çipura mırmır ve karagöz için tavuk göğsü?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında eylulruyam tarafından paylaşıldı.

1. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA SPECTOR 665 MAKİNA 14 BİLYALI
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    arkadas benim bulundugum bölge çipura mırmır ve karagöz oluyor genelde çok nadir levrek çıkıyor yaz aylarında mamun kullanıyorum ama kış aylarına yaklaştıgımızda mamun çıkmıyor onun yerine tavuk göhsü kullansam nasıl olur?? yada önerebileceginiz yemler varmı???

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Evet kullanabilirsin. İstersen Sülünes her zaman bulunur, bi şekilde temin edersin. Mırmır ve karagöz için kendinde üretebileceğin solucan v.b. de kullanabilirsin. Hiç bişey bulamıyorsan sinek larvası üretebilirsin, bir parça etten yüzlerce larva üretebilir ve bunları balıkta kullanabilirsin.

Unutmadan çipura, mırmır,kargoz tipi balıklar ekmekte yer, hamur ekmek içini bile kullanaiblirsin.

3. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA SPECTOR 665 MAKİNA 14 BİLYALI
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    çok teşekkür ederim kardeşim bilgilerin için tabş sardalyede kullansam fena olmaz sanırım ben onu unuttum bizim bu taraflarda bollugu yaşanıyor kışın bile günlük taze sardalyeye hiçbir balık hayır demez sanırım... tek sorunum kıbrıs takımla ugraşmaktan nefret ediyorum dip oltasına sardalya takabilirmiyim sadece bunu araştırmam gerekiyor sanırım!!!

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tabiki takabilirsin, zaten dip oltasına takman lazım. Forumda vardı bi arkadaş uygulamalı anlatmış.

Karagöz ve mırmırı bilmem ama çipura her mevsim sardalyaya vurmaz onuda belirtiyim.

5. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    çipura ve mırmır tavuk göğsüyle de yakalanır ama çok verimli olmaz.

hiç yakalanamaz da demiyorum ama verimli olmaz bence.

karagöz avında tavuk göğsü daha iyi çalışır.

bu benim kişisel gözlemimdir,yöreden yöreye,mevsimden mevsime,kısmetten kısmete değişebilir.

6. gencbarmen1

gencbarmen1 burak

En İyi Avı:
    levrek 1.3 kilo
    bölgede suyun içinde kuma batık taşlık arazi fln varsa oralardan güzel kurt çıkarabilirsiniz aslında en verimli yem bizim burada kurttur. ama kurt çıkan yerleride talan etmemek gerekir 10-20 arası kurttan fazlası israfa girer.

7. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Karideste kullanabilirsin hemşerim:) ve boru kurdu da olur.

8. LapinCash

LapinCash

Burdaki larvayı nasıl üreteceğiz ?

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    bence balık yemleri bölgeye göre çeşitlilik arz eder.mesela mırmırı tavuk göğsüyle istanbulda tutarsan verim alamassın.heee hiç alamassın demiyorum.alabilirsin üç beş bişey ama bence zaman kaybı.çünkü mırmır marmarada daha çok deniz kurdu ve küçük karides bolluğundan dolayı tavuk göğsüne çok iştahlı dalmaz.tavuk göğsünü akdenizde denersen mesela antalya,ozaman daha fazla randıman alırsın.çünkü,akdenizde yosun ve midye pek bulunmaz.demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum.he imkanın varsa deniz kurdunu temin et zahmet çekme;)