Çok bekledik bu golü çok bekledik!!!(Tüm CiMBoM lulara gelsin. Lagos-Lüfer)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Av saati: 07.00-18-30
    Kamışlar:v-system3.00 m 10-40 gr, ryobi komatsu 3.45
    Makineleler:Spro passion 740, ryobi ecusima 4000vi
    Sehteler, yemler:Albastar tobby 604 kaşık 3 no, bütün sardalya
    Avlak yeri: Yerküre üzerinde biryer. Hadi nokta tarifi:Kuzey Yarımkürede biryerhihi

Nerden başlasam bilemiyorummrsparkle Şuraya geldik 15 gün tatile yine adam akıllı balık tutamadan dönecez diyordum. Kaldı iki gün. Dedimki son dakka kontrayamı çıksam ne:hungry: Kalabalığın olmadığı, önceden gözüme kestirdiğim bi yer vardı. Orda olta atanda görünmüyordu daha önceleri ama olsun dedim. Çok çok bigün daha boş gideriz nolacak sanki:laughing: Avlağıma vardığımda saat 7 olmuştu. Niye böyle geciktim diye kendime kızdım. Ama olsun ne yapayım dedim. Başladım 3lü zargana takımını atıp çekmeye. Vuran yok, kaçan yok, kovalayan yok... Bi ara az sağımda bi kaynaşma oldu. Dedim tamaaam demekki doğru iz üzerindeyiz:D. Ama öğlen oldu nerdeyse hala bi ekşın yaşamadık... Önceki gün sardalya alayım biraz demiştim. 4-5 tane sardalya aldım ama daha önce tek balık bile tutamadım sardalyayla. Neyse dedim yorulduk madem... Zargana attığım kamışa gezer kurşunlu 0.40lık misineyle 2 iğneli takım yaptım. İğneler aynı fırdöndüye bağlı. Yani 8===,-, Şekli gibi(Virgüller iğne, eşittirin altındaki çizgiler 15 cmlik üstündeki çizgiler 20 cmlik köstek:D)

Şimdiii yazın gözümün önünde yarım kiloluk kefali karaya sıçratan akyaları hayal ederek aldım ben bu sardalyayı ama:D.. Hiç umut yok... 65lik kafada 45lik misine sarılıydı. Onu getirdim ama kamışa bağlamaya üşendim. Amaaan dedim bugün hemde bu öğle saatindemi vuracak. Saat 10.00 sabah suyu geçti yani. Yemi güzelce diktim. Temizlenmiş tüm sardalya takılı. İğneler raglounun silikonlarındaki güçlü iğnelerden. Köstekler 0.40. Ama makine ecusima 4000 misine de epey yıpranmış süper maxim 28:D. Attım yemi. Kalamayı sonuna kadar açtım. Olurda büyük bi balık vurur alır gider takımı diye. Zilinide taktımreeling

30 metre sağda ağzımı eğerek yeni ryobi sahtelerimi yüzdürüyorum. Çok hoşuma gidiyo bu sahteler. Bi ara ne oldu öyle bi arkamı döndüm. Anaaaa:eek: kamış bi eğiliyo bi kalkıyo. Ama sağlam eğiliyoreeling Koştum hemen. Baktım kalamadan misine alıyor. Gözüm gibi baktığım v-systemle spro passionumu atıvermişim kenara:D. Önce biraz boşluk verdim kalamayı sıkana kadar bırakmasın diye. Sonra vurdum tasmayı ama kütük gibi. Kayaya takıldı:( Kopartcaz artık ne yapalım dedim. Sonra boşver dedim belki çıkar. Hatta balık olduğuna bile inanmadı içimdeki şeytan:D. Ama oğlum kalamayı aldı gitti başka ne olacak dalgamı yaptı bunu dedim sonra. Zorluyorum böyle zınnnnn diye biyerlere sürterek geliyo sanki misine. Daha önce 22-23 cmlik bi lagos tutmuştum silikon karidesle. Oda aynı böyle kayaya takılmış gibi hissettiriyordu ama çektikçe geliyordu. Ulan dedim lagos heralde bu. Sonra dedim yok yok. Anca öyle ufağı gelir sana. Koca sardalyayı yutacak lagosu nerde bulacan:D. Birden takıldı. Çekiyorum gelmiyor. Kamışı bırakıyorum boşluk veriyorum misine biraz yürüyünce bi 5 metre daha çekiyorum. Öyle öyle 15 dk uğraştım. En son suyun üzerinde şu arkadaşı görünce ne yapacağımı şaşırdım:eek: mrsparkle reeling hihi :cool: Çekerken bile acaba lagosmu diyordum. Sonra yok yok en iyi ihtimal kalamar falan heralde diyordum. 2 iğneden biri gitmiş piyasada yok. Kayaya takılıp koptu heralde. Bu iğnede ağzının kenarında acıcık biyeri tutuyo:D. Misine baya sürtünmüş Allah'tan kopmamış:thumb:

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Hemen çıkardım iğneden.Genişçe bi leğen vardı orda biyerde. Eski püskü bişey.. İçine su doldurup koydum balığı. Akşama kadar yüzdü orda:) O kadar güzelki renkleri. Suyun içinde izlemesi harika gerçekten. Yüzgeçlerinin uçları bembeyaz kendisi drogba gibi olmasına rağmen:D. Akvaryum işiyle epey uğraştım. Eğer deniz akvaryumu kurarsam ilerde ilk tuttuğum lagosu akvaryuma alıştırmaya çalışacağım. Yorulunca yanına gidiyorum kafayı dikip oda bana bakıyo:D.

Sonra bidaha attım aynı şekil aynı yere. Sonra balığa baktım boyu ne kadar diye. Limit 30 cmmiydi 45 cmmiydi hatırlamıyordum. Sudan çıkardım iki karışımla bi ölçtüm 44 cm falan bu dedim:D. 1 cmde borcumuz olsun dedim:D.

Daha önce 250 gramlık bi lagos almıştım. Eski raporlarımdan birindede anlatmıştım sanırım. Çıkardım tam salıyordum yanımdaki dayı dedi napıyon lan lagos o!!! Eee dedim. Kilosu kaç para biliyonmu dedi. Ben dedim bu daha bebe dayı.. Yazık değilmi hayvana... Saldım gitti. Hatta o gün fotoğraf makinesi yanımda olmadığı için çok hayıflanmıştım. Ödülünü aylar sonra almış oldum:). Neyse.. Yine aynı yere aynı şekil salladım sardalyayı. Bi 20-30 dakka geçmedi yine vuruş. Koştum hemen ama çekemedim. Yarım saat bekledim kurşun taşın arasına sıkışmış herhalde. Çıkmıyor... Mecbur koparttım. Atçekte hala bişey yokidk Öyle öyle saat 3 oldu. Son attığım sardalyayı toplarken baktımki misine kesilmiş makasla kesilmiş gibi. Dedim birazda kaşık deneyelim. Kaşıkda Ankarada eğlencesine turnaya gideriz diye aldığım albastar tobby 604 kaşık:D. Sadece bitane var elimde. Ara ara dinlenerek atçek yaptım. Dedim ben atçekle balık almadan gitmeyecem bugün:D. Akşam havanın kararma saatine yakın bi vuruş aldım ve bıraktı.. Çekmeye devam ederken yine aldı su üstü yapıp takla attı. Dedim tamaaam lüfer bu:D. Videolardan izlemiştim böyle yaptığını. Çalıştım aynı yere ve yapıştı bizim canavarreeling Taşın üstündeyim hayvan sudan çıkınca tepinmeye başlıyor. Hemen önümde suda oynadım biraz hayvanla yorulsun diye. Kalamayı gevşeterek biraz yol veriyorum sarıyorum. Öyle öyle yoruldu biraz sonra çıkardım sudan hemen kenara koştum:D. Boyu iki karıştan biraz küçük. Bizim burda lüfer ama İstanbul da kofana diyorlar sanırım bu boya:p .

Daha sonra da bi kaç kez yapıştı ama iğne oturmuyor:( Hava iyice karardı... Bi vuruş aldım. Sonra kaşığı taktım:mad: Ulan elde kaşık yok, yarın balığa gidecez ertesi sabah okula gidiyoruz zaten:mad: Toplandım yetiştim diyene kadar malzemeciler kapanacak. Aradım birini abi dedim dükkanı kapatma babam gelecek birazdan:D. Aslan babam:D. Hiç sevmez bu işi ama sağolsun hevesimizi almamız için oda epey gayret gösteriyor isteyerek veya istemeyerek:rolleyes: Baba dedim ne olur şuraya git şu kaşığı verecekler ondan 3 tane al:D. Zar zor ikna ettim. Babam kaşığı almış ben evin yolunu tuttum. Elimde 43 cmlik 1.188 gram ağırlığında bi lagos ve 38 clik 560 gram ağırlığında bilüferle eve gidiyordum. mrsparkle Ah ulan dedim... Biz balığı buluyoz tatil bitiyo... Kaç gündür sizi arıyorum ben:D. Yaz tatilindede 1 ay hiçbişey alamadım. Sonra atçek zevkinin doya doya yaşayacağım biyer buldum 3 gün avlanıp okula
    gittimbanghead Ama olsun dedim. Bekledim bekledim son dakka yine attım golümü:D. Adam akıllı bişey tutmadan gidersem çok zoruma giderdi heralde:D. Aklıma eski günler geldi bian:rolleyes: Dedim rapor açarsam başlığıda bu olsun. Hem Drogbayla Snejderide çıkardık denizden:D. Raporuda tüm Cimbomlulara ithaf ederiz:thumb:

Gole bak beaa:)! Dk 90 general yapıyor yapacağını:).

http://www.youtube.com/watch?v=byNSwhQsYXI

4 saat sonra aynı yere gitmek üzere kalkacağım. Akşam gelirim çantamı hazırlarım sabahda yola çıkarım:). Levrek aradık ama bulamadık şu 15 günde... Şuan omzu kabarık bi levrekle azman bi baracuda istiyorum sadece:D. 1 bucuk yıldır balıkla uğraşıyorum. 8 aylık atçekçiyim. Oda tatillerde... Çinekop, Lüfer, İspendek, Lagos, Baracuda, Palamut, Akya.... Atçekle bunları aldım Mersinde. Balık yok diyenlere duyrulur. Mersinde balık çok ama yer ve zamanını bilmek gerek. Çoğu zaman bende tutturamıyorum. Neyse... Yarında bi rapor açmaya çalışırım inşallah. Ama eğer cevap veremezsem tüm balikavi.net ailesine rastgele diyorum:). Kendinize iyi bakın... Nisanda görüşmek üzere...

2. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Tebrikler hem anlatım hemde balıklar şahane rast gelsin inşaallah :) Aynı şekilde daha güzel av raporlarınıda bekliyoruz hayırlı avlar dilerim :)

3. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

tebrik ederim onur güzel balıklar almışsın.avlarıyın devamını dilerim.

4. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Tebrikler. Yalnız o lagos lagos değil. Safkan bir orfoz .

5. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    ellerine sağlık onur...herzaman azmin sonunda mükafat vardır..sende güzel balıklar almışsın.afiyet olsun...

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler Onur! Giderayak bulmuşsun avcıları! :thumb:
    Baya da aksiyon yaşamışsın, çok keyifli geçtiği belli. :)

Bu arap böyledir, ne zaman geleceği belli olmaz en beklenmedik anda yapışıverir, ama özellikle kıyı avında onu karaya alabilmek, oltaya atlatmaktan çok daha zordur. Senin de yaşadığın gibi anında taşaltı yapar. Bu yönüyle kıyı avcılığı için en zor balıkların belki de başında gelir. Kıyıya alabilmek için doğru hamlelerin yanında şans da gerekir. Altına girdiği kayanın ağız yönünün sana doğru bakıyor olması gibi. Bu avda şans da yanındaymış. :)

Lüfer de üstüne tatlı niyetine olmuş. ;)

====================================

Eklediğin videoyla da anılara gittim. :rolleyes: Şuurumu yitirdiğim anlardan biriydi o gol :D
    Gerçi o iki yıl şuurumuz pek de yerinde değildi zaten. Popescu'nun penaltısıyla tavan yapmıştı. :rolleyes:

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Taaa Ankaralardan sadece tatillerde at-çek ile çeşitli balıklar alabilmişsin Tebrikler. Biz şurda 60 km öteye her hafta gidiyoruz. At-çek sadece kalamar çekebildik daha. Dahası hepimize rast gelsin

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler bayağı heyecanlı geçmiş avın:) orfoz da çok yakışıklıymış..çok severim onu:hungry: american tatlı su levreği gibi aynı..:D yakalaması zevkli:)
    bu seferki kısmetin levrek olsun rasgele

9. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    tebrikler güzel av olmuş .

10. 4443

4443

Tebrik ederim ONUR aradığını kısmen bulmuşsun sonunda :)

Lagos ve Orfoz için kayalık bölgelerde örnegin mendirekte (delik) diye tabir ettiğimiz yerler bulup sarkıtma yaparsan ( FİLETO sardalya ) bizim buraların en değerli balıklarındandır ...

Savurma yaptığında ( hiç temizlenmemiş sardalya tüm olarak )

Sarkıtma yaptığında deliklere ( temizlenmiş fileto sardalya )

Görüşmek üzre sevgiler kardeşim ...

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi inşallah seninde benimde daha güzel raporlarımız olur:).

Evet abi orfozmuş resimlere raporu yazdıktan sonra bakmıştım orfoz olduğunu öğrendim. 200 gramlığını tutmuştum bunun yanımdaki lagos diyince lagos diye biliyodum düne kadar. Teşekkürler yorum için:).

Teşekkürler.

Eyvallah abi darısı azman baracudaların başına:).

Evet abi çekmesi bi ölüm:D. Dün bitane çekemedim kopartmak zorunda kaldım. Bugünde çekerken iyi tasma atmamışım yolda kurtuldureeling 3 kez çektim 2 günde. Ama bazen oltaya vurmuyor. Yemi alıp yatıyor sanırım bilmiyorum tecrübesi olanlardan bi yorum bekliyorum. Yemi alıp yürümüyor dimi bu balık sankiidk

Bu avda o gol gibi oldu abi benim için:D Şuurumu yitirdim o orfozun ağzını açarak bana doğru gelişini görüncemrsparkle

Sağol abi. Azimle atıp çeken balığı yakalıyo:). Daha güzelleri sizin olsun...
    Teşekkürler abi:) Harika bi görüntüsü var bu hayvanın. O leğende yüzüşünü izledim yoruldukça. Nisanda hedef levrek. İnşallah o gol son dakkaya kalmaz:D.

Teşekkürler abi sağolasın.

Sağolasın güzel abim:). Sen çok uğraştım diyordun bunlarla zamanında. Aslında ben hiç bilmiyordum ne yapılır nasıl avlanır. Hadi orası kolayda aklıma en çok takılan balığın yemi aldıktan sonraki davranışları. Kayanın altına giriyor ama oltayı çekemememizin nedeni misinenin kayaya takılması değil öyle olsa illaki kesilir. Ama zorlayınca sanki duvardan bişey söküyormuşçasına titreme oluyo. Balığın üstündede çizikler vardı. Sanırım yüzgeçlerini vantuz gibi kullanıp kendini kayaya yapıştırıyor. O yüzden sağlam misineyle zorlayıp çekebildiğin kadar çekmek gerekiyor. Çekemeyince bi 5 dakka bekleyip tekrar yüklen:). Bide yemi alıp yattığı, kamışı oynatmadığı oluyormu abi bu hayvanın?

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bi iki foto daha ekleyeyim.

[​IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Orfoz solungaç altına elimi sokunca kitliyordu hala canlı fotolar çekilirken:).

Uploaded with ImageShack.us

13. 4443

4443

Onur kardeşim lagos , orfoz avı öyle 45mm misina ile pek elverişli olmaz lagos misina görürmüş iğne görürmüş hiç umrunda olmaz doğrusu bu yüzden kafanda soru işaretleri olmasın lagos orfoz naz yapmaz:) min ...70 mm max 90 mm misina kullanmanı öneririm ..

Yanı sıra kamış aracılığı ile hiç avını yapmadım ben daha çok deliklere sarkıtma yaparak ve tahta kelebe sarılmış avcı iğnemi yemleyip savurarak avlandım yıllardır, en iyi yöntemide budur zaten meralarımızda ...

Orfoz öyle akıllı kurnaz bir hayvandırki aslında yemi aldığında hemen kendisini bir boşluğa atar kayaların arasına sokar kendini ve galamasını açar ( genişletir ) sen ne kadar çekersen çek 90mm misina dahi olsa elinde çıkartamazsın ve beklemeye mahkum bırakır kısacası bu yüzden lagos , orfoz vs. avı sardalya ile vuruş anında direk var gücünle tasmalayıp çıkartmak olacaktır levrekteki gibi vs. yorayım misina vereyim dersen arkasından baka kalırsın malesef :)

Ayrıca makine kamış kombinasyonu ile avlanmayı sürdürürsende nacizane sana tavsiyem kaloma ayarını kesinlikle sonuna kadar açma ( hedef balığın lagos , orfoz vs.. ise ) orta sıkılıkta olması kafi yani yemi aldığında zorlayacak şekilde kamışı eğsin makaradan misina alabilsin kardeşim sevgiler ..

14. 4443

4443

8 - 10 yaşlarındayken hiç unutmam o günleri babam getirirdi sürekli en çokta lagos getirirdi zaten amma lagos yani korkardım ben halen canlı olurdu :) neredeyse benim kadar lagos , kolay kolay can vermiyor geç ölüyor zaten, onların dönemi bambaşkaymış :)

15. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, hem orfoz, hem de lüfer pek yakışıklı. o boydaki bir orfozu çıkartmak gerçekten şans işidir.

benim avlandığım yerde senin yakaladığından çok daha büyük iki üç tane var, hep aynı taşın altındalar, girip çıktıklarını görüyorum, cesaret edip sahteleri yakınından geçirmiyorum. perşembe günü bizim forumdan emin ( umutemin ) arkadaşımız onları kafaya taktı, biraz uğraştıydı. yapma sahtenden olursun dedim, dün akşam aradı, '' abi az önce maxrap fayu'yu aldı taşın altına giriverdi '' dedi. tasmalamaya dahi fırsat vermeden 0,16 örgüyü çıt diye koparıvermiş :)

16. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    :D 35 TL Taşın altında yatıyor artık :) Bana olsa gözlerim dolardı .. Crystal minnowum denize uçtuğunda ağlayacaktım nerdeyse (mecaz) .. Rastgelsin

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    emin maxrap katilidir, son bir haftada 5 tanesini denize gömdü :D

18. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Paralar denizeeee :) Dalıp toplamak lazım :) O fayu'Yu Taşa gömek balığa açıyorum ölecek :(

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:

Abi ben kamışı uzağa diktiğim için olurda bi akya filan vurur kamışı alıpğ gitmesin diye açtım sonuna kadar kalamayı. Dedim hemde balık aldımı yutsun ağırlık hissetmesin. Öylede oldu zaten döndüğümde almış gidiyodu:). Senden detaylı bi lagos avcılığı teknikleri isteyeceğim bidaha geldiğimde abi:D. Çok sevdim bu balığı:). Bekleyince kendisimi çıkıyor yoksa biz zorladığımız için yorulupmu çıkıyor taşın altından? Yemi aldığında neler yapmamız gerekiyor? Neyse soruları toplu soracağım bidahaki gelişimde. yarım saat sonra yoldayım kendine iyi bak abi:).

:) Bu gelişimde 13 gün boş geldim gittim abi. Sonra bi avda hayatımın ilk palamutunu tuttum. Palamut dediğim yazılı orkinos yavrusu. Saldım tabi amna oltaya basması bi harika. Çıplaktan bile fena basıyor:). Sonra hayatımda ilk defa baracuda tuttum. Sonraki gün bu iki balığı tuttum. İkisininde 22-23 cmliklerini tutmuştum daha önce. Dünde ilk defa zaragana tutup bu tatilide bitirdim:).

Sende bi denesene abi tüm sardalya atmayı oraya. Ama vurur vurma çekmeye başla. Teşekkürler yorum için.

Bi dayı vardı yemli lagos avı yapıyormuş epeydir. Demiştiki biyerde vurdu. Atıyoruz taş altı yapıyor kopartmak zorunda kalıyoruz. Ertesi gün bidaha gittik zarzor tuttuk o balığı. Ağzından 7 tane iğne çıktı dedi:). Avcı palavrasımıdır bilinmez ama daha önce forumda ağzında koca iğneyle gezen bi sinaritin atçekle yakalandığınıda okumuştuk.

Teşekkürler...

20. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Aslında iğnlerin ilerde çürüyüp yok olacağı düşüncesinide göze alırsak sadece sahteye yazık olmuş :D