Yıl 2008 Yer Zeytinburnu , akşam üstü zargana avlıyorum, 1,2,3,7,8,9 gayet çok güzel bir av olmakta,kendi kanaatimce diyorum 20,25 tane olmuştur ve balıkları kontrol ediyorum . Allah allah yahu bir kamyon balık yakaladım diyorum fakat kovada doğru düzgün balık yok acaba birisi kovadan balıklarımı alıyor diye etrafıma bakındım , benden başka kimsecikler yok, acaba kovadan dışarı sıçramış olabilirlermi diye sağa sola bakıyorum yok yok yok , gelde dişlileri sıyırma.Tekrardan zargana avlamaya devam ettim ve çok güzel boyda birtane yakaladım, oltayı kıyıya doğru yönlendirdim, aman Allahım o ne zıplamaydı öyle , kedinin biri benim yakaladığım zarganaya daha havada iken saldırmıştı, avımı kurtardıktan sonra kediyi kovaladım , anladımki benim kovadaki balıklar bu mendebur hayvan yüzünden hiç çoğalmıyordu. Av bittikten sonra ben giderken o nankör halan arkamdan miyavlıyordu.
siz gene iyisiniz abicim. daha ben oltayı atmaya başlamadan benim yemlik tavuk etimi çaldı bu hayvan yanıbaşımdan olduğum gibi geri döndüm
Sevgili Mertcan talihsizlik değil dikkatsizlik ,kedinin suyun içindeki zarganayı çekip alacağı hiç aklıma gelmezdi.
yanlız değilsiniz ismail bey; geçen sene dikili killik koyunda yakaladığım kiloluk bir mırmırı sizinki gibi kovadan kaptırdım bu pisilere mırmırın resmine baktıkca hala içim sızlar.... balığı tepe lambamla kovanın içerisinde aramamı görmeniz gerekirdi....
Sevgili Bülent o kızgınlıkla kediyi yakalamış olsan ne yapardın ,ben herhalde içini yosun dodururdum , salatasız gitmez diye.
Gül Halil kardeşim gül , hemde bol bol gül ee ilerde birgün bunlara benzer durumlar elbet başına gelecek , işte o zaman bizlerin yaşadıklarını hatırla ve hiç kızma bol bol gül fakat şunu bil, o anda bizlerde gülüyor olacağız.
Ben hiç bir zaman yakaladığım balığa benim demedimki , örnekmi 10 günde 50 mırmır yakaladım bana 2 adet yemek nasip oldu, hatta kiloluk olanların bir çoğu hiç tanımadığım insanlara hediye gitti.Benim diyebileceklerim ancak yiyebildiklerimdir.
boğazda da en büyük sorunların başında leş kargaları geliyor. istavrit neyse de sarıkanat falan kapınca sinir bozucu oluyor kapaklı kova kullanmak elzem, şu delikli ve kapaklı olanları tavsiye ederim...
işin dahada kötü tarafı, çoğu zaman gördüğüm kedilere; veririm bir iki balık. önce mal, mal kıçının üstüne oturup bakar,sonrada artist gibi kuyruğunu havaya dikip, balığa dokunmadan gider. İlle hırsızlık malı olacak nankör haramzadeye.