öğlen kalktığımda olanlar olmuştu silivri-selimpaşa hattı sulara gömülmüştü. neyse kalktım kahvaltı falan derken kumsala ineyim ne var ne yok dedim. indiğimde yağmurun bayağı ciddi yağmış olduğunu gördüm. logar çevreleri çökmüştü, kumsalın sokak ağızı bölümlerinde gelen sulardan oluşan çökmeler vardı. tabi silivri-selimpaşa hattına göre güllük gülistanlık sayılır buranın hali. selden zarar görenlerin allah yardımcısı olsun. neyse indim sevgili arkadaşım mesutu buldum napalım ne edelim derken kefale olta atıyor halde buldum kendimi. gelen giden yoktu sıkılmıştık. solucan çıkaran çocukları görmüştük dedik bari gidelim onlarla olta atalım mırmır falan tutarız. iskelemizi değiştirdik yemimizi çıkardık. bir iki üç derken toplam 20 adet ispari aldık çocuklarla beraber, mırmırdan eser yoktu.
Malesef küçükler var be abi. Balık tutmayı tutturmayı öğretirken tebliğleri, en azından vicdani sirküleri göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
Güzel bir paylaşım olmuş yine de...Önce suyla ve balıkla bir şekilde buluşursun ve ilk balığını avlarsın bir gün.Daha sonra gerisi gelir ve bu avlar hiç bitmesin demeye başlarsın.Geleceği düşünürsün çocuklarınla da yada torunlarınla da avlanabilmeyi hayal edersin.Tüm sevdiklerinle paylaşmak istersin bu şahane tutkuyu.Bu nedenle denize ya da balıklara karşı saygın ve koruma duygun gelişir bilinçlenmeye başlarsın.Lakin bunların hiçbiri birden bire olmaz dediğim gibi zamanla ve yaşayarak gelişir.Bu nedenle Okan'cığım bu seferlik göz yumalım derim ama sadece bu seferlik...Bunu koca koca adamlar yapsa ben diyeceğimi bilirdim fakat bu durum biraz farklı ,ne dersin?
Küçücük çocuklar tek başlarına avlansalar ve bu şekil olsa sonuç tamam eyvallah haklısın ancak hüseyin abi yanlarında değil miydi yanlarındaydı . bu yüzden ...
Merhaba, Çocuklara birşeyleri sevdirmek çok güzel. Ama bunu yaparken doğrularıda öğretmiş olmak daha güzel olmazmıydı. En azından KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜK BALIKTA YOK deyişini de öğrenmiş olurlardı. Avlarını Tebliğ dahilinde daim olsun.
marmarada zaten büyük balık yok şaka bir yana trolculere ettiğimiz küfürlerden anlıyorlar durumun ne kadar vahim olduğunu, muhabbet arasında sık sık tekrarladığımız konular. çok iyi biliyorlar yavru kırlangıç gelirse salmazlarsa hüseyin abilerinden yiyecekleri fırçayı eksiklerimi, yanlış bildiklerimi sizler sayesinde doğrulara çevirmeye başladım, örnek olabilmek içinde elimden geleni yapıyorum. ama isparilerde o kadar küçük değil
Aralarında tek tük ufak var ama boyları fena değil yani yakın çekimde belli oluyor uzaktan belli değil.
Çocukların aldığı keyfi buradan tadabiliyorum , tebrikler, ispariler gayet güzel gözüküyor.. ve küçük değiller ..bunlardan irilerine ben rastlamadım
Aynen ibrahim abi bende öyle yani kedim tutuyorumda mesela gölde balık tutacaz babam gilinde olması gerek ben göl avcılığı yapmıyorum ama örnek.