Çok dalgalı,bir deniz, bir Torik, bir Palamut 23 Kasım 2009 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

sivrice'de kahvenin önünde oturuyoruz, yanımda Babakale'nin meşhur balıkçılarından Rasim kaptan var, çok zamanlar denizde karşılaşırız, ben olta ile torikleri alırım,oda ağ ile, konumuz ise deni ve balık durumları, bana Ayvalık'tan geldiğini anlatıyor, balığın kıt olduğunu söylüyor, fakat bizim buralarda hala torik olduğunu , lüferin merayı terk ettiğini söylüyor, ben de son günlerde mercan aldığımı anlatıyorum, hava sert bir gündoğrusu, yani gündoğusu, benim için bu hava biraz sert diyorum, haydi gidelim Orhan abi, bak hava kalıyor, bende haydi o zaman gidelim diyorum.
    Teknede yanlızım, haydi rastgele diyerek, basıyorum gaza,
    Rasim kaptan benden evvel gelmiş dolaşıyor, şu anda aklımda hep torik var, bugün 13 cm Rapala x Rap cekiyorum, bu günkü takımım biraz daha güçlü,
    çok büyük bir torik gelebilir diyorum, tam meraya geldim, ikiyüz metre ilerimde Rasim kaptan dolaşıyor, balığın derinlerde olduğunu düşünüyorum, yani yatakta, üç kurşun takarak takımı orta suyun altından çekiyorum, 18 metrelerdeyim, her dönüşüm 90 derece tekrar bir 90 derece yapıyorum takımı dahada derinlere getiriyorum,tabi sıttı çekerek balık avlamanında,zamanla inceliklerinide öğreniyorsunuz, bunun adına tecrübe deniliyor, şu anda devamlı dönerek avlanıyorum, sahte balığın, altımdaki balık sürüsünün içersinden veya yanında geçmesini istiyorum, gerçekleştiriyorum zira işte o an geldi, bir vuruş, :):):)parmaklarımın ucu ile bilgisayarın tuşlara basarak bunu sizlere anlatmak istiyorum, bu anı nasıl anlatmak lazım,.:) zorlanıyorum, :) ama genede anlatacağım, ilk darbe gerçekten sanki takım birtaşa takılmış gibi , sonra sağa ve sola,hani kepeği tasmasından tutarken , sizin elinizden kurtulmak için yaptığı kafa darbeleri vardır bir sağa çeker birde sola, sonra sert bir şekilde sallamaya başlar,
    o anda mısınayı hem tutuyorum, hemde yol veriyorum, bu arada da tasmalarıma devam ediyorum, sert olarak misinamın kuvvetine göre oltanın
    balığın ağzına iyice oturmasını sağlamaya çalışıyorum, balık sakinleşti bende tekneye doğru çekiyorum,tekneden bir hayli fazla salmışım 50 metre kadar, ilk kurşunu içeri aldım, balık bana doğru gelmeye başladı, ikinci kurşun ve üçüncüsünüdeiçeri aldım, ön misina , yani ince olan beden elimde ,bu arada balık teknenin alt tarafına doğru girmek istiyor, tabi buna müsade etmiyorum, hafif yol vererek devamlı sağ tarafımda olmasını istiyorum,biraz yol verdim, bu arada balıkta biraz yoruldu,son çekişi yapıyorum, balığın kafası suyun üstüne gelene kadar çekiyorum ve balık suyun üzerinde , kepçe ile balığı alıyorum,
    biraz oturuyorum , Rasim kaptan yanıma yaklaştı, tebrik ederim kaptan, diyor,:)
    bana aşağı yukarı kaç kilo diye soruyor, ben de üç kilo civarında diyorum, balığı onlara gösteriyorum, çok güzel bir torik, çok mutluyum,dönüş vakti geldi, dönerken genellikle takımım suda olur, çekmeye devam ederim, tabi limiti doldurmadıysam, işte bu arada gene bir vuruş aldım, her halde barakuda dedim , ama gelen bir palamut, ona hayır demedim tekneye aldım, çok mutluyum.:):):)
    Sıra geldi bu güzel günü kutlamaya, Muammer ustaya balıkları teslim ettik,
    Torikten acele torik lekardası, yani yeni adıyla Suşi, onuda naıl yapılacağını tarif ettik, ama ben genede burada sizlere anlatmak istiyorum, balığın orta kısmında 4cm kalınlığında bir dilimi , güzelce kılçıklardan temizleyip lop eti çıkarıyorsunuz, eti enine doğru çokince dilimliyorsunuz, bir tabağa diziyorsunuz,üzerine tuz, karabüber, bol limon suyu,zeytinyağı, ve bir soğanıda ince ince doğrayıp üzerine döküyorsunuznuz, beklemeye bırakıyorsunuz,
    Bu arada balıklarda ızgaranın üzerinde zeytinyağında çok hafif olarak pişiriliyor,
    Ben, Kenan kardeşim, Tuncay kaptan, Conta kaptan, İlhami Hoca, hep beraber balık avları hakkında anılarımızı tazeliyoruz ,bende bugün toriği nasıl yakaladığımı anlatırken,bu günkü avımı tekrar yaşıyorum.
    Dostlarımla beraber çok güzel bir akşam,:):):)
    iki kadeh aslan sütüde günün yorgunluğuna ve heyecanına ilaç gibi geliyor.
    Sivrice'den selamlar, sevgiler, Hoşçakalın. :):):)

2. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Eline sağlık Orhan abi, gene klasiğini yapmışsın.

3. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Orhan Abi;
    tebrikler bir kere daha. Sizin yadıklarınızı okurken, sanki ben de teknedeymişim,oltanın bir ucundan da ben tutuyormuşum gibi oluyor.

:)

4. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    vay ki vay diycem ama, alıştık artık abi, senin için çıtır çerez bunlar.

5. modena

modena

çok güzel balıklar...tebrikler...

6. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Orhan Abi,Harika balıklar tutmuşsun,tebrikler.Bu arada afiyet olsun mangalda süpermiş.
    Rasgele,

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Vayy vayy vayyyy Orhan abim, sen bu balık avı işini başka boyutlara taşımışsın ve o boyutta yapıyorsun. Bileğine sağlık Orhan abi,

Sabah sabah canımı lakerda çektirdinya :D :D , güzel av olmuş, rapor bir harika, dostlarla geçirdiğin zaman başka bir güzel,

Avların daim olsun abi, afiyet olsun :)

8. LapinCash

LapinCash

Tebrikler.Çok yakışıklıymış Torik kardeşimiz.

9. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Orhan abi size yakışır bir av ve sofra ellerinize saglık afiyet olsun :)

10. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

Ustam sana ne denirki,
    sabah sabah gözümüzü gönlümüzü açtın,eline koluna sağlık

11. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Valla her türlü havada denizden bir şey almasını beceriyorsunuz bu da ustalığın en üs mertebesi heralde Orhan abi.En sonundada kendinizi mangalın başında ödüllendirmişsiniz.Eee bunuda hakkettiniz TEBRİKLER.

12. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Tebrikler orhan ağabey. Torik tutmadaki becerinize hayran olmamak elde değil.
    Ekip te tamam maaşallah. Nice avlara diyelim. Afiyet şeker olsun.:)

Son düzenleme: 24 Kasım 2009
  13. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Orhan abim tebrikler acele lakerdayı da öğrenmiş olduk
    dahada büyüklerini yakalamanı dilerim afiyet olsun rastgele

14. seçkin

seçkin SEÇKİN

Favori Kamış:
    LINEAFFE
    Favori Makine:
    MITCHELL AVO 6500
    En İyi Avı:
    5 KG SAZAN
    Tebrikler güzel balıklar.Paylaşım için teşekkürler.

15. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Orhan amcam tebrikler olsun gene :) acele lakerda tarifinide öğrenmiş olduk sayenizde, dilerim bir gün yapabilme imkanım olur. Balığa gelince ne diyebilirimki bir kelime bir işlem gibi daima başarı :)

Palamut gibi balıkların sırt tarafındaki kahve rengi koyu eti çok faydalıdır, yani balığın en faydalı yerlerinden biridir yemeyi ihmal etmeyin :)

Elinizden öpüyor mercan Kenan ve pişirmede emeği geçen abime selam oslun :)

16. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    abi yine süper bir av yapmışşın tebrikler

17. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Sıcağı sıcağına hem denizin hem balığın hakkını vermişsiniz.Mutluluğunuz artarak sürsün Orhan abi

18. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bu keyif anlatılmaz, yaşanır. Afiyet şeker bal olsun.

19. 3182

3182

Sivriceye kucak dolusu sevgiler saygilar. Neseniz hic kacmasin en kotu gununuz boyle olsun.

20. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Gözümüz gönlümüz açıldı. avlarının bereketi daim olsun.