Sevgili usta kardeşlerim, saygıdeğer üstad abilerim. İlk defa denize (kıyıdan) olta atacağım. İlk hedef (heyecanlı çocuklar gibi) boş dönmemek. Çapari taraftarı değilim. Kefal nispeten kolay gibi geldiğinden biraz araştırdım. Ama kıbrıs olta da bana ters geldi. 8 kg çekerli sarı 0,20 misinam var, beden için de 2,80 kg çekerli, 0,14 mm misina aldım. Nasıl bir takım hazırlamamı, hangi yemi kullanmamı önerirsiniz. Yeşilköy - Gürpınar arasında nereyi önerirsiniz. Ayrıca önereceğiniz yemin nasıl takılacağını da izah ederseniz sevinirim. Zira tatlısu avlarımdan biliyorum ki yemi yanlış takıyorsan, boşuna bekliyorsun demektir. Önerilerinizi bekliyor, gönlünüze göre avlar diliyorum.
Merhabalar sayın abim elimden geldiği kadar yardımcı olmaya calişayim yazdıklariniza göre önerim menekşe kumsaldaki iskelede sabahin ilk işiklari ile at cek yapabilirsiniz yani bir zargana topu ardında iise ıkı kulaç uzunlukta küçük boy iğne yem olarak kurt kesınlıkle zargana we kefal cekersiniz hemde iyi boylarda yemli takim kullanirsaniz yine kurt ile mırmır we kefal alma sansınız yine war burda anlatmak istediğim kefalin baska bi yakalaniş şekli we size en yakin aw merasi ki amaç sadece kefal degil beraberinde baska balıkta tutma sansınız war gürpınar ciarında sarıkanat tutanlar duyuyorum ama bende denemek kısmet olmadı
Merhaba Gökhan, Önerilerin çok uygun geldi. Kurt dediğin boru kurdu herhalde. Geçen hafta bulunsun diye kurutulmuşundan almıştım. iş yaparmı yoksa ille de canlışını mı tavsiye edersiniz. Bir de; Pazar sabahı bahsettiğin iskele kalabalık olurmu. Cumartesi öğleden sonra gitsem şansım olurmu. (Mutlaka ordayım!!)
özelden mesajla ilgili olarak, özel mesaj yazamadığım için buradan cevap vermek istedim. evet kamışımdan memnunum, çok güçlü, 150 gr altındaki ağırlıklarda performans alamıyorsunuz malesef. Hafif bir makine kombinasyonu ile saatlerce çalışabilirsiniz. Kaliteli malzeme kullanılmış. Şimdi keşke 2 tane alsaymışım diyorum.
sayin abim ewet pazar sabahi erken saatlerde kalabalık olmaz 3 kişi rahat olta atar orada ama fazlası olunca sıkıntı oluyor ama altarnatif olarak hemen oranın sol tarafi ATATÜRK köşküne yakın bölge de benim özel mera olarak tabir ettiğim yerlerdendir . kurutulmuş hiç denemedim acıkcası merakta ettim öğleden sonrada uygun bı zaman we orada kurt satan iki yer war canli oradan alabılırsın yınede kurutulmusları denemenı tawsıye ederim bende bu kurutulmus olanları merak ettım nasıl temın edebılırım şreeling imdiden rastgele abım
Avcılar yanyol üzerinde gösterişli bir malzemeci açıldı. Denizköşkler mevkiinde. Oradan aldım. Tavsiyelerin çok makbule geçti. Teşekkürler...