Biliyorum bu başlığın yeri burası değil ama mümkün olduğunca çok kişinin okuması için buraya koydum. Sevgili doğa sever dostlarım. Herhangi bir siyasi görüşle alakam yok, sadece denizlerimizin, ormanlarımızın... satılmasını istemiyorum. Bugün ormanlar, bitince koylar, sonra ne kalıyor?Her kurum satılabilir bence ama toprak ve orman satışını kabul edemem. Eski Cumhurbaşkanımız Sn.Ahmet Necdet Sezer'in somut deliller sunarak yaptığı sayfalarca açıklamaya rağmen, seçim yatırımı olan yasa teklifi tekrar Cumhurbaşkanlığı'na götürüldü. Tema 2B'lik orman arazilerini satılmaması için imza kampanyası başlatmış. Hükümette ben yaparsam olur, yapacağım olacak anlayışı hakim. Hayrettin Karaca ise "verin bana bir milyon imza, sattırmam" diyor. İmzalamak için: http://www.tema.org.tr/2B/ Fazla vaktinizi almayacak, iki dakikanızı ayırmanızı rica edeceğim.. Saygılar, Anıl Akpınar
bu satış sizin bahsettiğin nitelikte bir satış değil sanırım 2b satışı hak sahiplerine yapılan bir satış ki hak sahipleri uzun yıllardır bu arazileri kullnıyordu zahten orman açma olarak ama bu araziler orman arazisi gözükmekteidi oysa ortada orman yok yıllar önce açılmış işletilmekte idi2B buraların sahiplerine yada alıcılarına satılması olarak düzenlenmiş satılmasa ne olacak adam lar zahte kullanıyorlar yıllardır amaç belli sanırım
2B orman yasası yani tasarı halindeki orman kanunun 2. maddesinin B fıkrası ''nasıl olsa birşey olmaz'' zihniyetinin körüklendiği noktalardan birisidr. Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok,nitekim tasarı için gazetelerde ve tv lerde yeterince konu tartışıldı.Merak edenler Çevre ve Orman Bakanlığının 2B için savunması niteliğinki 2B gerçekleri adlı internet sayfasını,Türkiye'deki ilgili sivil toplum kuruluşlarının bu gerekçelere cevaplarını netten takip edebilirler. Türkiye'de; 1-Vergi Borçları Vardır......Vergi afıı çıkar! 2-Hapis(özgürlüğü bağlayıcı ceza) cezaları vardır.....Ceza affı çıkar! 3-Orman cezaları( para+hapis) vardır....2B gibi aflar çıkar! Yapanların yanına kar kalması mı gerekir herşeyin?? Ona yazık...Buna günah dersek,adalet inancı kalır mı insanlarda? Bugün son kuruşuna kadar vergisini ödeyen vatandaş yarın sefa içinde vergisini ödemeyen komuşusunun af ile kurtulduğunu gördüğünde bir daga vergi öder mi? Neden her suçlu '' nasıl olsa 3-5 yıl yatarım af çıkar diyor?? Ormanları talan edip üzerine bina yapanlar şimdi en yurdun en güzel köşelerinde sefa mı sürecek?? Villa ise villa! Fabrika ise fabrika! Ev ise ev! Ne gerekirse sökülecek,yerine ağaç dikilecek,çocuklarımız daha güzel bir doğada büyüyecek! Hiçbir suç cezasız kalmayacak!
Evet niteliği bu değil ama geleceğe yönelik bakarsak niteliği bu olmazmıUzun yıllar kullanıyorlardı ve onların olacak artık.Daha sonra gelenler neyapacak dersiniz?Birtek toprak bile bu şekilde satılırsa diğerleri için emsal olacak. Bende bir orman arazisine otel kurup 49 yıl sonra saatın alacağım.Hemde çok komik bir fiyataİyi fikir
Arkadaşlar gerçekten bu ilgi beni çok mutlu etti. Farklı formattaki 2 foruma daha yazmıştım aynı yazıyı hiç kimse cevap vermemiş bir de şuraya bak! Helal olsun! Zaten balıkçı dediğinde çevre bilinci olur. Balıkçının farkı budur.
Böyle bir konuyu açtığınız için teşekkür ederim. Ben de imzamı verdim.Herkesin destek olması umuduyla selamlar
2-B arazilerini kullanan binlerce(minumum) aile var onlara "o araziden çık artık burası orman olacak" dedinmi büyük ihitmalle ülkede iç karışıklık çıkar.o insanların tek geliri o topraksa ve yıllardırda alınterini akıtıyorsa orayı almasından yanayım ben. birazda o insanların gözünden bakın hayata siz nedersiniz acaba dedelerinizden kalma araziniz elinizden alınsa?