IKINCI GONDERIM: DAHA ONCE KAMIŞ ÇEŞİTLERİ KONUSU ALTINDA SORMUŞTUM ANCAK GALİBA YETERİNCE FARK EDİLMEYİNCE BURAYA TAŞIDIM. iyi akşamlar arkadaşlar,bugün malzemecide kamışları incelerken yukarıdaki modeli gördüm fiyat 60 YTL dedi.(pazarlıkla rahat 50ye alırım,çünkü iyi müşterileriyim) sizce de çok uygun değil mi??..çünkü 3ay kadar önce 3.00mt 40-90gr atarlısını aynı yerden 40ytl ye almıştım... bu aralar surf kamış arıyordum 3.90 veya 4.20 lik..yerine bu modeli alsam surf kamışa yakın performans alabilir miyiz sizce ? teşekkürler iyi akşamlar hakan
Hakan kamışın hayırlı olsun..İyi avlara veile olsun.. Soruna cevap olarak Yazdıklarından 3,50m.50-150 gr atarlı kamışın oldukçe esnek bir kamış olduğu anlaşılıyor..Bu tür kamışlarla 100-120 gr arası ağırlıkları uzağa atmak oldukça zor olur..Tahminimce en verimli atar ağırlığı 60-70gr.lar civarında olur.. Surf kamışa yakın bir performans sağlaması mümkün değil..Çünkü 60gr ağırlığındaki kurşunun kütle ivmesi yani uzağa gitmesi için taşıyabileceği enerji surf ağırlıklarından oldukça az..İnsanların fiziksel güçlerinin kurşuna kazandırabileceği ivme göz önüne alındığında 120-160gr arasındaki ağırlıklar en uzağa atılabilir ağırlıklardır..Bunun yanında surf kamışlar fast actıon dediğimiz yapıda yani sert formda olmalıdırlar ..Sizin elinizdeki kamış slow actıon..bu kamışlar uzağa atıştan ziyade balık vuruşlarını daha iyi belli eden kamışlardır.. sorunuz olursa yazın
iyi akşamlar erdal yanıtın için teşekkür ederim. sanırım esnek olduğunu atar aralığının fazla olmasından anlıyoruz öyle değil mi? ayrıca surf konusunu bir yana bırakarak düşününce,,bu fiyata bu marka/model alınmaz mı? istanbul piyasasını pek bilmiyorum,netten baktığımda 50-60ytl yee hiç cormoran kamış görmedim ben,,uzun lafn kısası eğer fiyat çok uygun geliyorsa hazır bu fiyata da bulmuşken alayım şu an ihtiyacım olmasa da dursun bir kenarda nasıl olsa kullanırız bi ara.. selamlar
Atar aralığının fazla olması kamışın esnek olduğu konusunda fikir verir.Umarım doğru yorum yapmışımdır. Fakat ben malzeme alırken amaç/ihtiyaç konularını mutlaka göz önünde tutarım..Avlandığım bölgede hangi balıkların olduğunu ve hangi takımla avlanacağı malzeme seçimimde etkendir..Genel tavrım:Eğer bir malzeme normal fiyatından çok ucuzsa bile eğer ihtiyacım yoksa yada kullanım alanı bana uymuyorsa almam..Fakat eğer bir malzemenin eksikliğini görüyorsam kesenin ağzını açarım..
abi bunu bilmemde surf kamış arıyorsan ben almak için bakmıştım surffishing abide vermişti onayını bu bütçeyle alınacak en iyi kamış diye ilgilenirsen pm at linkini atayım.4.20 lik