compressamı değiştirimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında sermat tarafından paylaşıldı.

1. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    harkeze iyi akşamlar uzun zamandir hafif ve hassas bi surf kamış araştırması yapıyodum.bugün gidip okuma compressanın 4.20 lik kamışını aldım ama bazı sitelerde ağırlık olarak 440 gr bazı yerlerde 400 gr olarak yer aldı.ben alırken ım7 karbon diye aldım fakat baktığımda ım 6 olduğunu farkettim.bu kamışı kullanan varmı ve memnunmu acaba merak ettim.çünkü hafif bi pişmanlık var olmazsa yarın okuma cedros la veya lineaeffenin spider surf kamışıyla değiştirmeyi düşümüyorum ne yapsam acaba çünkü niye bilmiyorum ama hafif bi pişmanlık var

2. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Compressa gayet güzel bir kamış,içinize sinmediyse illa değiştircekseniz Cedros biraz daha iyi bir tercih olucaktır.

3. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    cedrosun 300 gr olması ve atarınında 200 gr olması acaba detirtiyor .300 gr lık kamışla 150 nin üstünde kurşunla kullandığımda başıma iş açarmı.bide compressa 400 gr mmı 440 gr mı bilen varmı

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Sadece 1 yerde 440gr olarak geçiyor. 6-7 ayrı yere baktım hepsinde 400gr olarak geçiyor. Kullanmadım iyi veya kötü diyemem ama söyle kıyaslayabilirim belki;

bende 3 parça salina surf kamış var. ağırlık 490gr im6 malzeme
    yani aynı uzunlukta aynı malzemeden üretilmiş bir kamışın 90gr daha hafif olması ilginç. Bence böyle ara modellerle uğraşmayın Cedros alın kafanız rahat eder.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Bence mesele 40 gr. değil. İçine sinmemiş değiştirmek istiyorsun. Kafandaki acaba'dan kurtul bence.

6. ribar

ribar ilhan aygün

aynısından bende aldım ama denemeden belli olmuyor. bende az pişmanlık var ama alışımca pişmanlıkta kalmadı ve 200gr çok rahat atıyorum , hatta ben değil kamış atıyor. ama çekerken az daha sert uç aksiyonu olsaimiş diyorum. devam ettikçe bunuda aşıcam. illa tavsiye istiyorsan da ım9 cedros, lineaeffe extrime, veya compressanın 150-250 atarlı olanını tavsiye ederim.