Çıtır avlara devam, patlakgöz mercanlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Yöremiz mercan yönündende hayli kıt günler geçirmekte.

Kolyoz olsada FF cihazım henüz gelmediğinden peşlerine düşmüyorum.Sanırım önümüzdeki hafta gelecek ve ben ziyaretci kardeşlerimin buz kutularını hiç olmazsa iri kolyozlarla doldurabileceğim.

Şu anda sürüleri biriki çaparici hariç pek elleyen yok.

Balıklar önümüzdeki ay içinde başlayacak yumurta dökme mevsimi için toplanmaktalar.Bu ara bir,iki çapari balık almak olası olsada bir taraftan yumurtlama dönemi öncesi pekde peşine düşülesi değil.

Sarıkuyruk Akya palazlarıda boy gösterdi.Öyle pek küçükte değiller 2-3 kg lık bireyler var aralarında.Ancak onlarında 40-50 kilolara ulaşabiliygor olması avını cazip kılmıyor.

Hayli değişmeye başladım.Yüreğim gittikce yufkalaşıyor.Evvelden olsa böyle davranmazdım..

Ancak bir taraftanda benimle balığa çıkıp iyi bir av yapma hevesinde olan birdolu kardeşim var.Doğrusu ne yapacağımı şaşırmaktayım.

Çoğu tatlısucu olsa bir problem yok.Neticede bir dolu kasna turna yakalarız,sevip öper salarız.Güzelcede videofoto falanda çekeriz.

Aslına bakarsanız İstanbulda yoğun av vermeye başlayan sarıkanat ve istavritlerde üreme döneminde ve Karadenize akmaktalar.

Ne olacak şimdi avlanmamalımıyız,yoksa bir,iki tavalıklamı yetinmeliyiz.Tebliğlerde kısıtlama yok,ama insanında içi sızlıyor yahu.Dedimyaiyice yufka yürek oldum,ikilemler beni kahrediyor.

Bir taraftanda yeni teknenin suyainmesi uzadıkca,uzamakta,tesellim ise sadece o.Hele bir insin hele bir balıklar yumurtalarını döksün,işte o zaman meydana tam manasıyla ineceğim elbet.

Neyse son zamanlarda gelen kardeşlerimle mercan avlarıyla teselli bulmaktayız.Tüelerine göre kimi yumurtlama döneminde kimi cinslerde ise yumurta yok.

Beş,on balıkla dönmekteyiz zaten ,Onunla avunuyoruz.

FF ve GPS cihazlarım zaten aylardır devre dışı.Aslında bu durum benim için kabul edilesi bir durum değil.Ama dediğim gibi kardeşler gelmekte ve benimle balığa çıkmak istemekte.

Bendede HAYIR diyebilme kabiliyeti zaten yok,öyleyse çıtırından devam ediyorum nacar.

Yoksa düşecekler,onları kazıklayacakların eline verecekler paralarını.

Buda ikilem yaratmakta bende.Bir taraftan elşden geldiğince balığa çıkarayımda ütülmesinler diyorum,sair taraftan kimi ihyiyaç sahiplerini para kazanmasına manioluyorum.

Zor bu işler zor.Yani benim için zor,ikilemler yakamı bırakmıyor.

Tabii bu arada birçokbeni üzen laflarda geliyor kulağıma.Artık balığa çıkamadığımı falan söylemekteler.

Ah birebir suratıma söyleselerde onları denizlerin en belayerlerinde,aman abi bizi kıyıya götür,bittik dedirtsem.Dedirtsemmi acaba,alın size bir ikilem daha.

O kadar çok yazıyorumki aslında bu arada PC'ım iyice yıprandı,kelimeleri bile çoğu kere bitişik yazıyor,affola,hepsinidüzeltemiyorum.

Açıldık bazı İzmirlikardeşlerle,kimisi Amatör balıkcılıktan eski dostlar.

Bir dolu yem getirmişler üstelik jigte yapma hevesindeler.Her dediklerini yaptım,ama bir hata,beni dinlemeyen Halimin uygun yere koymadığı,uyarmama rağmen koymadığı Çıkrıklı sırtıkamışı yallah denize,derinlik 100 metre üstleri araki bulasın.

Neyse teselli ettim bu meraklı ve çok gayretli kardeşe hiç kullanmadığım benzer bir takımı bir daha gelirse(şart o)hediye edeceğim.

Ne biçim adamım ben yahu,doymak bilmiyorumki kardeşlere gelmeleri için her fırsatı kolluyorum.Gelirsen bir daha çıkrıklı takımı alırsın,gelmezsen ise zor alırsın dediğim bu oldu kendisine.

Çok uzaklara gittik.Kimi kardeşler abi Yunan sularına geliyoruz diye söylenmeye başladılar.
    Ama sonunda 100 metre üstünde derinliklerde türünün en iri Patlakgözlerinide bulduk.Ama sonradan rahat vermediler Erkek mercanlar,hani şu MOrdoğan gedikli balıkları.Kimini aldık kimini saldık,sonunda pes ettik o meredan ayrıldık.

Çoktandır rapor yollamadımdı.Bu seer yollıyayım bari dedim.

Karidesle ve ip misinalı uygun takımlarla avlandık.

Bazı kareler çektim,balıkların tümünü çekmedim.Nede olsa erkek mercanlarçokluktaydı.

Sevgimle vede saygımla kalınız.

Uploaded with ImageShack.us

2. ARIKANNNN

ARIKANNNN Arıkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf 4.20 & Okuma V-System 2.40m 10-40
    Favori Makine:
    Okuma Bluehawk 765
    harika mercanlar ustadım size özenmemek elde değil

3. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Tebrikler Vedat abi. Maşallah güzel balıklar..

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    rastgele vedat amca :=)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel mercanlar Vedat amca, daha güzelleri de rastgelsin.
    Avea reklamı gibi olmuş ama ikilemler güzeldir. Her daim doğru şıkkı seçemesek te gelişmenin emaresidir bence. :)

Senin kötü olmandan medet umanları da Allah sevindirmesin.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Arıkan teşekkürler

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Ahmet.

Önümüzdeki hafta yoğun tatlı su avına başlıyorum.Güzel balıklar turnalar kasnalar ve bunların salıverilme sahneleriyle karşınızda olacağım.

Sevgimle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Murat teşekkürler

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Volkan,teşekkürler.

Banımı kaldırdın sanki ne dersin:)

Bu yaştan sonra gelişecek bir yanımın kalmadığını sanıyorum.

Ne yazıkkiağzımla YUnus gibi balık tutma kabiliyetine ersemde,bazılarının nezdinde kıymeti yok.

Kişilerin balık avlama hobisine özendirmek için daha ziyade balık avlarımı ortaya koydum,üstelik hep kendimi örnek göstererk.Ancak ikinci ve sürecek merhalem ise,yakala bırağı net ortaya koymak olacaktır.

Umarımki tatlsısudada tümüyle yapacağım bu eylemin kıymetide anlaşılır vede benimsenir olur.

Zira tatlısu meraları daha nazik yapıdadır.Küçük hacimli sulardır denize nazaran ve telef edilmesi elbette daha kolay olacaktır.

Sevgimle kal

10. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler Vedat amca,senin raporların hep bambaşka oluyor zaten..

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Estagfurullah Vedat amca. :p
    Güzel bir şey gördüğümde tebrik edeceğimi yazmıştım zaten.
    İkilemlerin çok hoşuma gitti. İnsanın gelgitler yaşaması çok hoş.
    Senin örnek davranışlar sergilemeni inan senden çok istiyorum.
    Sen büyük bir balık avcısısın, bunun aksini hiçbir zaman düşünmedim.
    Seni takip edip, örnek alacaklar da çok fazladır.
    Benim doğru hareket tarzımı 3 kişi örnek alırsa seni 300 kişi örnek alacak belki de. Onun için yazacağın ifadelerin çok daha dikkatli seçilmeli bence, haddim olmayarak.

Beğenmediğin, eleştirdiğin birçok avcının örnek olabilecek videoları varken, senin gibi büyük bir ustadan görmemek, hatta tam tersi yanlış anlaşılabilecek ifadeler okumak eleştirdiğimiz yanlarındı bugüne kadar.

Yoksa inan en ufak bir kızgınlığım, düşmanlığım yok kimseye karşı.

Bence ölene kadar gelişme ve değişme devam eder.
    Balık yakalama konusunda zirveye ulaşsan da başka konularda gelişim devam edebilir.
    Değişen koşullar, olgunluk, tecrübeler birçok şeyi beraberinde getirecektir diye düşünüyorum.

Uzun lafın kısası; gelişim bitse, ikilemler yaşar mısın Vedat amca :eek:

Allah sağlık, sıhhat ve güzel balıklar versin. :)

12. istavrit

istavrit Boğaç

Uf ne guzel kirmizi kirmizi pamuk dedem . Eline saglik

13. onnik çavdar

onnik çavdar onnik çavdar

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf Rods
    Favori Makine:
    okuma spector st-65sa
    En İyi Avı:
    2013 şu ana kadar yakalanamadı
    ustama yakışır böyle avlar rapor ve resimler için çok teşekürler

14. Alpaslan75

Alpaslan75 Alpaslan

En İyi Avı:
    1.5 kg Kırlangıç
    Tebrikler Vedat Amca,

Harika bir yazı ve güzel fotolar...

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok cok guzel muhabbetler.Tebrik ederim Vedat Abi. Paylasimini da zevkle okudum.Dahasina rast gelsin.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Vedat amca.
    Fish finder olmadan bilgi ve seziye dayali bu rapor çok kiymetli.
    Böyle raporlara büyük saygi duyuyorum ve hayranlikla takip ediyorum.
    Her ne kadar benim gibi art niyetsiz dan dun yorum elestiri ve takdir yazan kisileri sevmesen, yerine göre darilsan, raporlarina motive edici 2 kelami çok görsen de bizler seni amatör balikciligin zirvesi olarak görüyor ve becerebildigimiz ölçüde bizlere aktardigin tecrübelerini bir ögrenci edasi ile tatbik etmeye gayret ediyoruz.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vedat amca,

Sana kırmızı çok yakışıyor :)

18. istavrit

istavrit Boğaç

Aretcim cok ozledim muhabetlerinizi sikin disinizi az kaldi

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sıka sıka diş kalmadı abi. Kıyıdan çıkıyoruz istavrit, tekneyle çıkıyoruz istavrit, gündüz gidiyoruz istavrit, gece gidiyoruz istavrit. Sen nickini değiştirip lüfer yapsan acaba lüfere terfi eder miyiz biz de :)? Çok özledim gece ezogelini içip gün ışırken uzunoltaya çıktığımız günleri..

20. mbilhan

mbilhan murat

tebrikler vedat bey bende botumu tekrardan denize indirdim fırsat buldukça balık avına cıkmayı düşünüyorum.balık tutmak,deniz ve deniz canlıları çok ilgimi çekiyor.özellikle gecen sene tuttuğum mercanların tatları hala damağımda.denize cıktığım zaman kendimi rahatlamış,içinde bulunduğum yoğun çalışma ortamının stresinden uzaklasmış ve arınmış hissediyorum.gercekten denize cıktığımda san ki kendimi bu dunyada ki cennetin huzurlu bir kosesinde gibi hissediyorum.sağlıcakla kalın.