Cumartesi foçadan yakaladığım yaklaşık 500 grlık çipuradaki diş izleri.İlk defa böyle birşeye şahit oluyorum.Sizlerle paylaşmak istedim.Balığın sol tarafında 2 sağ tarafında 4 diş izi var. Ustalarımın yorumlarını bekliyorum.
abi mığrı ısırsa o şekilde yakalamaya göre balığı ısrdığı gibi dönmeye başlamazmı o şekildede kurtulması çok zor gibi görünüyor
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim ama bencede müren veya mığrı olsaydı kurtulamazdı gibime geldi.Eğer öyleyse bile onlardan kurtulmuş ama benden kurtulamadı
Bunu yapanın hangi balık olduğunu bilemiyorum ama ağzının tadını iyi biliyormuş.Baksanıza çuprayı kaptığına göre
Ben de vakti zamanında Didim' de bir lodos fırtınası günü, kıyıdan av yaptığım esnada, gelen kiloluk çupranın yarısını bir ısırışta koparıp alan canavarın peşindeyim.? neydi O canavar diye yıllarca kendime sorar dururum.
kuyruk kısmından ancak kofana yada lüfer saldırır.müren falan olsa zaten hayatta parçalamadan bırakmaz..lüferin huyudur yaralar balık kan kaybeder peşinde dolanır,güçsüz gördüğü an atlar tekrar üzerine
çene yapısı benzemekle birlikte diş yapısı tıpa tıp benzemese de lambuka olabilir. Zira lambuka tam bu mevsimde izmir körfezine kadar giriyor ve 4 kg civarına ulaşmış oluyor. 3 yıl önce ramazan bayramında urla açığında alman adasında avlanırken çektiğimiz çipuralara atlıyorlardı, zor kurtarmıştık çipuraları.
mığrı dediğiniz sanırımm bizim mıngri dedğimiz oluyo mıngirinin dişleri böyle degill sık sık ve kısa ısırsa kesin koparırırdı dönceği içinde bence ya sinarit yada iskarmoz yeni diğer adıyla turna iki balığın ısırığı gibi.