çok güzel bir av videosu daha...levrek...

Konu, 'Videolar' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

videoyu bütün avcılarımıza örnek olması açısından izlemenizi tavsiye ederim...suya geri bırakılan balıkların boyuna lütfen dikkat...:)

http://www.youtube.com/watch?v=K4AaHT6ldpM

videoları youtube dan izleyemiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit...mousenuza sağ tıklayıp linki kopyalayın...daha sonra www.beatfiltering.com sitesine gidip...orada yazan adres kısmındaki www.youtube.com yazısını silip linki oraya yapıştırıp enter tuşuna basın yada begin browsing yazan yere tıklayın...karşınıza bir harf dizini çıkacak onuda alttaki kutuya yazıp enter diyin ve işte videolar sizlerle...keyifli seyirler...

Son düzenleme: 27 Mayıs 2010
  2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Selam Turgay,

Paylasim icin tesekkurler. Videodaki goruntuler benim bulundugum yere birbucuk saat mesafedeki Weymouth ve Portland'da cekilmis. Burasi Mans Kanali kiyisinda, Britanya adalarinin diger sahillerinden daha fazla balik cesidinin bulundugu bir bolge. Atlantik Okyanusu ile Kuzey Denizi arasinda baliklarin gecis yolu olmasi sebebiyle cok cesitli turlerin goc yolu uzerinde. Bir de kanalda ozelikle levrek gibi cok soguk kuzey denizlerinde bulunmayan baliklar var. Buralarda levregin kalitesini bilen biliyor tabi ama cok fazla tuketilen bir tur degil. Daha ziyade deniz somonu, morina ve uskumru (bizdeki gibi lezzetli degil) avlanip tuketiliyor. Bunlarin hicbiri lezzet bakimindan bizim denizlerimizdekilerle yarisamaz...

3. modena

modena

evet abi farkettim...yalnız galiba izlanda iarlanda ve ingilterede levrekle ilgili bazı sert kanunlar varmış...bir yerde okumuştum...galiba izlandada sadece av turizmini desteklemek açısından sadece sadece yakala-bırak yöntemi ile ava izin veriliyor...

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ben zaten buralarda pek avladigi baligi eve goturup yiyen gormedim. Ya bana denk gelmedi, ya da hakikaten yasalara uyuldugu icin boyle. Balikciligi tamamen spor amacli yapiyorlar. Yani avlanan balik avcinin tabagindaki odulu degil de bir dahaki avi icin suya biraktigi yatirimi oluyor.

Balik yemek ise marketten satin alinan veya disarida hazir pismis olarak tuketilen baliktan ibaret :eek: . Bizdeki gibi baligin avciligi, pisirme usulleri, sofrada baligin yaninda tuketilenler (;) yok yahu sadece salatayi kastediyorum) gibi bir kulturleri pek yok.

Ben tekneyle uskumruya gitmistim burada, capari ile gun boyu av yapildi, sonra hasilat paylasildi. Ondan baska da baligin eve goturuldugunu duymadim. Mutlaka benim bilmediklerim vardir ama genel olarak oyle bir aliskanlik yok demek istiyorum.

Desene almissin takoz gibi levregi, mis gibi mirmiri, cipurayi, atilmaz mi mangala... :) bir de coban salata olsa yaninda, ustune de helva :D .... yoksa ne anladim ben oyle kuru kuru avciliktan...

Adamlarda taze balik tuketimi kulturu bizdeki kadar gelismis degil. Zaten sadece balik degil, genel olarak mutfak konusunda Akdeniz insanina cok ozeniyorlar. Denizleri deniz degil, baliklari balik degil ama gel gor ki akillilar, bilincliler, dogaya saygililar. Bir de gelip bizim memleketimizde avlaniyorlar, "ozgurlukler ulkesi nasil olsa, hersey serbest" deyip veriyorlar kendilerini denizimize, baligimiza...:(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Mayıs 2010
  5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bu konuda Emre (rapalaci) arkadasimizin 10.03.2010'da Guncel/Genel Konular bolumunde actigi "Ingiltere'de levrek avciligi ve amator balikcilarin hassasiyeti" konusuna goz atmani oneririm. Bir de asagidaki linke...

http://www.ukbass.com/

Rastgele...

6. modena

modena

abi sağol...inşallah bizde bilinçleneceğiz zamanla...

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Elbette, yeter ki umutlu olalim ve caba gosterelim...

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Allah iyiliğini versin İbo, güldürdün beni,

kısa bir hikayede benden, İngiltereden bir firmanın TYürkiye distribütörlüğünü yapıyorum, Satış müdürü ve Avrupa satış müdürü türkiye' ye ziyarete geldi, bende aldım bunları Tuzla'da hatrı sayılır bir balık restauranta götürdüm, neyse mezeler falan derken, sıra geldi esas oğlana, mevsim tam lüfer mevsimi, seçimi bana bıraktılar ve ızgara lüferleri sipariş ettim, aradan biraz geçtikten sonra masaya servise geldiler, tabaklarda güzelim lüferleri masaya koyduklarında, genç olan arkadaş irkilerek cesettttttttttttt diye bağırmıştı :D :D :D , daha önce hiç böyle pişmiş bir balık görmemiş, füme balık yemekten :p :p :p

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Izgara lufer!!! hem de...:) ...essek-hosaf hikayesi diyecegim ama ayip olacak, ne de olsa is yaptigin dostlarinmis..

Aslinda adam da hakli kendince, ne yapsin, o yasa kadar gordugu, yedigi balik herhalde patates kizartmasi esliginde alabaliktir (bizdeki gibi degil, yagsiz, tatsiz, balik gibi kokmuyor bile) veya olsa olsa morinadir...

Ibo'nun "Urfa'da Oxford vardi da biz mi okumadik" dedigi gibi, senin adam da diyebilirdi ki "ingiltere'de komurde izgara lufer vardi da biz mi yemedik" :D ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Mayıs 2010
  10. modena

modena

abi valla ya...neden yemiyorlar...yani neden hep temizlenmiş deniz ürünleri...acaba zahmetli mi geliyor...yada sadece şehirdekiler mi böyle...mesela taşra da durum farklı mıdır...

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Abicim tasrasi da buyuk kenti de ayni... armut pis, agzima dus zihniyeti yani... bosver sen elin gavurunu, biz kendi isimize bakalim... baligimizi, denizimizi sevelim, sayalim... avlanan baligi millete gostere gostere, kasila kasila suya salalim... bugun bize 'enayi' gozuyle bakanlar, "abi suya atacaksan bana ver" diyenler, yarin belki utanip kendileri de aynisini yapmaya baslarlar...

12. modena

modena

amin abi amin...

13. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Haha:) peki yedikten sonraki ceset görüşü hala sürdümü?

14. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Paylaşım için teşekkürler sevgili Turgay...
    Kapt. Nasuhi Albulak'ın paylaştığı Tarık Ersal'ın "Avcılığın basamakları" yazısında güzel bir tanımlama yapmıştı;
    1- Öğrenme Basamağı
    2- Sınırlara ulaşım basamağı
    3- Trofe basamağı
    4- Metot basamağı
    5- Sportmenlik basamağı

Umarım hepimiz bir gün son basamağa kadar çıkabilir ve yakala-bırak kısmını gerçekleştirebiliriz.

15. modena

modena

abi inşallah bu olur ama ne zaman olur...o makaleyi bende okumuştum...5 numaralı kural bizler için ışınlanmayı öğrenmek gibi bir şey olur...:)..yani bu yüzyılda zora abi...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.