Levrek 3,450 kg Bu levrek 4,250 kg 3,450 kg'lık olan balıkçıya pişittirildi ve bana 14 tl'ye maloldu. (Kazık mı yedik ne! ) Şimdi bu levrekler de neyin nesi diyeceksiniz. Serhat abi bir haftadır çok iyi avlar yapmış. 2 yıldır ehliyetinden mağrum kalmıştı ve avlara benim şöforlüğüm sebebiyle beraber gidiyorduk. Ehliyetine bu ay kavuşması dolayısıyla hafta içi süper avlar yapmış lakin bana haber vermemiştir. Muhtemelen benim soğukta, yağmurda hasta olup, üşütmemi istememiştir. Ne de olsa balıkları beraber yiyorduk Volkan'ın yerine ben tutarım o arabayla buralara kadar gelip benzin yakmasın diye düşünmüştür. Allah razı olsun, çok ince fikirlidir benim abim. Hatta Cuma geleceğimi bildiği halde beni beklemeden ava gitmiş, sabah gözümü açmadan eve gelip, 3.450 gr gelen fotografını gördüğünüz levreği gözüme dayayıp, ohaaaa o ne abi!!! dememe neden olarak beni şaşırtmayı gene bilmiştir. Balıklar spin takımla yakalanmıştır. Takım özellikleri : 2,40 Dam 5-25 atar kamış 25'lik shimano catana makina 0,20'lik bojin ip misina Beyaz renkli bir slikon. (Bunu da sormayın, gözünüzü seveyim ) 15 gr jighead Küçük plastik şamandıra. Avlak ta sormayacağınızı umut ediyorum. Balıklar farklı zamanlarda yakalanmıştır. Gene farklı zamanlarda olmak üzere 3 tane 2 kilo kadar, 3 tane de kiloluk yakalanmış maalesef sürü bölgeden ayrılmıştır 2 kilolukların fotografını çekmeye gerek görmedim. (donmuş balık fotografı hoş durmayacağından) İsa (Şimal) abi, nasıl geleyim İstanbul'a? Şimdi bunların peşinden koşmak varken sarıkanat tutmak için uğraşılır mı? (Bi hak ver nolur? ) Bizim organizasyonu merak edenler için? Tekne organizasyonu yattı. Tahmin ettiğim gibi elimize yüzümüze bulaştırdık Gene de buluştuk, biraz spin av, biraz yemli av yaptık Ben 50 cm kadar gelen bir yılan balığı yakaladım, şükür öldürmeden salabildik. Diğer arkadaşlar, denizde yaşayan bir canlıyla müşerref olamadılar Ava katılanlar : (ben, fztyasin, hasreel (harbi has çıktın ), vayacon) Birçok av raporunda olandan fazla yazıya maruz kaldığınız için özür dilerim. Not : Levrekler havyarlı çıkmıştır. Herkese rastgelsin.
yuh artik dedimdi baliklari görünce de, sonradan durum anlasildi ne diyelim.. sana da nasip olur insallah
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Yok canııım, bunları benim tutmam mümkün mü Roy? Benim bile dimam almadı. Kendimi hayal edemedim. Zaten sürü levreği bunlar, yatak (taş) levreği değil. O an orda olmak lazım. Yahut birilerinin haber vermesi lazım
Sorma valla, kahroldum şu 2 gündür. Bunlar en irileri. Bir kere arayıp, Volkan balık çıkıyor denmiyor, düşün ne kadar sevildiğimi? Ben gittim, lakin sürü gitmiş.
Hey maşallah hey harika levrekler bunlar tebrik ederim Serhat abiyi bileğine sağlık .. Darısı sana artık VOLKAN abi daha güzelleri oltanı süslesin artık sevgiler..
Sevgili Volkan, Tam vuslat dedim, meğerse hafta arası avlarıymış. En kısa zamanda gönlündeki avla buluşman dileklerimle...
Sen ver telefonunu ben arar"Volkan buralar balık kaynıyor" derim sana :laughing: :laughing: :laughing:
Teşekkür ederim Hüseyin. Nasip, kısmet. Uygun havayı hafta sonunda yakalasak ve pek kimseler olmasa avlakta belki şans bize de gülecek Sana da rastgelsin. İnşaallah Bahadır abi. Ben hayvan havyara girdiğinden pek üstüne düşmüyorum (Ne diyim idare et abi ) Tabi, tabi :laughing: :laughing: :laughing: bende uçağa atlar gelirim. Buldunuz kafa yapıcak adamı Ben ocak çıksın diye bekliyorum. Hayvan döksün havyarını Teşekkür ederim, bana da temizleme ve pişirme kısmı biraz pahalı gibi gelmişti. Bergama da çok olmayınca bu işi yapan, rekabet olmuyor ve razı oluyorsun kaderine Ben yapsaydım muhtemelen o kadar güzel olmayacaktı. Odun ateşinde mangal yapmışlar. Bu boy levrekler genelde yavan olsa da bu lezzetliydi.
sizlere daha iyileri nasip olsun ve umuyorum ki gittiğiniz en yakn zaman da gönlünüzden geçeni alıcağınızı düşünüyorum rast gelsin güzel haberleri bekliyorum
Vay canına bunlar tam canavarmış yaa Balık Avı Dostlarının haftaya yapacağı organizasyonun mekanı belli oldu. Bekle bizi İzmir geliyoruzlane: lane: Bizim grupla mekana sığabilirmiyiz, birde hepimizi birden ava kabul edermisiniz Volkanım cyrr Not:Sana haber vermemelerinin sebebi aralarındaki düztanı bulmaya çalışmak olabilir mi acep
Boşuna çaba olur Ceyhun. Her zaman levrek çıkmıyo. Yani belli taşlar var, gidip oralardan toplama durumu yok. Bunlara geçit levreği diyorlar. Yani sürü levreği. Belli zamanlarda havalarda avlağa girip çıkan gezici hayvanlar. Denk gelince harika av veriyorlar. Bölgeden yazan ben ve benim kadar olmasa da ucundan yazan birkaç kişi var ama sürünün geldiği zaman dilimi herkes tuttuğunu yazsa av turizmi bile doğurtur çıkan balıklar. Lakin hergün yoklanıyor belli uğrak yerleri. İş denk gelme ve iletişim işi. Çok ketum olmak ve iyi ilişkiler kurmak lazım. Benim gibi ayran ağazlı olanlara bişey söylenmez haklı olarak Yani bölgeden birini bulup sürekli iletişim de olman lazım ki sen de iri bir levrekle mücadele şansını yakalayabilesin. Ben bölgedeyken bu şansı yakalayamadım. Gerisini sen düşün. Bilmediğimden değil, o zaman diliminde orada olmadığımdan. Levrekler benim slikonumla yakalanmıştır. hihi reeling
Raporu açınca ahanda tamam volex emeline ulaşmış dedim ama okuyunca anlaşıldı olay. Yinede güzel anlatım için teşekkürler. Darısı başımıza inşallah ne diyelim. Silikon ve şamandırayı falan sormuyorum
Teşekkür ederim, zamanı var daha galiba. Bi türlü kilo üzeri bir balığa rastgelemedim Sizlere daha iyileri rastgelsin. Sizin grupla mı Ben tek başıma zor sığıyorum mekana abi. Gelin diyemiyorum maalesef Balık çıkacağı kesin değil ki abi. Temiz deniz havası alıp dönmeniz muhtemel. 3-4 gün balık yaptı geçti. Bi daha ne zaman yapar, Allah bilir. Bizler tahmin etmeye çalışırız. Gelirseniz dostluğumuzu ve sıcak çayımızı esirgemeyiz tabi. (aç gelmeyin ) Bi de ayın 15.'inden sonra gelin gelecekseniz. :laughing: Ayın 20'sini pek geçirmeyin. (15'i ile 20'si arası güzel zaman dilimidir benim için. ) Hadi rastgelsin.
:laughing: Bu rapor değil ki. Fotograflar... Hiç bir bilgi olmadan yükleyemedim. Sizlere de nasip olsun. Sormadığınız sorular için teşekkür ederim. :laughing:
Hikayeyi anlatmadan once resimleri koymussun, gorunce dedim ki "heh iste sonunda muradina ermis bizimki" ... sevindim, sonra anladim ki megerse kendisi tutmamis. Levrek iste bu! :thumb: Sana da kismet olur insallah kardesim. Bu suruler cok gezer, yerlesik balik gibi degildir, yani haber gelse de sen atlayip gidene kadar suru uc, bes koy oteye gitmis olur coktan. Tek gezen levrekler gibi belirli bir rotayi takip ederek ayni yerlerde dolanmazlar, gezgin surulerdir ve denk gelmesi cok buyuk sanstir. Sen bir de o suruleri suyun altinda gor... hangisine atacagini bilemezsin.. ruyana girer her gece... :hungry: :thumb: Nice iri levreklere insaallah...
Vay be Volkanım bu kadarını hiç beklemiyordum aslında Tamam birader o zaman sen topla bütün İzmir tayfasını, sizin için gerekirse biz tüm boğazı kapatırız. Ayrıca Yemekte yemeden gelin, zira yoldan gelen misafirimizi boğazda balık yemeden göndermeyiz:hungry: Hem bizim buralarda mutlaka bir şekilde dişli alınır, dilediğiniz zaman gelebilirsiniz, her türlü karşılarız sizi Hadi bakalım şimdi sana rastgelsin