Çorludan....

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında askala tarafından paylaşıldı.

1. askala

askala

Selamlar, Çorlu civarında özellikle Sarılar gölünde turna avı ne alemde ? Özellikle hemşehrilerden cevap rica edelim. Herkese Rastgele.

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Merhaba hemşerim ,Sarılar gölü hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız size yardımcı olacaklardır :)

3. ulvi

ulvi

Favori Kamış:
    Kıyıdan Olta ve kamış-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Hayalimdeki balığın peşindeyim
    Merhaba Okay..:)
    Biz geçen Pazar oradaydık,kimsede balık yoktu..:confused:
    Suların biraz daha ısınması gerekiyor dedi oranın müdavimleri..:)

4. askala

askala

Sarılar'a başka uğrayan yok galiba ?

5. cemalsel

cemalsel Cemal

Favori Kamış:
    Olta İle İlgili Tüm Malzemeler...
    En İyi Avı:
    1,5 kg kalkan
    Ben Daha PAzar Günü Sarılardaydım Tutanlar Vardı Ama Bize Vurmadı İşte.:D Kısmet...

6. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Cemal sarıların netarafında avlandın? Netaraftan balık aldılar. Biz de dün oradaydık balık alanı görmedik:confused:

7. cemalsel

cemalsel Cemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1,5 kg kalkan
    Ben Sabah 9-11 Gibi Büyük Göldeydik orada alanı göremedik Sonra Ailecek 1-2 Km İlerisndeki Küçük Göle Gittik...Her neyse Orada At-Çek Yapıyordum Millet Şamandıralı Takımla Turnayı Habire Çekti Sinirim Bozuldu :D

8. askala

askala

Arkadaşlar diğer forumlarda da okuduğum kadarıyla ölü istavrit de turna da iş yapıyormuş. Sizce mantıklı mı? Malüm turnaya bu zamanda canlı yem nasıl bulabiliriz.

9. cemalsel

cemalsel Cemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1,5 kg kalkan
    Bence Ölü İstavrit Yerine Gölde Yaşıyan Balıklardan(kızılkanat v.b)Kullanırsak Daha İyi İş yapar Gibi Geliyor :)

10. askala

askala

Tabiki canlı kızılkanatın yeri tartışılmaz ama geçen sezon biz o iki gölden de bırak turnayı kızılkanatı bir tane canlı çıkartamadık. kızılkanatı temin edip oraya gitmek lazım.bu arada küçük gölde kızılkanat mı atıyorlardı?

11. cemalsel

cemalsel Cemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1,5 kg kalkan
    Küçük Gölde Şamadıralı İle Bırakma Yapıyolardı Fakat Benim Durduğumun Yerin Karşşısındaydılar Ondan Tam Net Göremedim Ama Sanırsam Orta Boy Kızılkanat İle Avlanıyorlardı :) Öbür Yandanda Millet Tırıvırı Salııyordu Göle:mad: :mad:

12. askala

askala

Selam. Bu sabah erken saatte sarılardaydık, fakat ne kaşığa ne de yemliye dokunan olmadı. galiba havaların biraz daha ısınması lazım.

13. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ben Kırklarelinde Ölü istavritle iş yapıyorum Turnada ,orda ona alıştırmışlar ,canlı balığa hayret edici olay ama vurmuyor pek ,yani bulunduğunuz yerde neye alıştırmışlarsa balığı ona daha çok rağbet ediyor

14. askala

askala

kırklareli'nin neresi. balıkçılık zaman ve mekan dinlemiyor bilirsin :)

15. sefacikan

sefacikan Sefa ÇIKAN

Favori Kamış:
    Önemli Olan Kullanmayı Bilmek
    En İyi Avı:
    2 Kg. Alabalık
    Arkadaşlar bahsettiğiniz gölet Çorlu'nun neresinde ? Ben Çerkezköyde ikamet etmekteyim. Ayrıca öğrenmek istediğim bir konuda Çerkezköye en yakın alabalık bulunan dereler. Aksicim ve Balkayada debi çok düşük, ayrıca yasak av yöntemleri sıkca tercih ediliyor olmalı ki alabalık yok denecek kadar az.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

16. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Sefa'nın sorusunun cevabını ben de merak ediyorum

17. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Kırklareli şeytandere Okay :) istavritle iyi turnalar aldık oradan

18. sefacikan

sefacikan Sefa ÇIKAN

Favori Kamış:
    Önemli Olan Kullanmayı Bilmek
    En İyi Avı:
    2 Kg. Alabalık
    Cumartesi sabahı uyandığımda aklımda hiç balık avı yoktu. Fakat durduk yerde, hiç bir anlamı yokken "bu gün alabalık avına gitmeliyim" diye düşündüm. Oysa Çerkezköy alabalık avı yönünden en şanssız yerlerden biriydi. Aksicim ve Balkaya'yı daha önce deneyip boyumun ölçüsünü aldığım için bu kez Sergen Çiftekaynaklar'ı denemeliyim diye düşündüm. Özenle çantamı ve olta takımımı hazırlayıp bagaja koydum. Aheste aheste yola koyuldum. Sergen'e geldiğimde kahvede bulunan arkadaşlar kabaca tarif ettiler dere boyunu. Anlamadım ama yön bulma duyuma güvenerek hilafsız bir saat of road yaptım ıssız orman yollarında. Bırakın bir dereye rastlamayı bir su birikintisi ile bile karşılaşmadım. Meğer yanlış yerlere sapmışım. Nice sonra dereye kavuştuğumda gördüğüm manzara bende hayal kırıklığı yarattı. Su miktarı tıpkı Aksicim Deresi gibi yetersizdi. Çevrede in cin yoktu. Bir kaç Holstein sürüsü ile kulakları kesilerek boynuna keskin bıçaklı tasma geçirilmiş çoban köpeklerinden başka canlıya rastlamadım. Hatta çobansız sürüleri görünce içimden "eeee nede olsa avrupalı inekler, çobana ihtiyaç duymadan kendilerini nasılda idare ediyorlar" diye düşündüm.
    Neyse...Buralara kadar gelip avlanmamak olmaz diyerek kendimce balık olma olasılığı yüksek yerlere attım oltamı. Ön yargılar nedeniylemi yoksa gerçekten balık olmadığındanmıdır nedir tat tuz alamadım avdan.

Fakat doğa muhteşemdi. Görmemiş, gitmemiş arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Son düzenleme: 11 Mayıs 2008