çok iyi bir surf kamış arıyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında crank tarafından paylaşıldı.

1. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    çok degerli arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 135 ytl ye almış oldugum4.20cm d.a.m steelpower telesurf kamışım bugün 125 gr lık kurşunla abanınca tam ortadan ikiye bölündü
    şimdi bana kullanıp tavsiye edbileceginiz çok memnun kaldıgınız 4 mt üstü uzaga
    atış yapabilecegim kaliteli kırılması zor:D bir kamış tavsiye edermisiniz
    ps: kamış şuan tamir ediliyo ama kırıldıgı için bundan sonra çok güvenli atış yapabilecegimi sanmıyorum:mad:

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Lineaeffe s-curve serisini deneyebilirsin, bende s-curve olmayan modeli var, 100-250 atarı var henüz sadece 150 ye kadar test edebildim. Bir de şunu söyleyebilirim, bir steelpower i kırabiliyorsan atış tekniğini gözden geçirmelisin bence, çünkü o kamış kırılmadan önce misinanın kopması gerekirdi, bu da senin kısa mesafede kamışa hız vermeye çalıştığın anlamına geliyor. Oysa surf kamışlar, uzun saplarıyla kamışa uzunca bir tur yaptırmaya daha müsaittirler. Surfcasting tekniklerini ben de videolarını izleyerek öğrendim. Herhangi bir video sitesinde "surfcasting" yazarak arama yaptırırsan birçok videoya ulaşırsın. Bir dipnot eklemeliyim.Surfcasting tekniği denemesi yaparken mutlaka misinaya bastığın parmağını koruyacak herhangi birşey kullanmalısın..

3. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Yücel Usta çok haklı bence. Zira ben de yaklaşık 2 senedir DAM'ın aynı kamışını kullanmaktayım. Genellikle Boğazdan 140-160 gr kurşunla ve oldukca abanarak bu kamışı kullanıyorum hiç öyle bir problem yaşamadım ve çok da memnunum bu kamıştan.Atış tekniği konusunda biraz daha araştırma yapmanızı öneririm. Tabi kamışta üretim hatası olma ihtimali de var. Eğer bu kamışı aldığınız yer sağlam bir yerse geri götürüp durumu anlatırsanız değiştirme durumu olabilir. Çoğu büyük firmalar bu işlemi yapıyorlar.

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Lineaeffe turna fresh 4.20 kullanmaktayım 150 gr ma kadar da test ettim bi problem yok. gayet sağlıklı ve kullanışlı. İncelemeni tavsiye ederim.

5. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    aslında bu kamışla aldım alalı hep normal teknikle atışlar yapıyordum ve çok uzak mesafelere gidiyordu hatta beraber gittigimiz arkadaşlar da hayret ediyordu lakin ben kamışın bana verdigi gazla ve sitede okudugum surf casting atış teknikleriyle daha atş yapabilirim diye düşündüm kamışın fincanlarını yukarı bakar şekilde tutum daha sonra kamışın uç kısmını resimlerde gösterdigi gibi hafif çapraz şekilde yere iyice yaklaştırdım daha sonra da iyice abandım ve pat diye birsesle kamış ortadan ikiye ayrıldı kırılan ön kısım yaklaşık 40 mt ileriye gitti fırdöndü misinada kaldı ama fırdöndüden sonrası kopmuştu yanımdaki birçok kişide sizin gibi kamışın 100 gr lık kurşunla nasıl kırıldıgını anlamadı ama kesinlikle eminim atarken hiçbiryere taktırmadım...
    neyse daha sonra aldıgım yer olan karaköydeki spot balıkçılıga gittim onlarda
    kamışların garantisi olmadıgını ve 2 yıldır aynı kamıştan yüzlerce satmalarına ragmen hiçbir şikayet olmadıgını söyleyip sadece kamışın kırılan kısmını ücret karşılıgında degiştirebileceklerini söylediler...
    şimdi degerli ustalar acaba suçlu benmiyim yoksa kamışta bir hatamı var?
    bakalım tamir olduktan sonra bir müddet daha kullanıp tekrar kırılırsa iyi bir kamışla degiştirmeyi düşünüyorum...

6. 150 gr kurşunu rahatça ve türlü türlü tekniklerle atıp kıramayacağınız bir kamış..Ve performansıda sizi bile şaşırtacak..Uygun fiyat;)

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-KM-TOR-CARBO-420

7. murat takvim

murat takvim murat takvim

Favori Kamış:
    lineaeffe superba 4.20
    Favori Makine:
    penn ssm 750
    En İyi Avı:
    aramaktayım
    genelde 125 gr üstü kullanıyor isen lineaeffe superba yı öneririm biraz ağırdır 3 parçalı bir kamıştır en iyi verimi 150 gr dan sonra verir at çek için dediğim gibi biraz ağırdır ama alıştığın zaman emin ol başka kamışlara bakmayacaksın bile

8. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    anlağım kadarı ile ağar kurşunlar atıyorsun.sana tavsiyem çok kamış değiştirmiş biri olarak lineaeffedir bu markada çok seçeneğin var:
    1)lineaeffe turnafresh 4.20 fiyat olarak hem uygun hemde kendini ispatlamış sert aksyon bir kamıştır mor dağlarında yapılan uzağa atış yarışmasında 1. gelen kamış budur.ama sert aksyondur ve haif kurşunlara vasattır.60 ytl civarıdır
    2)lineaeffe atlantika 4.20 bu kamış turnafresh ten daha kaliteli bir kamıştır extreme modelinin sert aksyonlusur geri kalan herşeyi aynıdır.bence tercihin bundan yana kullan:)fiyatı 110 ytl dir

9. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)

birşey sormak istiyorum.
    1 nolu kamışa ben ryobi ecusima 6000 yada 8000VI takmayı düşünüyorum. bir uyumsuzluk olur mu düşüncesindeyim.
    teşekkürler...

10. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
  11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    rkadaşlar benden size bir seri tavsiye.. bu dediklerim uzun zamandır takib ettiğim olaylarıdan çıkan sonuçtur..

1-Surf kamışlar bir kere emsalleri olan diger teleskobiklerden daha saglamdır..
    3,90 100/150 bir surf ile aynı özelliklerde bir tele... farklıdır.
    2-bu kamışlar dan alınacak verim zaman alır..(atış teknik vs.)
    3-ilk kez kullananlar için önemli dir.. üzerinde yazan limitlerin alt degerini kullanın 100/300 diyor ise 100 gr kullanın..
    4-ilk kez surf kamışı alacaksanız en pahalısına gitmeyin..
    5-bir kaç gününüzü atış tekniklerine ayrın iğnesiz sadece kurşun kullanıp defalarca atışlar yapın.. ilk atışınız yumuşak olarak başlasın. hemen kamışa asılmayın..
    6-kullanacagınız makina mutlaka surf olsun ve kafa olabildigince büyük olsun..
    (surf kamışında normal kafalı 70 lik makina kullanan bir arkadaşım devamlı misina koparttı ve akabinde gidip surf makina aldı işi kurtardı)
    atışta kamışın kırılması çok nadiren imalat hatasıdır. genelde 2/3 sn lik o yüklenmede bir hata vardır..ki ondan kırılır..arkada kurşunu yere deydirip yapılan atışlarda farketmeden kurşun arkada bir delik/ çukur vs kaldırım kenarı na takılır ..atışta sorun çıkartır..kamış kırılır / misina kopar. vs.

son olarak. istanbul bogazı gibi akıntılı yerlerde 100/300 lük kamışları kullanmak zaruri..
    ancak kumsaldan yapılan atışlarda benim tavsiyen 80/150 gr arası bir kamış terkip yeterlidir.. makinaya sarılacak misina en fazla 0,30 dur. kullanılacak kurşun ise 75/100 grdır gayet güzel gider ve kuma oturur.. balıgıda tutarsınız..
    sevgi ile kalın:)

12. ufuk/aydın

ufuk/aydın ufuk

Favori Kamış:
    oskar seylor sörf kamış pegasus 70 makina
    En İyi Avı:
    1 kg cipro
    arkadaşlar ben bu surfcastink teknigini merak ediyorum arkadaşlar nedir bu slm lar herkeze

13. ufuk/aydın

ufuk/aydın ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1 kg cipro
    surf makinalar hakkında tavsiyeniz varmı marka olarak

14. ankaradan

ankaradan Ahmet Emre Esirgen

15. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    8000VI takmanızı öneririm kafanın daha büyük olması misinanın daha iyi boşalmasını sağlıyor biraz ağırlı farkı olacak ama buna değer inanın.
    crank arkadaşım bende extreme kullanıyorum ama bulmak için bir sene kadar bekledim extreme in özelliği aşağı yukarı 150 grama kadar her kurşunu rahat atıyotr olman hatta ucunu 10 cm kadar kesim azami atışı 200 grama çıkaranlar bile var eğer 75 gram aşağısı kurşun atmayacaksan atlantikada aynı performansı verir ucunu kestirmene bile gerek kalmadan zaten sticer lar hariç tip olarakta aynı kamıştır

16. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    arkadaşlar genel bigi vermek istedim dam gibi teleskopik kamışlar genelde göl kamışlarıdır şu aralar deniz için olan surf modelleride çımıştır ama efsane dam bir göl kamışıdırmufi abimize yarı yarıya katılıyorum fakat Surf kamışlar bir kere emsalleri olan diger teleskobiklerden daha saglamdır bu doğrudur çünkü genelde carbon dan üretilmekte ve 10kg kaldırma kapasitesi olanlar bile vardır.
    3,90 100/150 bir surf ile aynı özelliklerde bir tele... farklıdır. buda doğrudur çünkü bu kamışları piri italyanlardır ve üretilme amacı kıyıdan uzağa daha iyi atıştır.kılavuzlarına kadar bir mühendislik farkı vardır.
    yalnız üzerinde yazan gramaj ibaresinin alt limitini kullanmak zorunda değilsiniz.
    bütçenize ve kullanım yerinize en uygun olanı arasında en iyisini alın.zamanla atışlarınız teleskopiklere göre düzelecektir ilk önce sağa veya sola atışlar yapabilirsiniz bu doğaldır eğer daha önce teleskopik kullandıysanız.kullanacağınız makinenin surf diye ayırmayın çok kötü sonuçlar alabilirsiniz çünkü mağazalar sur tipi diye size fahiş fiyatlar çeker ayrıca bu makineler ağırlık olarak daha ağar ve gam yapmaya çok müsaittir.iyi bir markanın ortalam 65 lik büyük kafa herhangi bir modeli işiniz görebilir misina kopması ise genelde olmaz eğer asso okuma gibi markanın misinasını sardırısanız0,25 veya 0,30 hiçbirşey olmaz internetten atış tekniklerine bakıp denemeye kalkmayın başınıza iş açmayın bir kurşunun yanlışla bir insanın yüzünde yaratacağı tahribatı ve sonuçları düşünün yanınzda ki insanlardan bilgi ve yardım alın surf kamışa uygun olarakta şu an okumayı tercih edebilirsiniz hatta avenger modelini işinizi görüp kesnizi zorlamayacak bir modeldir
    herkeze rastgelsin

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2270421
    http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=206
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-AV-65
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-OKUMA-MIST-65
    http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=93
    http://www.cengizbalikcilik.com/index.php?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=242

Son düzenleme: 5 Temmuz 2008
  17. Suatreis

Suatreis

Surf atış tekniğindeki ilk bazı hatalar.

Öylesine denize dönükken kamış ucunu beliniz ile dönerek enseniz doğrultusunda tutup kurşunu da iyice sağ tarafa koymak olmaz.

Olması gereken dönüş hareketini belinizle sağladığınız esnada bacaklarınızın ivmesinde yararlanmak olmalıdır. Sol ayak önde sağ ayak ise diğer ayağınız ise izafi hilal çizgisi sonunda ve dizden kırık olmalıdır. ilk atış anında kamış dik durur, aşağıya doğru esnetilir ve parabol ile tekrar yükseltilerek bırakma nokktasına varılır.

Takımın sol yana gitmesinin tek nedeni yanlış bırakma noktasıdır. Teleskopik kamış ile omuz üstünden atış yapma alışkanlığı misinanın gerginlik doyum noktasında işaret parmağınız ile temasının kesilmesini size refleksel bir alışkanlık bırakmıştır. Surf atış ta ise bu alışkanlığını size erken bırakmaya neden olur.

Siz kamış ucu deniz tarafına 90 derece durduğunu sandığınız an da kamçılama ve esneme hareketi kamışı aslında halen 50 dercede tutmaktadır. Aradaki farkı atış anında sol a dönerek devam ettirip sol kıyı çizgisine yakın bırakmayı deneyin. Bu durumda takımın kurşunu hedeflenen nokta doğrultusuna varmış olacaktır.

İşaret parmağınızdaki gerilim sizi endişede bırakmasın, kopmaz kolay kolay....koparsada can sağolsun. Demekki doğru düğüm tekniğini kullanmıyorsunuzdur. Deneyim olmadan bu tekniği elde etmeniz mümkün değildir.

Atış anında kendinize en az 10 mt. çaplı bir daire belirleyin ve kazalara neden olmayın. Çok yakınınızda olan var ise sol omuz hizasında ve 5 mt ileride beklemesini söyleyin.

aklıma geleni yazdım...geldikçe de yazacağım...

sevgiyle kalın:)

18. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    hehehe tek cevap tam ortadan kırılan kamısın kesınlıkle ve kesınlıkle ya gövdedekı yüzük altındakı çember oynuyodur yada bıyerınde catlak vardır ortadan kamış kırmada ben pro sayaılırım hepde aynı hata yanı gevseklık kamışın tam saglıklı acılmamamısı yüzünden ___macig***tough highmodular carbon 100_250 atar deli dolu nbir kamış tam kırmalık ama krılmıyo:D:D şiddetle tavsiye ederim 3.90 ıtılyan malı olanını al yeter:D:D

19. ufuk/aydın

ufuk/aydın ufuk

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1 kg cipro
    bilgiler için

arkadaşlar verdiginiz bilgiler için hepinize teşkkürler herkeze iyi ve bereketli avlar