Merhabalar Saygıdeğer balikavi.net sakinleri Ben Çorum/ Alacadan Onur aranıza yeni katılıyorum, biz hafta sonları genellikle sazan avlamaya gidiyoruz ancak geçenlerde bir tanıdığım gayet iyi bir yayın çekmiş ondan sonra bende yayına kafayı taktım şimdi sizden şu konularda yardım rica ediyorum; 1- Çorum Obruk Barajında yayın hangi bölümde daha çok yer alıyor? Ya da çorum çevresinde daha fazla yayının bulunduğu avlak var mı? 2- Canlı balık ve kurbağa bulmakta sıkıntı çekiyoruz bunların yerine ciğer ve solcan kullansak verim alabilir miyiz? 3- Yayın için tek kancalı bir takımı mı önerirsiniz yoksa birden fazla kancalı bir takım mı? Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Herkese iyi günler dilerim...
*** onur.öncelikle belirtmek istedim obruk barajı hala sirkülere göre yasak.2013 yasak bitiyor.ama geçen sene bende gittim baktım ne var yok diye içler acısı heryer oltacı üzüldüm.henüz yeni bir baraj şimdiden balık yakalamak uygun degil bence.neyse yayın balıgı avı gerçekten çok güzel şamandıralı sisteme gayet verim alırsın .bahsettigin yemlere gelince bulabilirsen karasülük tak kaçarı olmaz solucanları diger balıklar çabuk yer atrıca gittigin göllerde kerevit vardır akşam hava kararmaya yakın kerevitler kıyıya kaçarlar bir fener ve ufak bir kepçe işini görür güzel yayın alırsın onuda bulamassan göl kenarına erken git ufak sinek igneyle balık yakala sırtından igneye tak oda iş görür gidebilirsen çorum barajında yayın var.illede obruk diyorsan yakınlarında kızılırmak var oraya git bence hem kafan agrımaz şimdiden rastgele.bol şanslar.
onur abi ilk önce yayın için canlı yem veya sülük kullan....sonra tek kancalı takım kullanmanı öneririm , çünkü çift iğneli takımlarda büyük balık geldiğinde ikinci iğne takılıp baalık kaça ilir en iyisi tek iğneli takım reeling
Bence tam tersi, 10-15 santimlik canlı yemler iyi iş görür, tabi gölet veya her neresiyse orasının huyunu da bilmek gerekir. Biz küspeyle yakalıyoruz, kim inanır küspeye yayın geleceğine. Her yemleme türünü denemelisin. Ayrıca 2 iğne herzaan avantajdır. 2.iğnenin takılması balığı kaçırmaz, tam aksine yedekler. Hadi rastgelsin.