Bugün kefalden vazgeçip şansıma ne çıkarsa diye sülünes alıp sahile gittim.Ama akşama kadar durmama rağmen sonuç 0.Tuzlanmış boru kurduyla tutan 1-2 kişi daha vardı ama onlarda tutamadı.Balıksız bir güne denk geldim heralde. Birdaha şansımı denemek istiyorum.Yarın gidicem ama sizce tuzlanmış boru kurdumu sülünes mi ?
Ahmet kardeşim merhabalar Eğer bulabilisen Madya alıp denemeni tavsiye ederim. Birde avlandığın yerde Çipura varmı ? Etrafta çipura tutabilen varmı bir kontrol ediver. Ayrıca Bandırma bölgesinde "Bandırmalı" Mustafa ağabey ve surffishing abilerin yazdıklarını incele Selamlar şansın bol olsun. Şansın bol olsun.
Avlandığım yer Balıkesir / Burhaniye / Ören mahallesi sahili.Çok geniş bir sahil.Çipura-Mırmır tutulduğunu duydum ama gelmediğim için görme şansım olmadı maalesef.Çok geniş bir sahil ve büyük bir bölümü kumluk.Birde Madya tam olarak ne oluyor ? Yani yem sorduğumda sadece sülünes ve tuzlanmış boru kurdu bulabiliyorum.
Bu konuyu dikkatlice okumanı tavsiye ederim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11677&highlight=madya
Teşekkür ederim Tarcan abi.Ama çok iğrenç bişeye benziyor. Birde nerden satın alabilirim ? Yada nerden çıkartabilirim ? O konuda yazmıyorda.
. Sen Balıkesir tarafında olduğun için nereden satın alınır bilmiyorum ama sanırım carefor yada maxi gibi büyük alışveriş merkezlerinin balık reyonunda oluyor genelde.
Maalesef abi.Sadece kipa var burda. Kipa'dada öyle birşey yok.Neyse ben ondan bulana kadar boru kurdu-sülünes birşeyler denerim.Olmazsa ilk göz ağrım kefal ve kıbrıs oltama geri dönerim.Yardımların için teşekkür ederim abi.
Evet abi.Bende sadece baş ve arka kısmını kullanıyorum.Halka gibi olan bölümü kesip onun önünde bulunan sert eti 2'ye ayırıyorum.Bu bölgesi çok sağlam oluyor ve kokuyor.Sanırım balığı çekmek için güzel bir etken. Baş kısmıda kolay takılabiliyor ama kolaylıkla da çıkıyor.
Bende yarını iple çekiyorum abi.Avlak değiştirmeyi düşündüm ama sanırım şanssızlığıma denk geldi bugün.Sabır etmekte fayda var diye düşünüyorum. Saygılar.
. Eeee balıkçılık sabır işidir be Ahmet. Sabır etmek, az ile yetinmek. çok balıkta ise işi kararında bırakmak bu işin kuralı.