Sabah, sabah her gün olduğu gibi kahvemi yudumluyorum, bu gün seninle güzel bir sohbet etmek istiyorum. Sevgili Serdar kardeşim o kadar güzel yazmışın ki sanki benim aynı senin yaşındaki düşüncelerimi anlatmışın, çok doğru hepsine katılıyorum. Yaş 40 bu yaşta hergün balığa çıkamazsın, tabi ben kendimi anlatmak zorundayım yani senin gibi....... Nedenini sen yazmışın, ilk başta işimiz, sonra ailemiz, daha sonra evlatlarımızı yetiştirmek ve onları birer meslek sahibi yapmak. Sonra hayatımızı birleştirdiğimiz bir eşimiz var, ne olursa olsun onu yok sayamayız, onunu da ikna edip zamanla deniz kenarında balıkçı köyünde küçük bir bahçeye yazılmak, borç harç aydan aya küçük taksitlerle ödemek, emekli olunca, çocuklar da mesleklerini eline alıp çalışmaya başlayınca, bu arada hanım da emekli olunca ver elini küçük bahçe. Küçük bahçedeyiz, buraya bir küçük ev, veya bir karavan, sonra bir tekne, işte o zaman balıkçılık hayatı başlıyor demek. Ben aynen böyle yaptım ve çok iyi oldu, ilk başta kıyı balıkçılığı ile başladım tekneyi de alınca tekne ile yapılan Sırtı avı, Çapari avı ve yemli mercan avlarına yöneldim, şu anda kesintisiz olarak 18 seneden beri burada Sivrice cennetinde yaşamaktayım ve avlanmaktayım, hiç bir zaman balıkçılık konusunda her şeyi öğrenmek istemedim sadece beni ilgilendiren avların üzerine biraz fazla gittim. İlk baştalar, bazen bir balık oltama takılır o çeker ben çekerim balık misinayı patlatır çeker gider, bir bakarım benim takım dibe takımış, takım kopa rapalada gider, işte böyle acemi hataları ile her hatanın bana her geçen gün daha da çok tecrübe ve bilgilerimi arttırdığımı hissettiriyordu. Balıkçı olmak için bu işi ilk başta sevmek, tabi denizi sevmek, bu işten mutlu olmak, balığı sadece kendim için tutmak, yani bunun sonunda hiç bir maddi menfaat beklememek, balığı kendimiz, arkadaşlarımız, ve komşularımız için tututyordum. Tekne ile balık avlamak tabi biraz da imkan işi, tekne ve motor alacak bir paran olması şart, tekne ile avlanlam için takımlarını düzmen şart, teknenin her zaman çıkacak masraflarını karşılamak şart, velhasıl bu güzel hobiye aylık en az 500 - 750 TL . ayırmak gerek. Balıkçı olmak için ilk başta her işte, her branşta olduğu gibi, BECERİ, YATKINLIK, DENİZE DAYANIKLILIK, SABIR, HEDEFE ULAŞMA AZMİ. PAYLAŞIM, YARDIMLAŞMA, İMKAN ve olmazsa olmaz ZAMAN. Bu arada önümüze gelecek bir sorun evdeki hanım o neyle uğraşacak eğer denizi ve balık avlamayı seviyorsa sorun yok, denize benim hanım gibi çıkmıyorsa, bahçe ile uğraş, ev işleri, dedi ve köpeğe bakma, köy çocuklarına lisan dersleri verme ve diğer komşularla sosyal faaliyetler. Ben de çok yoğun bir çalışma hayatından sonra fazla dayanamadım ve ARTIK BENİM DE YAŞAMAM LAZIM BU DÜNYADA dedim ve ver elini ASSOS, sonra SİVRİCE CENNETİM. İşte yaptıklarım ve hala balık avlamaktayım, beni tanıyanlar bilirler kendi halimde balığıma vakit bulursam hergün çıkarım, balıkçı kahvesine uğrar bir veya en fazla iki bardak çayımı içerim ve doğru denize. Burada yaşayan bütün köylülerle abi kardeş gibi olmuşum, Sivrice artık benim cennetim olmuş, gene burada yaşayan bütün dışardan büyük şehirlerden gelen dostlarım ile aram fevkalade iyidir, kimse ile burada bir münakaşam olmaz, elimden geldiği kadar herkese ben ve hanımım yaydımcı oluruz, buraya gelen her kişiye hayatlarını burada bizimle geçirecek olan her emekli dostlarımıza her türlü alaka ve yardımı yapmışıktır ve yapmaya devam ediyoruz, burada yaşadığımız için Sivrice cennetime her konuda yardımcı olmuşumdur, tek başıma iki köyden oluşan Bektaş ve Balabanlı köylerinin kıyı temizliği ve çöp sorununu muhtarların da isteği üzerine üzerime almış ve 5 seneden beri ilgilenerek belirli bir yere oturmasını sağladım, artık yorulduğum için iki muhtar kardeşime devrettim şu anda olar devam ettirmekteler, bundan dolayı köylü olsu , şehirli olsun barada yaşayan herkez tarafında takdir edildim, gerektiğin de Sivrice nin yollarının ve deniz kıyısını temizliğini her zaman organize ettim bir de Şaban deresi köprüsünün yapılmasına sebeb oldum, bunun dişinda geldiğimden beri limanımızın barınağımızın ufak tefek her işi ile ilgilendim, gene Sivrice balıkçılar kooferatifine meccanen senelerden beri yardımcı oldum ve yanlarında bulundum, bulunmaya da devam ediyorum. Burası Sivrice cennetim, beni burada herkez sever ve sayar, ben insanlar severim, onlara iyilik yapmayı imkanlarımın dahilinde gerçekleştirmeye çalışırım, kimseye kötü bir kelime etmem küfürü ise hiç sevmem. bir de benim kötü bir huyum yalanı hiç sevmem yalan söyleyeni hiç hiç hiç sevmem, yalan söyleyen birisi ile aynı masada oturmam, hayatımda her zaman doğru işler yapmaya çalıştım, şerefim , gururum ve haysiyetim en öndedir, bu konuda kimseye taviz vermem, o anda herşey olabilir, tabi ben şunu çok iyi biliyorum sonuçta ben de bir insanım bu hayatta benim de bazı hatalar yapma rizkim olabilir, ama ben bu hallerde özür dilerim ve şöz veririm bir daha aynı hatanın yanından bile geçmem, onun için herkesle aramda bir mesafe bırakmayı hayat tecrübelerimden öğrendim. Sevgili Serdar kardeşim, çok güzel bir sabah sohbeti oldu, sana balıkçılığa atılacak adımları ve bir balıkçı köyünde nasıl yaşadığımı anlatmaya çalıştım, Sivrice Cennetinde çok ben ve hanımı Ursula ile çok güzel bir emeklilik geçirmekteyiz şu anda da çok sevinçli ve çok mutluyuz iki torunumuz, kızımız ve damadımız bizlerle beraber SİVRİCE deler, bunu yanında sevgili dünürlerimiz de bizlerle beraber Çocuklarımız,Torunlarımız ve bizler,o kadar çok seviçliyiz ki anlatılması zor, ben de sizlere gelecek emeklilik yaşantınızla ilgili biraz ışık tuttuysam ne mutlu bana. Selamlar, sevgiler, saygılar. Sivrice çok güzel bir balıkçı koyu, sizlere buraya gelmenizi burayı tanımanızı tavsiye ederim, ben sizlere her zaman sadece SİVRİCE nin güzelliklerinden , Doğasından, güzel insanlarından bahsetmeye devam edeceğim.
Çok teşekkürler sevgili Doğan kardeşim, sizlerle bu güzellikleri paylaşmak çok güze, iyi ki varsınız, sevgiler.
Çok teşekkürler sevgili Doğan kardeşim, sizlerle bu güzellikleri paylaşmak çok güze, iyi ki varsınız, sevgiler.
Hepsi güzel Orhan Kaptan.Ama yazdığın gibi herkesle araya mesafe koyma tarafın yokmu,işte o beni senden uzaklaştırmıştır, Ben ise senin aksine olabildiğince yakın ve sıcak davranmayı hep yeğlemişimdir. Selametle kal