Cormoran bigben veya seacor; Vedat ABAYOĞLU'nun dikkatine

Konu, 'Makineler' kısmında lecharmeur tarafından paylaşıldı.

1. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Abi selamlar ve hörmetler
    Sitede engin bilgilerini herdefasında bize sunmaktasın ve bu yüzden sana minnettarız.Senden ricam şudur; Bir makina konusunda kilitlenip kaldım
    CORMORAN BİGBEN 7 Pİ 5000 bu makinayı temin edebileceğim yer varmı
    birde CORMORAN SEACOR BIG BEN 6Pi 5000 MAKİNA 5BB bu makina nasıldır seacor şuanda var fakat ilk öncelik bulursam 7 pi 5000 alıcam olmazsa seacor sen hangini önerirsin. Seacor hakkında derinsuda ağır kurşunu çekmekte zorlanıyor diye yazıldığını gördüm..
    Sevgi ve saygı dileklerimle...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Faruk

Bahsettiğin makaraları katiyen tavsiye etmiyorum.

Yakın fiayatlarda elbetteki bazı tavsiyelerim olabilir.

Mesela;Ryobi Ecusima,Daiwa Craoss cast 550 efendim Okuma Raw 11 4000 yada 5500 gibi.

Bahsettiğin makaralar devrini kapamış görünürlülüklerinin aksine netice almakta zorlanacağın stok dibinde kalmış,imalattan kalkmış makaralardır.

Bir makara durup duruken yarı fiyatına birden inmaz.Hareket noktan bu olmalı.

Sen birde dipte ağır kurşunla bu 5000 kafayla zorlanıyor diyorsun.Elbette zorlanır Ama Ryobi yada Raw 2 zorlanmaz rahat edersin.

Sevgiler

3. vayacon

vayacon Gürel

Merhaba,

Vedat abinin tavsiyeleri üzerine tesadüftür ki tekne avlarında hem ryobi ecusima 8000 vi, hem de Daiwa yı kullanıyorum. Performans olarak sizi üzmeyecektir. Bu fiyat aralığında alınabilecek en ideal makaralardır.
    Üstad yorumunu yapmış.. bizimki sadece bir çırağın küçük desteğidir.

Saygılarımla.

4. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Vedat abi ve sevgili Gürel

Bilgi destekleriniz için teşekkür ederim...
    Sevgi ve saygı dileklerimle..

5. Querorz

Querorz Fatih

Konunun Vedat Abi'yle bir ilgisi olduğunu düşündürerek insanların bu başlıkta boşuna zaman harcamalarına neden oluyorsunuz. Bana ne sizin makina seçiminizden?

6. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İkaz

Sevgili arkadaşım mustafafatih.Ben şahsen vedat abinin bilgisine güvenip okuyacağına emin olup kendisine bi soru sordum,senin ne ismin geçti ne cismin parazit yapmak için geldinse o başka.Madem zaman harcamak istemiyosan neden polemik yaratmaya çalışıyosun yürü git işine dostum...

7. Querorz

Querorz Fatih

Vedat Abi'ye özel soru soracaksanız özel mesaj ya da e-mail atarsınız. Forum böyle kullanılmaz.

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben özel mesaj kutumu artık kullanmıyorum genç adam.

Kaldıki en azından dampinge giren bu marka hakkında bilgi sahibi oldun değilmi.

sevgiler

9. cihato

cihato Cihat

lecharmeur in bahsettiği CORMORAN modellerini Vedat Abayoğlu sayesinde, değerlendirmelerinizi, markayı düşünen arkadaşlar için yorumladığınız için teşekkürler.

Bu sayede bende yeni bir karşılaştırma konusunda fikir edinmiş oldum. İyi ki özelden sormamışsın.

Teşekkürler.

10. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Umarım kapak olmuştur...:thumb:

11. korayandroid

korayandroid Koray

sağolasın dostum iyiki özelden sormamışsın bende ağır kurşunda zorlanmayan 2 model öğrendim

12. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    okuma

Sevgili vedat abi
    Sitelerde dolanırken şu makinayı gördüm hem fiyat hemde kullanım olarak yazılanlar olumlu geldi sence nasıldır bu yorum yapabilecekmisin.. Sormamdaki neden yedek kafa olması tatlı su avlarında farklı misina kullanımı için düşündüm..

Makine şu ;
    Okuma Distance Surf Pro 60

Sevgiyle kal..

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Mouse denen bir icat var, bu icatin bir sol bir sağ tuşu var(bende 7 tane var ama basite indirgedim).

Allahın verdiği iki göz var,

Monitöründe explorer, chrome,mozilla gibi görüntüleyiciler var, bunların geri sekmesi var. Genelde sol üstte olur.

Bu konu senin için gerek siz mi? Sol üstteki sekmesine mouse'un sol tuşu ile tek tıklama yaparak çıkabilirsin sana ne ise.

Burada insanları germenin ne lüzumu var. Vedat Amca da belirtmiş "genç adam"

Belliki kanın kaynıyor, hava soğuk, sana dokunmaz, haydi balığa. Buradan öğrenecek birşeyin yok senin.

Bir zamanlar benimde düşündüğüm makinelerdi bunlar, bilgi için teşekkür ederim Vedat Amca:)

14. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Forumda her konuyu dolaşmak zorunda değilsiniz. Beğenmediyseniz "mesaj yazarak" niye zaman harcıyorsunuz ki? Her konuyu okumaya zorunlu olmadığınız gibi her konuda bir mesajınız olmak zorunda değil. Sevgili genç kardeşimiz. :) Aslında tam tersine Vedat bey gibi tecrübeli insanlardan bir şeyler öğrenme fırsatını verir size böyle başlıklar. Ve böylelikle olgunlaşırsınız.

15. Doruk.TR

Doruk.TR Doruk

Vedat bey bulamadığım için alamadığım ama bulursam almayı düşündüğüm bir makina var; Okuma RAW 55 (eski model)

Özellikle daha hafif olduğu için RAW serisinin eski modelini almak istiyorum. Ne dersiniz? Yoksa eski model yerine yeni modeli tercih etmemi ısrar ile tavsiye edermisiniz ve sebepleri ne olur?

Teşekkürler, saygılar.

16. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    burası paylaşım ve yardımlaşma formudur.polemik yeri değil bende vedat abi sayesinde bi şeyler daha öğrendim en azından neyi almayacağımı daha öğrendim.yoksa bak önceki cevap gibi adamı kapak ederler laf altında kaldığın da yanına kalır.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben Okumanın daha basit modellerinide dahil olmak üzere,tüm modellerine kefilim.

Burada esas olan fiyat,randıman ile garanti yedekparça ve bakım garantisidir.

Gerisi ise belirsizdir.İnsan yapısıdır,hata olabilir yanlış kullanma olabilir ancak bir satıcı malının arkasında durmayı bilmelidir.

Sevgiler

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende yerinde yorumların ve ilgin için teşekkür ediyorum sevgili Cağrı

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Doruk

Kimi zaman Raw 55 ve bazende 65 modelini tavsiye eder katılımlarım olmuştur.

Uzun zamandırda bu modelleri kullanmaktayım zaten(eski tiplerini).

Yeni modeline gelince.Gerek drag gücünde ve gerekse denizde kullanma artıları ilave edilerek dahada güzel olabilen dış görünüşüyle tercih edilesi bir model olma yönünde ilave artıları olan bir makara hainde satışa sunulmuştur.

Sevgiler

20. Querorz

Querorz Fatih

Ben eğer "Boğazda 100 gramlık kurşun yeterli olur mu?" sorusunu soracağım başlığa "Sn. Vedat ABAYOĞLU'nun dikkatine" diye başlık atsaydım o zaman görürdünüz alacağım bütün olumsuz yorumları...

En basit , en mühim olmayan sorularım için bile Vedat Abi gibi bir üstad'ın bilgisine başvurmayı istemez miyim ben? Ama forumu meşgul etmek olur böyle bir tutum sergilemek.

Neyse. Saygısızlık etmek istemem. Ne söylesem yetersiz kalacak. Adminler başlığı değiştirerek bir cevap vermiş oldular sanırım.

Saygılar.