Çok acil yardım (CE ve Evraklar)

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında yalın arsezen tarafından paylaşıldı.

1. yalın arsezen

yalın arsezen yalın

Arkadaşlar merhaba.3 arkadaş bir fiber almaya karar verdik ve çok araştırdık.Sonunda bir tanesi içimize sindi anlaştık.Fakat öğrendik ki Ce belgesi yok.Herkese sorduk danıştık herkesten farklı ses çıktı.Rica ediyorum şu konuyu aydınlatın.Madde madde anlatın lütfen.
    1-Bir fiber tekneyle için hangi gerekli evraklar gereklidir?
    2-Motor için ne gereklidir?
    3-Ce belgesi çıkartılabilir birşey mi?
    4-Eğer yoksa bu belge hurdaya mı gidecek tekne?
    5-Tekne gayet bakımlı.alırsak adımıza faturada kesilecek.
    6-Evraklarım tam olsun istiyorum ama ne yapmamız gerekli bilmiyoum

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Teknenin liman kaydı varsa sorun yok.

Kayıtsız tekne ise limana kayıt için tekne ve motorun faturası gerekli.
    Tekne faturası için imalatçısının CE belgesi verme yetkisi olmalı.
    Kullanılmış, faturası olmayan bir tekne ise imalatçısını bulup CE belgesi verebilir mi sormak gerek. (Fiberler kurumsal imalat olduğu için böyle bir imkan bulunabilir, yoksa hiç bulaşmayın.)

Ahşap veya fiber farketmez.
    Kurallar böyle.

Hayırlı olsun., kolay gelsin.

3. enginköp

enginköp engin köprülü

1-Tekne için : 2005 yılı ve üstü model ise hem adınıza faturalı olacak hem de CE belgesi olacak.ikinci el olup model yılı 2005 altı ise sadece fatura yeterli oluyor.

2-motor da aynı : 2005 yılı ve üstü olanlar için adınıza faturalı + CE belgesi...2005 altı ise sadece fatura yeterli.

3-Ce belgesi sonradan alabileceğiniz bir belgedir.fatura gibi sadece o ürün için değil de atıyorum : " 4.35 balıkçı modeli " veya " 5.20 açık deniz modeli " gibi modeller için tek bir tane çıkarılır ve genelde çoğaltılarak kullanılır.Yani üreticiyi bulursanız ondan edinebilirsiniz bu belgeyi.Ama alacağınız tekne sıfır ve alacağınız yer de üretici ise ve CE belgesi yok diyorsa kesinlikle almayın derim ben...

4- Eğer CE belgeniz olmaz ise tekneye BAĞLAMA KÜTÜĞÜ KAYDI yaptıramazsınız.Kayıtsız kullanırım derseniz bence o işe de girmeyin hiç.Dİceksiniz ki şimdi etrafımda çok var kayıtsız kullanan kişi.YAkalansınlar bir sahil güvenliğe de görsünler hanyayı konyayı :D

5-Tekne gayet bakımlı dediğinize göre 2.el bir teknemi bu?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Herhangi bir ürün üreten üretici, ürettiği ürünün CE şartlarını taşıdığını beyan etmelidir. Yani bu belge, üretici tarafından hazırlanır ve onaylanır. Herhangi bir resmi makam bu belgeye onay vermez.

İki yol var. Birisi üreticisine gidip bu belgeyi almak. Diğeri ise varsa aynı model bir mamülün belgesini göstermek. Yani bu belgeler seri no vs. içermez, sadece model içerir. Atıyorum, şu marka "seabird 430" modeli gibi.

Başka bir üreticinin veya kurumun bu belgeyi vermesi söz konusu olamaz. Ancak, akredite olmuş bir kuruma, yani bir test ve ölçüm kurumuna başvurup, ilgili teknenin CE uygunluğunu test ettirip o şekilde onay alabilirsiniz. Bu da sanırım 10 tekne parasına mal olur size.

Başka bir üretici size böyle bir belge verecek olursa, o ve siz sahtekarlık yapmış olursunuz ve ortaya çıkması durumunda çok ağır cezalar alırsınız, hapis vs. gibi.