Çıralı da kıyıdan ne tutabilirim?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cosmic-c tarafından paylaşıldı.

1. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Merhaba arkadaşlar.şu sıralar kıyıdan ÇIRALI DA ne tutabilirim?Yem olarak ve takım olarak ne kullanmalıyım? Yardımlarınız için şimdlden teşekkürler.

2. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Genelde o civarlarda dalış yaptığım için az çok biliyorum.O civarda kıyıdan tutmayı umduğumuz her balığın varlığı mevcut.Ama özellikle iri kefaller,büyüklüğü fazla olmayan hani,mırmır,zargana ve sargoz var. Şimdiye kadar hiç levrek görmedim. Çok sık olmamakla bazan iki li üçlü guruplar halinde bir takım iri balıkların ki sanırım kiloları yaklaşık 15 20 vardır transit olarak geçtiklerine şahit oldum. O kadar kızlı geçtilerki tam olarak ne olduklarını anlayamamıştım.Sanırım akyaydılar.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selam Cem Bey, bu konuyu geçenlerde şu başlıkta biraz konuşmuştuk. Aynı sahilden av yapmak istiyorsunuz siz de, belki faydası olur.

Soner Bey'e de tamamen katılıyorum. Levrek bende hiç görmedim, ama diğer türleri rahatlıkla tutabilirsiniz. Uygun oltayla sahilden almanız en muhtemel balıklar kefal ve mırmır olacaktır.

Soner Bey, o avcılar 95% olasılıkla tahmin ettiğiniz gibi akyadır.
    Kaderime sövdüren balıktır kendisi, hep mi yanlış zaman, yanlış yerde olunur. Elimde zıpkın varken değil agaşon kamp kursam gelmez, gözlükle yüzerken fırıl fırıl nispet yaparlar. Zıpkınla avlamayı en çok istediğim balıktır. Kısmet olmadı ama henüz. :eek:
    Görmeyeli de uzun zaman oldu o ayrı. Hala geldiklerini bilmek güzel. Özellikle o boylarda.

Son düzenleme: 1 Eylül 2011
  4. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    tatil boyunca yem bulamadığımdan avlanamadım ancak gözlükle daldığımda arkadaşların dediği gibi büyük kefal sargoz hani ve mırmır tutabilirsin sargozlar cok ilginç 1 karış büyüklüğündekiler 2 karış derinliğindeki suda yüzüyor

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Berk kardeşim, daha çok at çek yapma niyetin vardı, denedin de sonuç alamadın mı yoksa götürmedin mi takımları?

Bir de aslında hani, mırmır, sargoz için kayalardan patella ya da madya bulabilirdin. Üçü de bu böcekleri çok severler.

Sanırım sen oranın keyfine dalıp balıktan vazgeçtin. :p
    Umarım eğlenceli bir tatil geçirmişsindir.

6. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    biraz acemiliğime geldi adrasanda atçek denedim ama sağ tarafda uygun olmayan bir yerde denedim sanırım onun dışında olymposda yem konusunda biraz tembellik ettim sol taraftan midye falan bulmaya üşendim kıyıda gözlükle balık kovaladım oda gayet eğlenceliydi :)

7. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Olimposta yem aramaya gerek yok ki. Ben bi kersinde yaza girerken olimposa gitmiştim. Başka bir kaç balıkçı vardı tam derenin döküldüğü yere olta atıyorlardı. Hemde kancaya tatlı sudaki o yeşil yosunları takarak atıyorlardı. Aklıma yatmadı ama bende denedim zira yanımda getirdiğim ekmeğe kefaller dahil kimse rağbet etmemişti. Önce bu yosunla küçük bir balık tuttum. Sonra onu kesip yem yaptım. Bir saat içinde iki kilo balık tuttum orda.Ama sabah erken gitmiştim. Orda bulunan balıklardan hepsinden birer tane tuttum nerdeyse.

8. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Çıralı da kıyıdan ne tutabilirim?
    Merhaba arkadaşlar.şu sıralar kıyıdan ÇIRALI DA ne tutabilirim?Yem olarak ve takım olarak ne kullanmalıyım? Yardımlarınız için şimdlden teşekkürler.

9. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Yok mu hiç fikri olan?