herkese iyi aksamlarrr çokk acil bigi almam lazim aydın söke tarafinda yılan balığı tutuldugunu duydum sökede yılan balgını nerde tutabilirim orlar hakkinda bilgisi olan varsaa lütfen yazmasini rica ediyorumm ... yarın sabah yola cikacaz lütfen bilgisi olan varsa hemen yazsin cokk acilll simdiden cok tesekkürlerr....
selam oguzhan kardeş, sökede nerde tutarsın bilemem ama ayın olmadıgı karanlık gecelerde avlandıgını biliyorum iyi şanslar rastgele
oğuzhan kardeş..onca çeşit dururken neden özellikle yılan balığı. pek tutulan bir balık değil, o yüzden çok bol denizlerimizde..ama gece avlanan bir balık ve haliyle sende gece avlanacaksın.
kardeş yanlış biliyorsun ay filan fasafiso suyun bunamık olmasıyeterli ve sessiz olmak icap ediyor hele ki yağmur yağıyorsa deymedin keyfine
kardeş bende denizlidenim ben yılan balıgına genelde dalamana giderim ama sen dalyana gidersene av yapmayı başarırsan yanı(kop yasakladı epeyce yakalarsın)
kardeş sen yılan balığı yedınmı ızgarada yesen böyle düşünmezsin çinliler lavrasına 1400-180 dolar arası veriyorlar
serhat kardeş elbette bilmeden yada denemeden konuşmuyoruz ve yazmıyoruz sonuç olarak yılan balığı ne çok fazla tutulan nede tercih edilen ve bizim ülkemizde ekonomik değeri olmayan bir deniz canlısı,zaten öyle olsaydı eminim onunda kökünü kazırlardı çoktan.
kardeş seni anlıyorum yılan balığı yılan gıbi soğuk birtür ama ekonomik değeri senin dediğin gibi değil inan bana daha bu yıl dalkop kilosunu 15 yeteleden alıyordu
yılan balığı Türkiye'dede ısrarla aranan ve soyu hızla tükenen bir balıktır dediğiniz gibi maddi değeri yoktur bunun sebebide isminden kaynaklanıyor.
maddi değer yok derken çarşı pazarda satılmadığından bahsediyor olabilir oysa bu balık ihraç edilmektedir
söke Herkes bir cevap yazmış ama arkadaşın sorduğu soru harici her türlü cevap var.Söke de bikaç kez avlanma şansım oldu.Menderes nehrinin denize döküldüğü yerde deniz içeri doğru bir kanal şeklinde yani dalyan tabir edilen bir şekilde.Yılan balığına gelince bahçe solucanı ile özellikle akşam karanlık çökünce çıkıyor.Dip oltası üçlü dörtlü takımla yakalanıyor.Yalnız dikkat etmek gereken unsur balık oltaya vurunca genelde tek kısa vuruş yapıyor sonra yatıyor.Sık sık olta kontrol edilmeli.İyi avlar şansın bol olsun.Not o yerin adı Balat diye biliniyor.
didimde cok cıkar ufak balık kullan derım ben sardalye ıle tuttum kaya balıgına geldıgıne şayit oldum.