merhaba arkadaşlar CORMORAN CORCAST Feeder 5Pi Makina bu makinayı almayı düşünüyorum ve kullanan arkadaş var mı birde ben bu makinayı kıyıdan lüfer için kaşık kullanmayı düşündüğüm için alıyorum fakat kafama takılan konu devir oranı bu iş için düşük değil mi?
Sözünü ettiğin makina spinning tabir edilen hafif atarlı at-çek kamışlar için tasarlanmış bir makinadır.Bu tür kamışlar genellikle 240-300 cm arası 2-35 gr arası atarı olan kamışlardır. Oysa senin kaşıkla çok daha uzun mesafelere atabilmen gerekiyor ki bu yüzden bu makine senin amacına uyumlu bir makine değil.Bu makineyle 5-15 gr arası sahte sert ve silikon yemler ağırlıksız olarak at-çek yapılabilir. Bunun yerine minimum 50lik kafası olan orta karar bir makine tercih etmen yerinde olur.Bunun yerine Cormoran Rodeo Gt Pi6000 ve Big Ben 7Pi 4500 daha iyi bir tercih olabilir diye düşünüyorum.
Lüfer kaşıklarının ağırlıkları göz önüne alındığında aşağıdaki kamış buna oldukça uygun..kaliteli ve sağlam bir kamış http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=2-1132-300
Makinayı geçen ay 70 ytl ye aldım. Ancak geçen hafta deneyebildim. Makinayı kıyıdan rapala ile at çek yapmak için aldım. Bu konuda da makinadan memnun kaldım. Hafif, yüksek devirli, atış esnasında misina salımı güzel bir makina.İ ki yedek makarası mevcut. Makaraların ikisi 0,20 misinadan 160 metre, diğeri 120 metre alabiliyor. Değişik kalınlıklarda misina kulanımı için çok uygun. Makinanın tek kusuru sararken veya makinanın telini açıp atış için boşa aldığınızda misinayı makara altına alarak sarabiliyor. Makinayı alırken satıcı ve dükkandaki diğer müşteriler cormaran makinaların genelinde böylesi bir sorunun olduğunu ima etmişlerdi. Ancak genelde sınıfında oldukça iyi bir makina.
Cüneyt abi sanırım sizin aldığınızi makine bu makinedn farklı bir makine..Çünkü CORMORAN CORCAST Feeder 5Pi makinenin misina kapasitesi 030/160metre ve yedek makara kapasiteside aynı..020 likten 390 metre civarında misina alır