Çorlu Bölgesi ve civarı Hangi Tatlısu balığı nerede ve nasıl avlanır

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında moti tarafından paylaşıldı.

1. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Çorlu/Yeniçiftlik göletinde Yayın-Sazan (Aynalı sazan Hariç) ve kızılkanat (iri) Testere (Trakya levreği)
    Buradaki balıklar klasik yemlere alışkındır Sazan için Takoz,solucan Kızılkanak için solucan Testere için solucan ve küçük balık Yayın için ise kurbağa,tarla faresi.tütsülenmiş tavuk başı,bağırsak ciğer solucan Vs.

Turna , Sazan, ve yayın için ise Çorlu / Sarılarköyü göleti kaşık,rapala,canlı cansız yem.

Not : Büyük iğne büyük balık

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler ,ellerine sağlık tuncay amca

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Tuncay Ağabey,

her ne kadar Tatlı Su avcılığına bir türlü ısınanamış olsam da
    mutlaka tecrübelerinden bir gün yararlanacağıma eminim.

teşekkür ederim.

4. storm my heart

storm my heart Serkan AKYÜZ

günaydın tuncay amca verdiğin bilgiler için teşekkürler bu çorlu sarılara nasıl giderim arabam var teşekkür ederim

5. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Teşekkürler

Tuncay Bey Bilgiler için teşekkürler.
    Ben geçen sene Tekirdağ'a sazan avı için gitmeyi düşündüm ama nasip olmadı
    inşallah 2008 de nasip olur.Tam olarak göllerin nasıl olduğunu bilemediğim için cesaret edemedim.Bana 3-4 günlük av için önerebileceğin yer olursa sevinirim.Amacım her zaman bütün balıkçılar gibi iri sazanlar yakalmak.Arabanın yanımızda olacağı,gölgelik olursa daha iyi olur böyle bir yer tavsiyen olursa sevinirim.Göllerde iri sazanların atlamasına bayılırım.Balık atlamasını seyretmek için bile ava giderim.

Selamlar

6. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:

Değerli dostlarım teşekkür ederim Bu akşam sorulara uzun uzun cevap yazacağım.:)

7. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Fatih kardeşim iltifatına ben teşekkür ederim :)Bu bölgeden soruların ve merak ettiklerin olursa Moti abin herzaman yanında;) :)

8. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Herzaman yardıma hazırım Tarkan kardeş :)

Son düzenleme: 6 Aralık 2007
  9. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tuncay abi hayırlı uğurlu olsun yeni saifemiz :D:D
    bilgilerin için teşekkürler :)

10. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Tuncay abi denizdeki tecrübelerinden nasiplenmiştik te bak tatlı sudan haberim yoktu.

Kısaca komplike bir balıkçı aradğın merak ettiğin herşey var yahu.:)

11. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Serkan kardeşim merhaba Aracınla Çorlu'ya geldikten sonra Tekirdağ yolunun başında Endüstri Meslek lisesi karşısından Sarılar köyü istikametine doğru yaklaşık 15 - 20 Km giderek Sarılarköyü içine giriyorsun ve devam ederek Kırkkepenekli şose köy yoluna ilk önce tren yolu ve sonra köprüyü geçerek yaklaşık 7 - 8 Km devam ediyorsun ve sağ tarafında göleti göreceksiniz.Kırkkepenekli köyüde 4 - 5 Km ileride.

Not :Kış ayında olduğumuz için Aracınla giderken Sarılarköyü ile Kırkkepenekliköyü arasındaki güzergahta zorlanabilirsin. Selam ve sevgiler serkan kardeşim :)

12. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Mukadder kardeş bu bölgenin göletleri suni gölet olup genelde etrafı buğday ve ayçiçeği tarlaları ile çevrili (Tekirdağ/yazır göleti birkısmı Fundalık sadece sazan var )(Muratlı/Hayrabolu arasında hanoğlu göleti Turna ve sazan var etrafı nispeten açıklık ve ağaçlık) (Çorlu sarılar-yeniçiftlik-değirmenköy etrafı tarlalık) Etrafı tarla olan göletlerde buğdaylar yeşilken ve ayçiçeği tarlalarının sınır boylarında Mayıs ayına kadar av yapmak mümkün buğdaylar sararmaya başlayıp kuru olduğu dönemlerde Tarla yangını sebebiyle Jandarma gölet etrafını köylülerin isteği üzerine (İyide yapıyor) yasaklıyor ve Mayıs_Temmuz arası malesf av güçlükle yapılıyor Buğdaylar biçildikten sonra atış serbest.
    Gelelim 3-4 gün konaklamalı av dersen en müsait zaman Temmuz başı ve sonrası .Gelelim diğer konu Aracınız zaten yanınızda ama gölgelik bir yer sorarsan gölet kenarlarında tektük ağaçlar var derim:) Geleceğiniz zaman haber verirseniz daha teferruatlı bilgiler aktarmaya çalışırım :) Selamlar

13. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Koral kardeşim teşekkür ederim;) :D

Zeynel kardeşim yaş 53 45 senedirde Amatör balıkçılık keyfi yapıyorum ama daha öğreneceğim çok şey var:) Çorbada benimde tuzum olsun istedim:) İltifat için ayrıca teşekkürler :)

14. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Teşekkürler

Tuncay Bey bilgiler için çok teşekkürler zaman ayırıp bize bu bilgileri vermeniz çok önemliydi. Gelmeye karar verirsek daha detaylı bilgi almaya çalışırım. Benim kafama takılan temmuz ayı biraz erken gibi geldi ben ağustos ayını daha verimli buluyorum.Yem olarak yazmışsınız ama mısırı hiç denemedinizmi diye merak ettim.Kuru mısır iri sazanlar için daha verimli buralarda.Affınıza sığınarak 5 kg. üzeri 10-20 arası gibi sazan çıktığı veya atlarken görmüş olduğunuz sazanlar oluyormu.2 Kg. dan aşağı sazanları genelde salıyoruz.Kılçıklı oluyorlar ve zevk vermiyor.

Herşey için çok teşekkürler
    Selam ve saygılar

15. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Mukadder arkadaşım Amatör balık avcılığını sitemizdeki paylaşımlarından biliyorum ve takdir ediyorum:) Ben genelleme çerçevesinde cevap vermeye çalışmıştım biraz konuyu açayım isterseniz.
    Bizim bu taraflarda eline oltayı kapan doğru gölete ve sizin 2 kg ufak diye saldığınız burada gıpta ile bakılan balık adeta:( Nüfus yoğunluğu sebebiyle bizim buralardaki ilçe yakınlarındaki göletlerde malesef bir - iki Kg-lık sazan ve turna balıklarının daha büyüklerini tutmak biraz zor. Temmuz sonrası tabiki daha uygun.Tane suda yumşatılmış mısır veya sütlü mısır taneleri takoz yemin yan iğnelerinde kullanılmakta.Bir diğer konuda Nedense bizim bu yörenin sazanları kokuyor (Durgun gölet suyundan olsa gerek)Diğer mevzu 5-15 Kg sazanların kıyılaması ve atlaması beni üzen bir mevzu:eek: Çünkü etrafımızda açgözlü öküzler Nisan ayından itibaren ellerine geçirdikleri zıpkınlarla havyar dökmek için kıyı sazlar arasında gezen anaç sazanları tek tek zıpkınlayıp avlıyorlar Nisan ayından itibaren bizim buranın göletleri sabahın ilk ışıklarıyla fener alayı gibi:eek: neyse lafı fazla uzatmadan selamlar ve rastgele yardımım dokunduysa sevinirim:)

16. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Teşekkürler

Tuncay abi çok teşekkür ederim.Nisan ayında sabahları havyar dökmek için gelen büyük balıkları bu şekilde yoketmek canilikten başka birşey değil.Vakit bulabilirseniz Tarım İlçe Müdürlüğüne uğrayıp bunları anlatmanız belki fayda sağlar.Ben burada çok şikayet ettim gerçi ilgilenen olmadı belki orada ilgilenirler.Burada da balıkçı çok ve yarımkiloluk sazanları avlamak için göletlere giden var.Onlar büyük balığın çekme zevkini alamayanlardır.

Yinede herşey için teşekkür ederim.Sizlere zahmet verdim.Görüşmek üzere
    Selamlar ve sevgiler

17. storm my heart

çok teşekkür ederim tuncay amca umarım iyi bir av olur

Son düzenleme: 7 Aralık 2007
  18. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Sarılara gidersen Turna kaşığı ve rapala yedekli git.Rastgele kardeşim:)
    Not:Vaktinde olursa sazların arasına üç beş tane yemli şamandıra at;) ve gölet kayalıklarında vakit harcama göletin yan taraflarında sazlar arasındaki yerlerden atmaya çalış.

19. storm my heart

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim tuncay amca saygılar

20. edırnelı2259

edırnelı2259 tolga

Favori Makine:
    banax,remixon
    En İyi Avı:
    3 kg turna
    Herkeze *** ben yeni bir katılımcıyım.bu sezon tırna için çorlu yakınlarında tavsiyesi olan var mı