0.24-0.25- tabi balığın büyüklüğüne gücüne göre seçimi sen yapacaksın, çok kalın misinede balığı ürkütür, kısmetin bol, iğnen balıksız kalmasın...RASTGELE...
Haklısın Sertaç.... Allah cezasını versin onun... aklıma geldikçe benim kaçırdıklarım sinirlerim tepeme çıkıyor... sakın bulaşma.. Piyasada kaliteli FC bulmak zor.... ha getirtme veya bulma imkanın varsa yozuri, berkley ve rapalanın FCleri çok iyi... tavsiye ederim. 1. makinaya çok iyi gider bu... güzel akar makaradan, beden misinasıda olur ama kösteklere renkleri koyu gelir, beyazını bulursan olur.. sanırım açığı yok bunun zaten.. 2. köstek için 0,25 tavsiye etmem sağlam bir çipura gelirse çok üzer.... en az 0,30, tercihen 0,35 en idealidir... ha desenki karagöz ve melanur için sadece o zaman 0,30 dan yukarı çıkma derim ama çipura varsa en az 030.. 3. Renklere pek takılma, senin için en ideali açık renklerdir...