Kaç gündür kötü giden havalar bizi eve tutsak etmişti resmen.Askere gitmeme 20 gün kala iyi bir final yapamadan sezonu kapatmak çok zoruma gidecekti gerçekten.Güneş sabah tüm cüretkarlığıyla ışıldıyordu.Denizde hava liman adeta.(08:00)Tam balık zamanı diyip babamla yükledik botumuzu atladık arabamıza ve ver elini Akyar.Mersinli dostlarım bilir harika deniz tertemiz balıklarıyla bir doğa harikasıdır oralar.Akyar koyuna geldiğmizde saat 10:00 du.Deniz hafif hafif gün doğudan esmeye başlamıştı ama artık hiç bişey umrumuzda değildi.Lacivert renkte suyla buluşma vakti gelmişti.Kumsalda botumuzu şişirip kurduktan sonra koyun orta yerinde attık çapamızı.Derinlik 7 kulaç yem karides.Atar atmaz güzelim siyah beyaz sargoslar gelmeye başladı.Gerçekten mükemmel bir av geçirdik.Saat 2 'ye kadar aldığımız balıklar bunlar.Av da 1 çupra 1 levrek 1 halili 1 karakulak(minekop) 1 sokar,soğan balıkları ve bolca sargoslar.Cömertliğine teşekkürler akyar,askerden önceki finalim için...
Selam, Maaşallah avınız bereketli geçmiş fakat sende balıkları temizlerken bayağı bir bölümünü ziyan etmişsin.. Birde balıkları çizerken sırt kısmındaki kalın etli olan yerden kuyruğa doğru olan bölgeyi çizersen o bölgenin daha iyi piştiğini göreeksin. Selametle ..
Tebrikler güzel av olmuş bu arada hayırlı teskereler diliyorum. Soğan balığı demişsin bu hangi balık mavi kafalı olan balıklar mı bahsettiğin? Değilse hangisi soğan balığı ve mavi kafalı balıklar ne balığı merak ettim resimden pek çıkaramadım.
Yenecek şeyleri Gazete Kağidinin üstüne Koymayin Ağir Zehir Bulaşiyor Demekten Ben Yoruldum. Kansorejen Beyler Milleti Ve Kendinizi Zehirliyorsunuz.
hocam derçekten çok güzel av yapmışsın tebrikler keyifne diyecek yoktur bakınca adamın iştahı kabarıyor...
Balıklar façayı çizdirmiş Aslan amcam Bu arada mavi kafalı balıklara bu bölgede çingene balığı derler. Etçil balık. Ben daha önceden Yumurtalık taraflarında tutardım. güzel eti var. pek büyüğüne rastlayamadım ama genede etli ve avcı bir balık
Super Bir an dedim bu balıklar başka bir cins mi? boyuna çizgiler var. sonradan anladım ızgara modunda olduğunu çok güzel av olmuş tebrikler. ASkerlik için de şimdiden hayırlı teskereler dilerim.
Evet arkadaşlar aslında tropik bir balık kızıl denizden geldiğini okumuştum.(atlas balık kılavuzu)Çok kaygan olduğu için soğan balığı denmiş sanırım.Lahos vari bir lezzeti var ama kayalık bölgelerde çıkıyor.
Av güzel tebrikler.O 2 balıkta gün balığı olarak geçiyor onları salsanız daha iyi olurdu,afiyet olsun.