Herkese merhaba, İzmir'de deniz için, kıyıdan sahte balıkla özellikle levrek avından, okuma trio 40 makinama bir kamış arıyorum. Aşağıdaki 3 kamış fiyat aralığı olarak benim için makul düzeyde. Belki bu atar (5-20 gr) değerlerinde fiyatı biraz daha yüksek olupta önerilen bir kamışta olabilir. 300 cm lik teleskobik 10-30 gr atarlı bir kamışım daha var ama ucu çok yumuşak ve aksiyonda sıfır. Boyum 1.83 olmasına rağmen aksiyon konusunda sıkıntı yaşamamak için 210 cm lik bir kamışım daha iyi olabileceğini düşündüm. Bu kamışta özellikle iyi aksiyon vermesini arıyorum. Onu da en iyi kullananlar bileceğinden size değerli forum üyelerinin yorumunu bekliyorum. Hoş alumina 240cm lik olan modelini avda kullanmak nasip oldu ve açıkçası memnun da kalmıştım. Kamışlar; CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 210cm http://www.avmarketi.com/asp/product/5868/CORMORAN-BULL-FIGHTER-SPINNING-LIGHT-210cm OKUMA ALUMINA SPIN KAMIS 210cm 5-25GR http://www.avmarketi.com/asp/product/14279/OKUMA-ALUMINA-SPIN-KAMIS-210cm-5-25GR SHIMANO ALIVIO BX SPINNING 2,10 MT ML http://www.avmarketi.com/asp/product/13802/SHIMANO-ALIVIO-BX-SPINNING-2-10-MT-ML Son olarak bu takıma misina konusunda da yardımınızı rica etsem. Benim almayı düşündüğüm; 0,25 MM TRABUCCO T-FORCE SUPER SOFT 200 MT veya 0,24 ANGEL KISS PROFESYONEL MİSİNA 300MT Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Kendim kullanmamış olsam da forumun değerli üyesi Kadir abi benzer sorularda Okuma Alumina kamışı öneriyor. Misina konusunda da Remixson Süper Maxim 0,28 mm misina kullandığını ve önerdiğini biliyorum. Bu markanın 0,20 lik olanını zor buldum bende 0,20 lik olanını kullanıyorum. Hiç dolaşma veya gam yapma olayı yaşamadım. Kilo üzeri bir balığı 0,20 çeker mi bilmiyorum ama bence güzel misina. 0,25 veya 0,28 mm bulursan bence denemek için 100 metre al. Memnun kalacağına inanıyorum. Kamış olarak benim fikrim de okumadan yana olacaktır. Okuma Salina X Spin 2,40 kamış kullandım ve çok memnundum lakin benim hatam sonucu 2.parçasını yitirdim. Şuan Ron Thomson 2,10 teleskobik 10-40 atar kamış kullanıyorum (40 tl) Fena değil ama okuma daha güzeldi. Bence 2,10 yerine 2,40'lık okuma alumina mükemmel bir tercih olacaktır.
ogün bey ben spin kamış olarak shimano alivio ve okuma v system kullanıyorum alivio 10-30 gr atarlı ve 2.70 okumaya göre daha esnek ama daha iyi atış sağlıyor bana göre tabiki tavsiye ederim ama yinede 2.10 biraz kısa bence en azından 2.40 daha kullanışlı olur
Bence 2.40 sizin için daha ideal olabilir.Kamış olarakta V-system tavsiye edebilirim,hem gayet güzel bir kamıştır hemde extradan bazuka taşıma çantası da veriliyor....
V system in 10-40 gr atarlı olması benim için dezavantaj. O nedenle tercih listemde yok. Sanırım Alumina 240 cm ideal görünüyor. Yorum yapacak arkadaşlar varsa onların da düşüncelerini bekleyeceğim.
Benden de tavsiye kamış, http://www.avdeposu.com.tr/pinfo.asp?pid=10690 misina http://www.avdeposu.com.tr/?urun-4379-028-MM-OWNER-BROAD-YESiL-MAKARA-MiSiNA.html Ne alırsan al bol balık tut....Rasgele...
ben shimano alivio nun 2.70 olanını kullanıyorum, benim boy uzun ve kilo var o yüzden beni pek yormuyor, ürün kalitesi olarak da gayet memnunum. Sizde kendinize göre bir kamış tercih edinin derim. Yanlız 2.10 kısa kalır bence. Cormoran markasını ilk defa geçenlerde bir arkadaşıma ilk defa balığa götürmemle tanıştım. arkadaşımın babası 20 yıl önce almış kamışı, gerçi o surf kamıştı ama 20 senedir hiç deforma olmamıştı, benim aynı boydaki kamışımdan da daha iyi performans gösterdi. Ben böyle bir marka olduğunu dahi bilmiyordum, şimdi internette araştırıyorum bulursam aynısından alacağım. Bu arada bende Okuma Trio alacağım ama ben 30 luk düşünüyorum, bende avanger var, makinadan çok memnunum atçek için daha hafif olsun diye 30 luk alacağım, siz memnunmusunuz trio serisinden ?
Aksiyon önemli dediğinize göre atar değeri daha yüksek kamışlara bakmalısınız. 10-40 veya 15-45 gibi olan sert aksiyonlu kamışlara yöneliniz. Fakat silikon için diyorsanız aksiyon değerleri o zaman 5-25 veya 10-30 gr. ideal olur. Yine aksiyon vermek için ve bu aksiyonu sahtenize net biçimde ulaşmasını istiyorsanız örgü misina kullanacaksınız. Şayet ben genel amaç için ararıyorum diyorsanız gönlünüze ve bütçenize uygun olan kamışı tercih ederek sadece örgü misina ile aksiyonun daha iyi iletilmesini sağlayabilirsiniz. Örügü misina kaçlık olacak derseniz 0,6 - 0,8 - 0,10 çapında olanlar ideal ölçülerdir atçek için. Şimdiden kolay gelsin. Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz dileği ile rastgelsin.
210 kamışla sahteyi fırlatırken kayalık bir yamaçda zorlanırsın,kış ayındayız,su kenarı dalgalı olur,210 yine kısa gelir,240 olursa 30cm daha geride durursun,ben 3mt kullanıyorum 90cm daha geriden,aşağıya inmeden,ama kamışımın ucu aşağıda iken atçek yapıyorum,sakin havalarda okuma alımuna240 ı kullanıyorum,ben çok beğeniyorum bu kamışı: kalabalığın arasında atçek yapıyorsan uzun kamış yine avantajlı, uzağa fırlatmada uzun kamış yine avantajlı, aksiyon konusuna gelince,5 25gr atarlı okuma alımuna kamışı elime almış sallamışlığım yoktur,dışarıdan hassas gözükebilir belkide sert aksiyonluduridk bende remixon 3 25 var aksiyonu sert 20 40gr birtane var aksiyonu yumuşak,oldukça esnek kamış atarı en fazla, en fazla esnek kamışımda bu 3mt,uzağa atışda okumalarınan yarışa bile girer bu aralar su üstü çalışmaya meyil verdiğim için aksiyonu sert kamış kullanıyorum, misina seçimlerin okuduklarıma göre iyi,ben süper maxim 25 kullanıyordum,şimdi 28liğine transfer oldum,su üstü çalıştığım için,biraz daha dayanıklı olsun diye seçimi bu yönde kıldım
Kamış, misina vs. hepsi için, al birini vur ötekine ötesinde bir şey söylemek pek olası değil. Ancak şunu söyleyebilirim. eğer levreği görüyorum, yada levreğin olacağı yer, aha şu şıpırdaşan ilaryaların altıdır şeklinde avlanacaksan, yani sahteyi tam olarak indireceğin yere yollamak istiyorsan, Alivio senin aradığın şeydir. Ama, ne bileyim ben levrek nerde, atarım, ne kadar uzak giderse, o kadar çok yerde arar, nasip kısmet ötesi diyorsan, o zaman Okuma sana gayet faydalı olur. Her ikiside sınıfından ortalamanın altı kamışlar. Ama asıl enteresan olan şey şu, Bunların biri, hedef atışı, diğeri uzak atış için. böyle olunca senin ne istediğini bilmediğini görmek zor olmuyor. Öyle olunca da, sana şöyle bir misina, böyle bir makina lazım demek imkansız oluyor.
Uygun fiyata Okuma V System 240 10-40 gr bir kamış buldum. Eğer bir sıkıntı çıkmazsa alacağım sanırım. Açıkçası 5-25 gr atarlı bir kamışı daha çok istiyordum ama o da başka bahara kalsın. İp misina konusuna söylenenlere dikkate alıp, en kısa sürede o işi de çözeceğim İnşallah.. Yorum yapan herkese tekrar teşekkürler.
Öncelikle merhabalar uygun spin kamış arıyorum CORMORAN BULL FIGHTER nasıl bir kamıştır başlığa uygun olması sebebiyle buraya yazıyorum iyi günler
eğer atar değeri istediğiniz doğrultusunda ise ben comoran kullanıcısı olarak gayet memnunum.tavsiye ederim ama önemli olan kaç gram ağırlıkla çalışacağınız.
Ben pek tavsiye etmem, aldım alalı bir yüzümü güldürmedi bu makine. kafasındaki misina kilidine 3 atışta bir misina takılıyor, spinde kullanmasam çok takım patlatmıştım. daiwa sweepfire yada shimano nexave.
teşekkür ederim elimde hiçbir sahte yem yok yeni başlangıç için kamışa uygun sahte edinirsem sorun olmaz sanırım ancak tam eminim değilim kamış hakkında daha çok bilgi toplamaya çalışıyorum ayrıca bu kamışı önerirmisiniz başlangıç için SPRO PRION POWER SPIN 2.10 M 2 PARÇA 15-30 GR iyi günler
CORMORAN BULL FIGHTER 2.10 5-25 kullanıyorum ve memnunum.Güzel ve dayanıklı bir kamış.Tavsiye ederim.