çorlu mırmır yardım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ali_aksu tarafından paylaşıldı.

1. ali_aksu

ali_aksu ali

eveet yarın akşam mır mır a gitmeye niyetim var arkadaşlar...
    bana çorludan gidilebilecek verimli avlakları söyleyebilirmisiniz... ereğli olmasın ama...
    bide karides aldım bolca temizledim suyunu da havlu peçete ile aldım. sertleşti baya sonrada bastım tuzu üzerine koydum buz dolabına alt tarafa ama dondurucuya değil.
    mırmır da karides başarılı olurmu bi yardım edin de yarın güzel geçsin ya...

2. Selamlar Ali..Aşağıdaki Linkte Mırmır avı konusunda sitemiz üstadlarınca yazılmış epey bilgi alabilirsin:)
    Ancak mırmırın özellikle kurt türevi yemlere hayır demediğini söyleyebilirim..Şansın bol olsun..:)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11043

3. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Selamlar Ali kardeşim. Öncelikle şunu belirteyim; hazırladığın karedes ile mırmır avlaman çok zor. Çünkü mırmırın tercih ettiği yegane yem kurttur. Yöremizde iki çeşit kurt çıkmaktadır. Birincisi genellikle Yeniçiftlik sahilinde denizden çıkarılan elleri boyayan kurtlar, diğeri ise kıyıya birikip çürümüş yosunların altındaki kumu kazdığında çıkan kum solucanlarıdır. Mırmır özellikle birinci saydığım kurta saldırmaktadır. Kullanacağın takım klasik 3 lü dip oltasıdır. İğneler 6-7 numara olursa daha iyi olur. Mırmır avlayabileceğin yerler: Gümüşyaka sahili, Yeniçiftlik sahili ve Yeniçiftlik'in batısı boyunca uzanan sahil şerididir. Akşam 4 ten sonra daha verimli av yapabilirsin.
    Sana şimdiden rastgele.