Colmic Akira Boron jigging kamışı...

Konu, 'Kamışlar' kısmında OMMG tarafından paylaşıldı.

1. OMMG

OMMG OKAN

Yeni aldığım, aşağıda linki ve özelliklerini verdiğim kamışı kullanan varmı,varsa yorumlarını merak ediyorum.Bu arada kamışı alış sebebim, özellikle yabai,kabura,bottom ship,inchiku ve gelirse almayı düşündüğüm lucanos jiglerde kullanmak.Herkeze iyi akşamlar dilerim...

CAAK01F, AKIRA BORON 66 LM , 6,6 feet , 8/16 lbs , 345 gr

http://www.nauticamazagon.com/canas/ca-a-colmic-jigging-akira-boron-66hh-2.html

Son düzenleme: 31 Mayıs 2011
  2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sevgili Okan, COLMIC'in ne oldugunu gormen icin, Hotbırd uydu yayınından, '' Passione pesca '' kanalını bul ve izle. Colmic'i orada gorursun ve ne dedigimi anlarsın. 4 X 4 iyi gunlerde kullan. ( TV.yi gece 12 ye, veya 01'e kadar izleyebilirsin. Bu saatten sonra reklam, tanıtım ve pazarlamaya giriyor.)

3. OMMG

OMMG OKAN

Tevfik abicim verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim ama uydu kullanmıyorum,maalesef sadece digitürk üm var.Fakat bir şekilde izlemeye çalışacağım.Tekrar teşekkürler,saygılarımla...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aldığın kamış güzel bir light jigging kamışı.Bence saydığın jiglerde yardımcın olacaktır.Güle,güle kullan

5. OMMG

OMMG OKAN

Çok teşekkür ederim Vedat abi, sizden olur alması benim için önemli.Tekrar teşekkürler,saygılarımla...

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Okan
    Bahsi geçen jig çeşitleriyle balık almak elbette olası ve bir tutturursan büyük keyf alırsın.Fangriler,irice sair mercan çinsleri bu arada denk gelirse çupra,illaki iri bir istakaroz konu olacaktır.Hadi bakalım kolay gelsin tek bir balık yapıştırsan dahi başarı sayılacak ve gerisi gelecektir.Lütfen yakaladığında resmet ve paylaş.Bende bu konunun üstündeyim denemelerim devam etmekte.
    Bu arada ip misina kullanımında bir soru sormuştun,cevapladım ama yollayamadım bir sorun var orada.
    İstersen burada bir,iki nokta anlatayım.
    Kuşgözünden azami kaçınmak için sarı sayısı yükse olan,örneğin 8 sarım gibi ipleri tercih etemelkisin Bu konuda Varivas önerim olacaktır.
    Ancak bilmelisinki onuda kullansan,yatay atışlarda boşa sağılan misinayı ilk sararken sair elinle yardımcı olaraktan ilk metrelerin sıkı sarılmasını sağlamazsan kuşgözü az oranda olsada olabilecektir.

İlk metrelerin gevşek sarımı üzerine,yük binerekten sıkı sarılan bölüm,müteakip atışlarda alttaki gevşek bölümden bir miktar misina kapar ve kuşgözü oluşur.Birde küçükte olsa bu kuşgözünle devam edersen gittikce büyür ve içinden çıkılmaz hale gelir avını berbat edersin.
    Sevgimle kal sortacağın birşey olursa keyfle cevaplarım.

Not Bu sayede yok mum yok yağ gibi cıvık maddelere gerek kalmayacaktır.

7. OMMG

OMMG OKAN

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Vedat abi.Jigging yöntemi ile daha önce değişik balıklar aldım ama rapor açmama gibi bir huyum var,hatta spinning te de hatırı sayılır balıklar aldım ve almaya devam ediyorum ama nedense rapor olayına hiç girmedim.Sadece bir rapor var,onuda İzmir e geldiğinde beraber av yapma şansı bulduğumuz ve şu anda aramızda olmayan sevgili Fatih ( melanqoliq ) kardeşim açmıştı...
    İp misina konusunda dediğiniz gibi atışı yaptıktan sonraki ilk sarımda boşluğu almak çok önemli,özellikle rüzgarlı havalarda.Bir de eve gidince muhakkak tatlı su ile ipleri yıkayıp tekrar sıkı bir şekilde sarıyorum,kuşgözü problemi yok denecek kadar azaldı.Şu an Berkley Whiplash Crystal ve Bojin marka ipler kullanıyorum,aralarında fiyat olarak uçurum olsa da ikisinden de memnunum.Verdiğiniz tüm bilgiler ve yardımseverliğiniz için teşekkür ederim,saygılarımla...

8. OMMG

OMMG OKAN

Bu arada bu kamışın atar aralığı konusunda bilgisi olan varmı acaba ?