Çook gecikmeli turnalar :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında rapido tarafından paylaşıldı.

1. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    baktım yakalayan çok, bu kadarı yok... :)
    2 kişi 1,5 saatte.
    bunları yakalayalı epey oldu ama resimlerini ne yazıkki şimdi ekleyebiliyorum...

sabah 4'de kalk tekne hazırla vs derken 5.30 teknede denizdeyiz. 3 kişiyiz biri misafir.. derenin döküldüğü yerden 100 metre açıldık -sirküde aksi yasaktır zaten :))-
    rölantide 2 çıkrık fosforlu ve simli yalancı takılı 3 kancalı çaparilerle, ucunda kaşık başladık dolanmaya. zaten olta suya indi ilk 3 lü geldi, sonra bir kaç tur daha. 45 dk sonra güneş yükselmeye başladı balık kesilmeye başladı. yaklaşık 1,5 saat sonra bu oldu işte.
    sonrasında mercana gidecektik ama allahtan motor bozuldu :)

bahsi geçen yerde önceden bol bol yüzdüğümden bu sürünün bir kaç haftadır oralarda olduğunuda biliyordum zaten.

en kısa zamanda yeniden ordayım Olympos!!!

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Nisan 2008
  2. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Yadıklarından birşey anladıysam arap olayım :D :D :D

3. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    dur dur başarıyorum
    :)

4. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Oldu galiba en sonunda başardın:D

5. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    hoşbulduk
    eski sayılırımda epeydir ortalarda yoktum
    raporuda yazayım tabi ama önce şunu izah edeyim.
    o masadaki gazete ortalama 70-80 cm dir. yani sirküye uymayan balık yoktur.
    bakınız birde çatal vardır cm.sini tam bilmesemde :)
    yoksa iade eder yenisini, irisini alırdık :)
    ama teşekkürler uyarınız için

6. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    yok boyut değilde adet iyi diyelim... :)
    23 tane yaklaşık 1,5 saatte fena değil diyorum
    ama merakta etmedim değil şu turnayı :)

7. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    yahu bunlar tatlı su turnası
    benimkiler deniz
    aslında haklısın ben baracuda yazmalıydım
    hani kiminki büyük dedik ama kategori farklıymış :)

son not madem girdik yarışa...
    dediğim gibi o gazete 70-80 santim 10-15 santim taşanıda var :)

8. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    güzel saklanacak kayalar bilirim minanıra alırız tektekleri gideriz inşallah. yaza kadar yokum ama... denk geliriz muhakkak.

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Kerem Bey tebrikler çok balıklı bir av olmuş. Yanlız keşke av mahalinde de bir fotoğraf çekinseydiniz;) Çünkü bazı barküdalarda(- ki bunlara turna derseniz limitleri aşmış olursunuz çünkü deniz turnası günde 1 adet ve en az 60 cm limiti vardır) zıpkın izine benzer yaralar var sanki yada ben yanılmış olabilirim. Birde böyle düşünmemin sebebi bulunduğunuz ortam ya bir restaurant mutfağı yada otel mutfağı anladığım kadarıyla ve tabi böyle olunca insan ister istemez sorma gereği duyuyor.
    Bir ikinci konu ise barcüdanın sirkülerde limiti konmadığı için diğer türler kapsamında olması ki bu günlük 5kg limiti var anlamına gelir. Ben kendi deneyimlerime dayanarak ilk başta yazmış olduğunuz 2 kişi 1,5 saatte bu kadar balık yakaladık lafınıza istinaden birde mesajlarınızda en az 70 ila 85 cm lik turnalar diye belirtmenize istinaden şunuda sormak isterim. 50cm lik ve 70 cm lik baracüdaların ortalama ağırlığı 600 - 900 gr arasında değişir resimden sayabildiğim kadarıyla 23 baracüda en düşük gr dan hesaplarsak 23 x 600 = 13,8 kg eder bu durumda limiti aştığınızı düşünüyorum. Daha sonradan eklediğiniz alttaki yazınızda 3. bir misafirden söz etmişsiniz bu durumda bu teorimi çürütüyorsunuz yanlız motor bozulmasaydı daha mercana gidecektik deyince iyiki motor bozulmuş yoksa limitleri kesin aşacakmışsınız.;)
    Üçüncü konu ise şu yazınız ''derenin döküldüğü yerden 100 metre açıldık -sirküde aksi yasaktır zaten'' anladığım kadarıyla derenin denize döküldüğü ağızların 100m yakınında avlanmak yasaktır demek istemişsiniz ve bunun sirkülerde yazdığını söylemişsiniz ben göremedim amatör balıkçı sirkülerinde siz hangi sirkülerden bahsediyorsunuz yada hangi bölümde yazıyor gösterirseniz sevinirim .Saygılarımla.

10. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    sayın Aşkın Bey

oturup yazmışım, bu siteye üye olmuş av deneyimlerimi paylaşmışım. tamam avcı atarda, gelip burada zıpkınla avlamış olsam neden anlatayım o kadar kanca olta hikayesini. şahsende çok karşı olduğum bir durumdur ki zıpkınla avlanmak. hangi balıkta zıpkın deliği varmış onuda goremedim ya. bir balığın üzerinde kırmızılık var ama kancayı cımbızla çıkarmadığımdan olsa gerek biraz hırpalanmış olabilir.

av mekanında fotoğraf durumuda şöyle. gördüğünüz üzere cep telefonuyla çekilmiş resimler dolayısıyla o aksiyonda tekne üzerinde su geçirmez torbadan telefonunu çıkarıp balıklı elleriyle o karanlıkta fotoğraf çekmeyi düşünecek kişi kimdir merak ediyorum doğrusu.

sirkülere uygunluk konusunda hala tartışmanızıda anlamıyorum orada belirtmişim, kendinizde anlatmışsınız kendinize, o balıkları gelince tarttım ve 12,5 kilo geldi. o da sirküye uydum mu diye değil meraktandı, çünkü 15 kilo balık oladığı aşikardır..

motor bozulmasa mercana gidecekim çünkü bahsi geçen arkadaşlarımı indirip başka arkadaşlarımı alacaktım! mutlu olacaksanız bunuda anlatayım rahatlayın. av mahaliniz olympos olunca tekne indirmek sorun oluyor. indirince ben istediğim zaman çıkayım diyemiyorsunuz. mecburen sahilin boşamasını bekliyorsunuz. sabah 1 sorti akşam 1 sorti balık yapıyorum bu yüzden. eş dost da çok olunca teknede sirkülasyon fazla oluyor. isterseniz o anda 5 kilodan 50 arkadaş bulursunuz gelip gidecek. sirküde eş dost sınırıda yok değil mi?

insan otel motel sahibi olsa yada onun arkadaşı olsa, balıkları kendi mutfağına getirmesimi normaldir o mutfağa mı?. o mutfakta balık temizlemenin daha rahat olacağınıda balık temizleyen bilir! ki teknenin sahibide aynı pansiyon sahibi arkadaşımdır. eğer daha önceki mesajlarıma göz atsaydınız anlardınız hangi pansiyondan bahsettiğimi.
    ha birde bizim mangala en yakın mutfakda o dur!

son olarakda şu derenin döküldüğü yer konusunu açayım bu durum eski sirkülerde vardı yeni sriküde bende göremedim haklısınız. bu sebepten jandarmayla ufak bir tartışmam dahi olmuştu dere önünde balık avlamaktan. ama şimdi ne mutlu hele bizim köyde o derenini önünde yosunla "sokar" yakalayan arkadaşlara. ama belki yosunada inanmazsınız...

tüm bunlar bir yana bunca şeyin hesabını ben burada kimseye vermem. kural konusunda benim denetimcim kendimim, yasal denetcide sahil güvenlik. dışında kimseye laf düşmez. o balıklar yakalanalı epey oldu yenelide... ikisindende aldığım keyfin az da olsa kaçmaması için iyisimi ben bu forma bir daha birşey yazmayayım, bir şey paylaşmayayım.
    zamanı gelice münker nekir yeteri kadar soracak
    çokmu zor şimdi bunu neşeli hale getirmek
    saygılarımla

11. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    abilerim, soracağım soruyu mahzur görürseniz bir sorum var.
    bunlar nasıl turnadır, ben tatlı suda avlardım, böyle siyah ağırlıklı değil, gümüş rengi gibi oluyor, yoksa bunlar zargana nın irisi mi oluyor. teşekkürler...

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Kerem bey saygılar, benim sorduğum sorular üyeler tarafından merak edileceğini düşündüğüm sorulardır. Ayrıca dere ağzı yakınlarındaki avlanma yasağı gibi önceki sirkülerde bulunan önemli bir konuyuda tarafınızdan öğrenmiş bulunuyoruz teşekkür ederiz. Amacım kimseyi kırmak yada paylaşımına laf söylemek değil ki alınmanıza üzüldüm bunu amaçlamamıştım. Önceden yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek adına ben bu soruların cevabını size sordum Elbetteki hesap sorma veya verme durumu gibi bir durum söz konusu değildir.Eğer bu şekilde bir anlam çıkarttıysanız özürdilerim. Ama bu sitedeki yayınlanan av raporları hakkında sorular sormak, tebrik etmek , yanlışsa silmek veya düzelmesini sağlamak bizim görevlerimiz arasında anlıyacağınızı umarak iyi günler dilerim.

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bir yanlış anlamayıda düzeltmek isterim sirkülerde avlanma yasağı bireyi bağlar sabah 3 kişi çıktım 15 kg, akşam farklı 3 kişi çıktım 15 kg daha durumu olamaz. Tanıdık sayısına elbette karışmaz sirküler ama sizin kendinizin sabah ve akşam 2 sortide yapsanız tutacağınız balık limiti bir gün olarak değerlendirilir.;)