Çok güzel istavritler...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eskineci tarafından paylaşıldı.

1. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Eşkine 720Gr. Pisi kalkan 1Kg.
    Sevgili balık avı dostları,

Hafta sonu Bursa gök gürültülü ve sağanak yağışlı olduğundan işyerinden arkadaşlarla yaptığımız tekne balık organizasyonumuz iptal olmuştu. (İnşallah haftaya bu organizasyonumuzu hava iyi olursa gerçekleştireceğiz.)

19-05-2012 Cumartesi günü sabah kalktığımda hava gayet balık için uygundu. Tabi bu havayı gören ben 12:30 gibi babamı da alıp doğru Trilye iskelesine gittik. Burada saat 18:00'e kadar geçirdiğimiz zaman gayet güzeldi. Ancak balıkçı bir küçük tekne, (ama ağları büyük) yaklaşık 1000-1500 metre iskele önüne ve Trilye’deki kayalıkların önüne ağlarını serdi ve benim de keyfimi tabiki kaçırdı. İskele de benden başka çapari atan yoktu. Benim balık aldığımı gören bir amca, bendeki balıkları görünce bu balık burada yoktu, bunlar gayet güzel sarıkanatlar, ben de oltamı alıp geleyim deyip bir süre sonra oltası ile iskeleye geldi. Tabi bu olay ağların denize atılmasından yarım saat önce gerçekleşmişti. bu amca ile beraber çok olmasa da 10-15 adet istavrit çektik. Ne zaman ki ağların denize gerilmesi ile balık kesti. Amca da Trilye'li idi. Ağ atanlara biraz öfkelendi. Ben de, şimdi dedim bunları sahil güvenliğe şikayet edeceksin, avlanma yasağında ağ attıkları için diye söylendim. Tabi bunu duyan Trilye'li amca ağ atanları koruyarak, yok be oğlum küçük teknelere serbest diyerek iskeleden ayrıldı. Ben sanmıyorum, ne kadar küçük teknelere serbest olsa da ( ki bu durumdan tam emin değilim) bu teknenin saldığı ağları görünce, teknenin küçüklüğüne değil ağları ile orantılanmalıdır diye düşündüm. Bu konuda bilgisi olan balık avı dostlarından beni ve bilmeyenleri buradan bilgilendirmelerini bekliyoruz.

Her neyse, günü her ne kadar ağlarını atan balıkçılar moralimi bozmaya çalışsalarda;
    5'li yeşil renk fosforlu çapari ile 22 adet istavritle (sarıkanat) sonlandırdık.

Uploaded with ImageShack.us

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler afiyet olsun..

3. laborant1986

laborant1986 mesut

tebrikler demek ki istavrit kıyıya yaklaşmış iskelden zargana alanda varmıydı birde orda çok gümüş oluyordu

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler daha iyisi rast gelsin

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, ağ konusunu bende pek iyi bilmiyorum ama gırgırlara yasak diye aklımda kalmış. Belki belli bir metre ağ atmakta yasaktır. Ağcı olmadığımız için bilgimiz yok ama aslında öğrenmekte lazım.

Dahasına rastgelsin...

6. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Sağolasın Recep abi. Sadece bana afiyet oldu. Çünkü ev halkı dün akşam tokmuş. Hepsini ben mideye götürdüm ve balıklar çok lezzetli idi.

7. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Teşşekkürler. Sizede daha iyileri rast gelir inşaallah.

8. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Sağolasın kardeşim. Valla yasak olsun olmasın o arkadaşların yaptığı bence ayıp oraya hafta sonu gidiyorsun o kadar km yol yapıyorsun girişte 4TL ücret ödüyorsun ve böyle bir saygısızlıkla karşılaşıyorsun. Duyduğuma göre arkadaşlar her gün ağ atıyorlarmış. İnsan saygı gösterip hafta sonu bari bunu yapmasın yada başka yere ağ atsalar daha iyi olur diye düşünüyorum.

9. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Evet Mesut kardeşim balık kıyıya gelmiş. Hatta Kurşunlu tarafından dönüş yaptım. Kurşunlu köyünün içinde bir iskele var bilirmisin bilmem. Burada en az 20-25 kişi kıyıdan çapari ile kamışla aşağı-yukarı sallama ile iskelenin dibinden istavrit alıyorlardı. Ama zargana yok. Zargana için daha erken havaların ısınması ve Temmuz-Ağustos-Eylül gibi beklemek lazım.

10. Deep83

Deep83 Salih

Favori Kamış:
    Dam , AlbaStar , Fladen , Remıxon
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg
    Tebrikler güzel istavritler. O ağ atan vatandaşlar ipin ucunu iyice kaçırdılar . Yazakinin altından sahilden başlayıp soluğu Trilye'ye kadar alıyorlar . Utanmadan 5-10 mt. açığa akşamdan ağ atıp sabah topluyorlar. Şikayet vs. nafile geçen sene mırmır yavrusu çoktu bu sene bereketli av yaparız diyorduk adamlar sahili talan ettiler . Bunların insanlıkla alakaları cidden yok , bir gece dalıp tüm ağları kesicem başka çaresi kalmıyor.

11. laborant1986

laborant1986 mesut

bende trilyede zargana var diye duymuştum :) istavrit için iskelden karşıya mı attın aslında tekne ile açıklam istavrit için en iyisi yaban tvden duyduğuma göre amatör deniz avcıları için yeni bir kanun çıkarıp deniz ve su ... bakanlığından alınıp yeni bir bakanlık gibi birşey kurulacakmış ve bunun için bekçi memuru çalışacakmış denetlemek için özel güvenlikde olacakmış boğcacılar için inşallah olurda daha bol daha mutlu huzurlu avlar yaparız

12. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Teşekkürler kardeşim. Acayip ayar oluyorum bilinçsiz ağ atanlara sorma. Aynen dediğin gibi benim de aklımdan geçen, oltaya bağlayayım çarpma ve 100'lük kurşunu takayım ağlara defalarca yırtayım diye...banghead

13. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Trilye'de zargana şuan yok. Ama 2 ay sonra kesin diyebilirim. İstavriti Trilye iskeleden açığa doğru çapariyi salladım. Ama balığı hep yakında aldım.

14. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

ali kardeş günü kurtarmışın :)
    daha güzellerine rastgele inşallah :)