Çipura Savaşları Episode 5

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İlk dört episode nerede göremedik; dediğinizi duyar gibiyim.
    5.si de zaten bişeye benzemedi. :D:D:D

Çipura takıntımız devam etmekteydi.
    Cuma günü işten çıkmış, umutlarım ve ben Bergama'ya yollanmıştık.

Saat 20:00 gibi Bergama'dayım. Serhat abi evde, hoşbeşten sonra balık muhabbetine geliyoruz. İlk sorduğum levrek çıkıyor mu abi? :D:D:D

- Bende bilmiyorum çipura falan çıkıyormuş ama
    - (Hay çipurasının:D:D:D diye içimden geçirsemde sessiz kalıyorum)

Serhat abi birkaç levrekçi tanıdığını arıyor, duyumlar rezalet. :D

Biz en iyisi çipuraya gidelim deyip karar veriliyor. İşten çıkıp 2 saat araba sürüp geldiğim için çok yorgunum ama uzun süredir olta atmadığımdan üzerimde ya denk gelirse gibi saçma sapan bir umut var. :p

Bi de bunalmışım zaten, hanidir bakmamışım kamışın ucundaki yeşil fosfor ışığına. (İnsan özlüyo beya... :D)

Kara verilip yemek sonu çıkıyoruz yola. Serhat abi 2 yıl ehliyeti kaptırdığından şöför gene benim.

Zor bela dikili'ye malzemeciye ulaşıyoruz. Enerjimi özetlemek gerekirse, bataryasının tükenmesine tek çubuk kalmış cep telefonu gibiyim.

Gene mamun, dondurulmuş sülünez, madya gibi envayi çeşit yemimizi tedarik edip düşüyoruz yollara.

Avlakta konuşlanmamız 22:30'u buluyor. Oltaları hazırlayıp dikiyoruz sahili. İlginç ama umut vaad eden vuruşlarda alıyoruz. İlk balığı 3 metrelik kamışı, 50'lik eski sorunlu makinasıyla Serhat abi çekiyor.
    Gelen Lidaki. Kabalaşmasına birkaç cm kalmış. Şu an gayet kibar.
    Balık ikimizi de tatmin etmese de Serhat abi balığı alıyor. Merak edenler için balık 20 cm üzeri sanırım. Ölçmedim ama bir yemek kaşığı boyunda. (Resimlerde de var)

Yarım saat sonra çok iyi bir vuruş Serhat abi alıyor ama balığı tasmalayamıyor. Ahlar vahlar içinde bizim mamunlar sucul yaşama hizmet etmeye devam ediyor. Bende 2 sağlam vuruş alıyorum ama ne gelen ne giden var. İğneler mi uygun değil acaba diyoruz.

İğneler: Fudonun 2 numara çember iğneleri.
    Takımlar : 3 köstekli, boncuklu. (Köstek boyu 5-6 cm)
    Kurşun 50 gr

Çok ileriye atmaya gerek yok zaten balık yakında. Onun için 50 gr'lık kurşunlar yeterli geliyor ve ortalama 40 metre uzağa atıyoruz. İlerisi yosunluk olduğundan daha büyük kurşun kullanmıyoruz.

İkimizin de kanısı iğnelerin uygun seçimler olmadığı ama mamunları da küçük iğneye sağlamcana takamıyoruz. :confused:

Yaklaşık saat 23:15 sıralarında Serhat abiye güzel bir balık vuruyor, sorunlu makinası sayesinde balığı çekerken epey zorlanıyor.

- Volkan bu çok iyi
    - Sağlam basıyo Volkan
    - Çipura bu Volkan, kafa atıyor

gibi sözler arasında kalomanın hafif, silik bir cızırtısı bi an duyuluyor.

Vay be, demek böyle bir sesmiş.:eek: Henüz bana duymak nasip olmadı. :D

Balığı çıkarınca çokta beklentimiz ölçüsünde olmadığını görüyoruz ama gene de fena değil. :D

Saat 02:30'da dönüşe geçiyoruz.
    Ara ara Recep İvedik gibi kafamı camdan dışarı çıkarsamda uyku bir türlü dağılmıyor. :)

Uykulu halimi de avlakta çektim. :D:D:D
    2 poz çekmiştim de bu daha güzel olanı, çirkinini siz düşünün. :D

Avdan çıkan sonuç : Çipura çıkmıyorsa fazla da ısrar etmemek lazım. :D
    Levrek denemelerine yavaştan yavaştan başlamak lazım. (Boşta geçse oyuncaklarımla oynamak istiyorum artık. :D

Av gününün sonunda kız istemeye veya iş görüşmesine gitmemek lazım.
    En az 2 gün dinlenmek elzem. :D:D:D (Yoksa amaca ulaşmak imkansız)
    Bekar arkadaşların kulağına küpe olsun. :D (Kimse de vermez böyle tiyolar :laughing: )

Hepinize rastgelsin... :)

Sonraki günler tekne avı yapmayı düşünsekte denizin uygun olmaması nedeniyle maalesef gerçekleştiremedik. :D

Unutmadan; Salınan balık : 1 adet iskorpit. :D:D:D

Tekrar rastgelsin, dicem ama zaten benden başka herkese rastgelmiş... :)

Bayramınız kutlu olsun...:) (Bu sefer bitirdim :D:D:D)

18 yaş altındakiler ebeveyn kontrolü olmaksızın fotografla göz teması kurmasınlar.
    Olabilecek travmalardan mesuliyet kabul etmem. :D:D:D
    (Zaten uyarımı da sorumluluk sahibi biri olarak fotografta yaptım. :))

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    ah şu yengeçler. Sizde baya eksik kalmış onlardan.

3. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler Volkan gene hoş bir rapor olmuş bol balıklı raporlar dilerim :). İyi bayramlar.

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

abi episode falan görünce atlayıverdim konuya volkan abi almış çupraları diye ama son fotoyu görünce sonucu daha iyi kavradım :D
    kısmet değilmiş artık bir dahaki sefere abi.
    Bu arada bu mamunlarla 40 metreye nasıl atıyorsunuz ben mamunu yanlış mı takıyorum acaba sitede bir kaç konuda gösterildiği gibi takmaya çalışıyorum ancak olta suya düşmeden mamunlar iğneden kurtuluyor,

bende tekne ile açılsak mı acaba diyerek bugün takımları bi elden geçirdim ama geçirmez olaydım kaliteli olmasa da iyi kötü kamış makina falan vardı hepsi kullanılmaz olmuş bir tek comoranın teleskopik 100 kamışı sağlam kalmış diğerleri pert :) kasko da yok mecburen yenileyeceğiz
    bayramın kutlu olsun bol avlar dilerim

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi bir gün izmire gelirsem seni kesin bulucam. Bir raporda beraber yazarız. :) Raporları bile okurken güldürebiliyorsun insanı. :) En azından boş dönmemişsiniz, tebrik eder devamını dilerim...

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Volkan, bu kadar yazıya en az üç tane rapor sığar:D

Raporu okumaya başlayınca bu sefer trofeleri sıraladı herhalde diye düşünmeye başlamıştım:D

İlk balık fotosunu ve son senin olduğun resmi (tabi senin iddiana göre), moderatörün kaldırması lazım:D :D

Şaka bir yana, her zaman ki gibi keyifle ve tebessümle okuduğum (klasik:D ) raporlarından biri olmuş, en azından iki tanede olsa balığı almışsınız.Biz amatörler için alınan balığın biride bir, beşide bir:thumb:

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Cipuralarin efendisi Volkan'dan yine harika bir rapor...

Eline saglik kardesim, keyifli raporun icin tesekkurler. Bayramini da kutluyorum...

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Maşallah güzel avların daim olsun Volkan.

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan bu sefer kararlıyım, sen bana özelden adresini gönder, sana bir takım hazırlayıp göndereceğim :D:D

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler Volkan nihayet çupralarda boy göstermiye başladı:) o taşların üstünde levrek gözcülüğümü yapıyorsunuz:D

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sorun değil, bi dahaki av tamamlarız.

Teşekkür ederim Recep abi, sana da rastgelsin... :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Yasin. Benim doğru düzgün balık tuttuğum nerde görülmüş. :D:D:D

Mamunu biz 2 türlü takıyoruz. Doğrusu budur demiyorum. Lakin bana düşmez.
    1- Kuyruk en alt tarafından iğneyi sokup, kuyruğun içinden iğneyi yürütüp ayaklarının olduğu sert yerinden çıkartıyoruz.
    2- Gene aynı şekilde ama bu sefer kuyruğun üst kısmından (Hani kuyruğun sonu yelpazemsi ya, oranın üst tarafından iğneği sokup, gene ayaklarının olduğu sert bölgeden çıkarıyoruz.

Mamun tazeyse, kıpır kıpırsa atarken pek düşme olmuyor. Lakin ölmüş ve ebediyete göçmesinin üzerinden bir 5-6 saat geçmişse nasıl takarsan tak atışta mutlaka birkaç yem düşer.
    O yüzden yemipi mutlaka kullanmanı tavsiye ederim. Ben geçen avda avlakta bırakmışım yem ipini. İlk fırsatta gene alacam.

Bu unuttuğum ikinci yem ipi. :p :eek: :rolleyes:

Sitede mamunun takılışı varmı ben görmedim. Sanırım tekenin takılışı var. Senin gördüğünde o olabilir. Eğer tekenin takılışını gördüysen ve mamunu da öyle takıyorsan uzak atış yapamazsın. O takılış şamandıralı sisteme göre abanmadan yapılan atışlar için.
    Tabi tahmini yazıyorum. Nerden gördüğünün linkini atarsan daha iyi olurdu. ;)
    Rastgeslin... :)

13. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    Bayramınız kutlu olsun... (Bu sefer bitirdim )
    keske bitirmeseydin, çok zevkle okuyordum raporunu.
    tebrikler raporda resimlerde çok güzeldi.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    keyifle okudum yine :) avlak guzelmis ama manzara muthis.

bu çupralar niye tek tek geliyor böyle Volkan? söyle kovanin dibi gözükmez sekilde bir av diliyorum ve bekliyorum:)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nasip Fatih. Zaman ve mekan uyduktan sonra ben uyarım. :D
    Rastgelsin...

Teşekkürler İsa abi. Tabiki biz amatörler için balık avı eğlence olmalıdır diye düşünüyorum. Yoksa neden tüm raporlarımda eğlence ve mizahi öğeler bulunsun;)
    Raporlar aslında çokta uzun değil be abi :p :p :p

Paragrafları birleştir, aralardaki boşlukları kapat. Satır başı falan yapma yarım sayfa etmez.:p :p :p :D

Kendi boyutunda balıklar rastgelsin... :) Nice güzel avlar dilerim... :)

Teşekkür ederim İbrahim abi, tekrar hoşgelsin. Adına konu açmadık, dönüş hazırlığı yaptığını biliyordum ama yokluğun hissedildi forumda. Bi daha bu kadar ara verme. :D:D:D
    Ayağının tozuyla koca levreğin avında bulunmuşsun ya süper valla.

Teşekkürler Selçuk, raporunda verdin gazı bakalım. Sonumuz hayır ola. :D:D:D

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Volkan güzel ve eğlenceli bir av olmuş.
    En sondaki foto seninse, sakın adliyenin önünden geçme.:)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnan kardeşim Teşekkür ederim. Daha önce Orhan abi de yazmıştı adresimi istediğini ama görmemezden gelmiştim. :D:D:D
    Beni niye mahçup ediyorsun. Adresimi veririm, sorun değil de beni çok mahçup edeceksin ve üzerime mutlaka yakalamam gerektiğine dair baskı yükleyeceksin. :) Balığın harman olduğu zamanlar 2-3 yıl önce biz bu şekilde noname iğnelerle 7-8 mırmır kaba lidaki tutuyorduk. Özelden iş adresimi verecem ama 1 takım kargo ödemeli göndereceksin. Anlaştıysak yazacam adresimi. ;)

Avatarını neden değiştirdin? Ben senin güleç yüzünü görmeyi tercih ederdim.:p ;) :thumb:

Az da olsa tek tek çipuraları yakalıyoruz abi. Levrek duyumu yok desen yeridir. Bizde Bergama da sorduk soruşturduk pek tutan yok. Yavaştan başlar sanırım artık. Eylül bi girsin bakalım. :)

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Murat abi. Senin de bayramın kutlu olsun. :)
    Güzel, keyifli avlar dilerim. :)

Bende bilmiyorum Roy. Gerçekten tek tek geliyor çipuralar. :) Çok sinir bozucu. Avlağa gidiyoruz ilk 2 saat içinde bir tane geliyor sonra sabahlara kadar bekle ne gelen var ne giden. :D:D:D

Güzel avlar hepimize nasip olsun. Sen tutmuşsun yayını ya helal olsun. :)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Teşekkürler Mustafa. Maalesef ki o surat benim. Bende tanıyamadım bi müddet. :D

O suratla değil adliyenin önünden insan içine çıkmamak lazım. :D:D:D

At hırsızı diye tutuklarlar valla. :D:D:D

20. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Volkancığım geçmiş bayramın kutlu olsun
    bak bu balıklar denizin en kalabalık merasına senin heykelini dikecek sonunda
    onlara zarar vermeyip yakalamadığın için sucul yaşam dostu balıkların sevgilisi volkan diye.
    :):)
    yakala artık şunları ben bir türlü çıkamıyorum balığa yanlış anlaşılmasın çıkıpta tutamıyor değilim çıkmıyorum ama az kaldı,balıksızda olsa artık av zamanı geldi.

bence sen artık bergamaya sadece ziyerete git balığa başka yerde çık. mesela körfezin diğer kıyılarını dene.ciddiyim bu konuda.