ÇORLU-TEKİRDAĞ YAKINLARI SAZAN-TURNA-YAYIN

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında huylu tarafından paylaşıldı.

1. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Merhaba arkadaşlar Çorlu'da oturuyorum. Bu yakınlarda bir kaç gölet duydum ama bu mevsimde nerede ne olur pek fikrim yok. Değirmenköy göletinde bu yakınlarda balık tutan varmı? varsa ne çeşit balıklar var zira bana oldukça yakın birde Şahbaz köyünün yakınlarında bir gölet var orada neler çıkar bilgi verirseniz sevinirim saygılar...

2. EMİREREN

EMİREREN BARIŞ

Favori Kamış:
    Okuma salina sea spin-Linaeffe De Luxe 3,90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40,Okuma Trio RC55
    En İyi Avı:
    KALKAN 4,5KG
    iyi geceler değirmenköyde tatlısu levreğide denen testere,sazan-yeniçiftlikte sazan,aynalı sazan,yayın.sarılarda turna,testere,sazan yakalama imkanın var.

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Değirmenköy göletinde kaşık ile oldukça iri testere (perch) çıkıyor diye bu yaz duydum.. 1defa 15 yıl önce gitmiştim biradaha nasip olmadı.. orayı kiralayıp ağlar ile balık topladılar ticaret amaçlı.. en son bu forumda okumuştum sanırım gölet evleri adında villa tarzı konutlar yapılmış ve kanalizasyonu oraya akıyormuş.. doğruluk payı nedir bilmiyorum..

Yeniçiftlik göletinde şuan yayın balığı hüküm sürüyor.. birde testere var yırtıcı balık olarak bunlar sazanı bitirdi bitircek gibi.. sazana küspeli olta atıyorsun yayın takılıyor.. ben 1 gece yayın için sülük kullanıp bekledim ama hiç vuruş alamadım sabaha kadar.. ramazan bayramında 1gece orda kaldık yanımızdaki kişiler 4 kilo bir pullu sazan yakaladılar, biz 2 adet 2 kilo civarı yakaladık sıkıntı yaptı döndük geldik.. pek tadı yok sazan açısından, millet el kadar israil sazanlarını toplayıp gidiyor..
    şahsi görüşüm yayın haricinde o baraja bir daha gitmem :)

sarılar barajında turna balığı öncelikli olarak testere kızılkanat sazan yayın mevcuttur ama dip yapısı oldukça otluktur hatta bu otlar yaz aylarında 4 5metre derinliklerde tavan yapar kaşık atacak yer kalmaz.. dip oltası hiç bir işe yaramaz otları toplayıp çekersin o derece.. nisan mayıs haziran aylarında turna avına gidip bir daha uğramadım.. sazlar ve otlar heryeri işgal ediyor.. ne durumda diye bakmak için geçen hafta gittim otlar çürümüştü.. cuma pazar salı günleri gittik toplamda 6 adet 45 cm ortalama turna aldık.. yolu pek iyi değildir genelde ama şu sıralar fena değil karatepe kamyonları oldukça sık kullandığı için çabuk bozuluyor.. kısaca turna harici uğraşılacak yer değil..

tekirdağ yazır barajında aynalı sazan var 1defa bu yaz gittik epey eğlenceli geçti 13 adet limit dahili yakaladık.. tavsiye ederim ama çorludan yolu uzun biraz orası kötü..

yağmurlarda başladı, bence gölet olayı kapanmıştır her yer çamur oldu artık.. 15inde turna yasağıda başlıyor ya nasip nisan 1 diyeceğiz :)

4. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    yeniçiftlikte yayın var,pabuçdere barajında akbalık,sazan yayın mevcut,hamidiye köyü içinden geçen derede alabalıkta var,aksicime giderim diyosan bulabildiğin en büyük kaşıktan al birde çeliktel ve o koca turnaları çekebilecek sağlam kamış :D

5. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim üstadlar. Şimdi Değirmenköy göletine gitsek örneğin yarın yani bu havalarda varmıdır balık felan fikriniz varmı ? Birde yayın balığını neyle tutabiliriz bildiğim kadarıyla ciğere felan geliyormuş ama? Testere balığına dip oltasımı yapalım yoksa kaşıkmı kaşıksa eğer ne çeşit bir kaşık turna kaşığımı kaç numara bilgisi olan varsa yazsın şimdiden teşekkürler:)

6. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Değirmenköy için bişey diyemem gittiğim yok..
    yeniçiftlik göletine giderseniz testere çok ama ufakları denk geliyor.. serçe parmak boyunda canlı balık takıp uzağa dip oltası atarsanız 30cm boyunda irileri çıkar.. ben botla girip silikon kurtlarla yakalıyordum..
    şunlarla: http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3524
    buna takarak: http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3738

yayın işi basit değil henüz yakalayamadığım için öneri vermiyim ama sülük ve küspe ile yakalayanları bizzat gördüm..
    işyerinden bir abim bu resimdekini yakaladı küspe ile..

7. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    yayın için en verimli av gece olur,karasülük,veya danaburnu,bulamazsan el büyüklüğü civarındaki kurbağayı öldürmeden paket lastiğiyle iğneye bağla,direk iğneye geçirince ölüyorlar hemen,2 metre bedenin üstüne büyük şamandıra tak,kurbağa şıpır şıpır oynarken yayın görürse tadına bakacaktır,kıyıdan fazla uzağa atmaya gerek yok gece yayın kıyıya geliyor kurbağaları kovalamaya,kamp kurduğunuz yerden biraz uzakta atın oltayı,ses ve ışıktan ürkebilir balık

8. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    selam güncelleyelim:)

9. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    hakan kardeş bu arada Denizlerde kıyıdan Balık avcılığı bölümünde TEKİRDAĞ-Silivri-M.ereğlisi-Sultanköy Bilgi paylaşım platformu diye bir konu var ordan konusuyoruz senide bekleriz haberin olsun...

10. narada

narada taylan

Bu aralar göle balığa gitmenizi tavsiye etmem yaklaşık 4 ve 2 hafta önce 2 kere çorlu ve tekirdağ taraflarında göletlerden 4 tanesine uğradım yanımda arkadaşımda vardı gittiğimiz yerlerde balık tutmaya gelen gruplarda vardı hele bi yerde biz 8 tane bizden önce gelenler yaklaşık 20 tane olta atmışlardı turna yayın ve sazana bizde olta attık saatlerce beklememize rağmen ne bizim oltaya nede bizden önce gelenlerin oltasına balık bile vurmadı. Göllerde sular çok çekilmiş ve çok soğuk balıkta su soğuk olduğu için fazla hareket etmiyor sazan ise kumun altına gömüyor fazla hareket etmiyor 3-5 günde bir yem arammaya çıkıyor ve bu aradada fazla hareket etmiyor yağını kaybeder ve yem bulamazsa ölmümle burun buruna geleceğinin biliyor ve balıkların çoğu dibde sıcak yer bulmaya çalışıyor. benim fikrim gölete 3-5 gün gidip göleti yemlemek olacaktır tabi uygun yemlerle yemlemek gerekli ve sürekli aynı yeri yemlemenizi tavsiye ederim belki bu yemlemeden sonra avlağa giderseniz balık yakalama ihtimaliniz artabilir. ve bu arada çorlu tekirdağ çeveri değilde kırklareli armağan barajında öyle bir manzarayla karşılaştım ki akıllara zarar verir bir manzararydı turnalar suyun üstünde hip hop yapıyorlardı keşke yanımda bir kamera olsaydıda çekebilseydim yaklaşık benim bulunduğum alanda 30-50 arası turna sürü halinde arkalarından piranalar kovalıyormuş gibi oyana buyana kaçıyorlardı ozaman da su tam olarak soğumamıştı ertesi gün tekrar aynı gölete gittiğimizde bir tane bile turna görmedim. benim tavsiyem gölete gitmemeniz olacaktır

11. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Teşekkür ediyorum üstad önerilerin için zaten Turna sezonu yasal olarak kapandı yağmurda toprağa düştü artık daha yerler kurumaz gibime geliyor. Nisana kadar Evde oturup takım hazırlayacaz :)))) saygılarımla...

12. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    öncelikle merhaba sevgili ustadım turna tuttuk demişsinde turna avı yasağı yokmuydu sizin tuttugunuz zaman suan yasak var diye biliyorum ayrıyetten yağzır barajı bana cok yakın yazın bikackez gittim gercekten eğlencelidir cok güzel balık ve irileri cıkıyor sazan ancak yemek icin tutacaksan hic gitme derim asırı balcık kokuyor yenmiyor eti nusratlı goletinde seyrek balık cıkar ama eti lezzetli birde malkara yolunda karaidemir barajı var orası gayet guzel iri testere ve sazan cıkmakta uslu kardeşim hayırdır gölleremi yöneldin yaparsanız bi organizasyon turna yada yayına gidelim :)

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Koray turna avına en son yasaktan 5 gün önce gitmiştim balıktan epey havyar çıkmıştı.. son güne kadar gitmeye niyetim vardı ama yumurtaları görünce dahada gitmedim..
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44801

nusratlı göletine hiç gitmedim.. karaidemir barajınada gitmedim ama büyük bir yer olduğunu duydum..
    ben göl balığı yemiyorum genelde evdekiler için arada getiriyorum yada arkadaşlarıma veriyorum..

14. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    1 Nisan Pazar Turna avı başlıyor hayırlı olsun...

15. loup

loup zafer tavusbay

selam

Turna balıgı avcılıgı ıle ılgılı bıraz yardımcı olurmuusun.
    Muratlıdayım.Buralarda turna balıgı cıkıyormu?

Av sezonu resmı acılıs tarıhı ne zaman acaba?

Sımdıden tesekkurler

16. Canercan1992

Canercan1992 CANER GÜVEN

1 nisan açılalı 20 gün kadar oldu turna için :)
    iyi forumlar.

17. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    Herkese selamlar, bu sene gümüşyaka çevresinde avlanılabilecek yerler konusunda bilgiye ihtiyacım var. hedef balık turna ve testere.
    syg.

18. dost1242

dost1242 selim

Favori Kamış:
    Dam
    En İyi Avı:
    3 Kg Aynalı Sazan
    Öncelikle herkese selamlar çorluya daha yeni yerleştim buralarda nerelere gidilir nerelerde balık tutulur şu anda hic bilgim yok sadece yeniçiftlik de baraj oldugunu duydum. Oraya nasıl gidebilirim özel arabam maalesef yok şehirici minibüsler ile gidebilirim güzergah hakkında da bilgi verebilirseniz çok sevinirim...

19. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    turna ya gidersen sarılar göleti derim

20. epoxxi

epoxxi yakup

arkadaşlar çorlu yeni çiftlik barajından şaşmayın ben ordan 45 kg lik balık tuttum