Çoook sevdiğim bir kardeşime spin makine

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Evet güzel kardeşlerim saygıdeğer büyüklerim.Bu sefer kendim için değil işlerinin aşırı yoğunluğundan dolayı internette zamanı olamayan benim de çok sevdiğim ve telkinlerimle bu sene spine başlattığım bir kardeşim var.bu sene hem levrek hem ıskarmoz avları ile beni gururlandırdıı:thumb: e şimdi çıtayı yğkseltmek niyetinde lakin bu konuda biraz farklı fikirlere sahip olsakda nihayi sonucu dost meclisine sunmanın daha faydalı olacağını düşündüm:thumb: çocuk takmış okuma trio30s e resmen aşık...öncelikle belirteyim ki kesinlikle örgü filan kullanmayacak.şimdi ben okuma kullanmaktayım ve ziyadesiyle de memnunum.shimano exage de kullanıyorum ondan da memnunum.her ikisini de tavsiye ettim exage3000 yada okuma rtx gibi modelleri.bu arada kardeşimin bütçesi 350tl.bu konuda fikirleriniz benim için gerçekten önemli.kendinize iyi bakın....reeling

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Trio 40s ve 55s modellerini kullanıyorum her ikisinide tavsiye ederim.trio alırken spool biraz daha geniş olsun(atış erimi için).agrlık farklı da az oldugu için 40s almıştım.Seçimi hangisinden yana yaparsa yapsın.güzel av yapması dileğimle reeling

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Civar fiyata ben olsam sanırım Daiwa exceler x 2500 veya 3000 alırdım.

Ama illaki okuma olsun diyosa arkadaşın helios modeli çok tavsiye ediliyor: http://www.avmarketi.com/asp/product/178699/Okuma-Helios-HXG-35-Makine

Ağırlığını kafaya takmayacaksa (300-320gr diye hatırlıyorum) okuma raw II 30'da olabilir. Çok sağlam ve yüksek drag gücü olduğunu duymuştum. Fakat bu ara bulmak zor gibi bu makineyi.

Shimanonun çok güzel bir modeli civar fiyatta yine. http://www.balikavmarketi.com/shimano-stradic-2500-fj-5s-arb1-bb-601-tur-261-gr-pmu2850

Araştırırken fikrim değişti bir anda bak :D Exceler X ve Stradic arasında gider gelirdim ben; ama sanırım stradic daha ağır basardı :)

Stradic'de aerowrap II, xship, 261gr, çok sağlam birçok özelliği var ohoooo sanırım ben direk stradici alırdım bu fiyata kaçmaz :) Hatta alsammı acaba:laughing: :laughing: :laughing:

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Zaten olması gerekeni söylemişsiniz. :) Burada aslolan, kullanım stili ve aralığının getirdiği boyut. Deneyimin ve önerilerin doğrultusunda, ilgili arkadaşının güzel bir takım sahibi olacağı kesin. :D

5. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    haydeee :D şimdi sen bu gidişle değiştirecen gibi makineyi :laughing: dostum okuma helios dikkatimi çekiyor benimde deeee kalibresine göre drag gücü oldukça düşük.rtx düşünsek onda da drag gücü soru işareti...bulamıyorum onun drag gücünü...shimano stradic bence de makul gibi geldi de bakalım kendisi ne diyecek...ben bu yaz ortalarında shimanoyu verip daiwa 3000 de nihayet bulacam artık yeter daaaa :laughing:

6. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Cem sağolasın üstadım temennin ve tavsiyen için ama spool neydi onu unuttum ben yaaa :D ha birde trio s lerde misina yığma yapıyormuş diye bir duyum aldım sen bu konuda ne düşünüyorsun?

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abem haydi sende bi tavsiyede bulun exage olmasın onu zaten bilmeyen yok :D

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dersem, 10 sayfa tutar burası. :D :laughing:

Rakam 350 olunca, Biomaster serisine çıkamıyorum ki. hihi 170 makina, 130 kamış, 40-50 de diğer malzeme, al sana 350.hihi

Senin, deneyiminle vereceğin öneri ve tavsiye, yeter de artar bile.

9. arkadas

arkadas ibrahim

====================================-
    helios modelini forda sanirim ben acmistim ilk ama hic ilgi görmedi sansi yok onun

10. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    spool:Misinanın sarıldıgı makara üstadım,ben bu konuda biraz takıntılıyım geniş gördüğümde dayanamıyorum :laughing: burda bahsi geçen daiwa exceller x 4000 makinayıda görünce dayanamamıştım.biraz agır bir makinaydı fakat spool epeyce genişti sanki 5000makina gibi :) drag konusunda da kendi kanaatim.o kadar da takılacak bir mevzu oldugunu düşünmüyorum.elinizle kamışa bir 5kg lık gerilim uygulayın ne kadar fazla oldugunu göreceksiniz :laughing: göreceğiniz şey umarım parçalanmış bir kamış olmaz :) Bence drag tan çok,tork daha önemli olacaktır.Bu arada trio yu unuttuk :) 40sve 55s de herhangi bir yıgılma yok.Yığılma belki pullarla alakalı olabilir.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben kendi exage'imi, hiç sevmediğim, sünepe bir arkadaşa, ki işyerinde aynı ekiptendik o zaman, o bağlamda el mahkum arkadaştık, hediye ederek kurtuldum. Bunun şerefine de millete kahvaltıda bir tepside börek aldım hem, o sevinçle...

Umarım anlamışsınızdır olayı.

12. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    :laughing: Abi yazdığın yorumlardan exage modelini o kadar çok merak ettim ki, gidip alıp deniyecem,neymiş bu böyle diye :)

13. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    öncelikle selamlar
    Trio 40 s bir kaç ay oldu alalı, aslında memnunum ,fakat makina telinin sararak dönen malzemenin içindeki rulman çok kısa zamanda paslandı ve dönmemeye başlayınca misinayı yakarak kopmalar başladı ,bende çareyi rulmanı çıkartarak giderdim ,alırken bunu dikkate alabilirsiniz ve önden kalamaların hepsinde varmı bilmiyorum ama kalama ayarı yerinde pek durmuyor devamlı kontrol etmek zorunda hissediyorum ,diğer makinaları pek bilmem fikir verecek kadar araştırmalar yapamadım

14. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Helios ve RTX 5,9kg

Exceler X 6kg

Stradic 6,8kg drag gücüne sahip. Daiwa'mı değiştirmem, yüksek devirli bir makinaya ihtiyacım var Stradic'de buna baya uygun geliyor:D Rengi beyaz olmayaydı almıştım şimdiye :D

15. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Helios bence Türkiye'de okumanın spin kategorisindeki en iyi makinası. İlgi görmemesinin nedeni muhtemelen aynı fiyat aralığında Daiwa ve Shimanoya yönelimden kaynaklanıyor.

Ben de exceler S 3000 kullanıyorum 40lık avenger'dan daha büyük spoola sahip :) Ayrıca çok güçlü bir makine 4,7 devir ve geniş spool muhteşem bir tork kazandırıyor. Ayrıca bir turda 79cm misina sarması da cabası :D

16. sancak114

sancak114 Atilla KORKMAZ

Favori Kamış:
    Okuma SalinaIII - Shimano Scimatar
    Favori Makine:
    Okuma SalinaIII16000 - Shimano Stradic 3000SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 6350gr sene2002 :)
    okuma almak için gittiğim mağazadan,Stradic alarak çıktım.Gerçi ben 3000 lik aldım ama seri muhteşem,beyaz rengede alıştı gözüm hemen.Pazartesi ilk denemeleri yapıcam bakalım.

17. b1isi

b1isi Okan

Merhaba;

Bende Shimano New elf 2500s i önerebilirim.270 lira civarı ben exage 3000 almıştım ama aklımda bunda kalmadı değil.

18. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın güzel insan:thumb:

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sağolasın üstat.Bu yorumlar da yeterli benim için.:thumb:

20. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kardeşim ben shimano exage 3000 aldığım günün ertesisi öyle slışveriş sitelerinde dolanırken zaten o daiwa yı bir gördümmm:eek: kan beynime fırladı inan.Çünkü ben oldum bittim daiwa işin mercedesi olarak bildiğim ve ön yargımdan dolayı(kesin pahalıdır caaanımbanghead )hiç daiwa ürünlerine bakmamıştım bile.ama emin ol ne olursa olsun sıradaki tercihim ve son durağım daiwa olacak...ha şu da var exage den memnunum ama daiwa bambaşka olay beyaaaw :D ha bu arada senden uzun zamandır rapor okuyamıyorum ayyaş levreklerden haber yokmu :laughing: