Countdown metod?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ooztekin tarafından paylaşıldı.

1. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

İnternette ve sitede "gerisayım" ve "countdown" olarak arama yaptım ama bilgi bulamadım..

Bilenlerden püf noktaları ile öğrenmek istedim..

Rapalanın countdown serisi suni yemlerini kullanmak istiyorum ve aklıma takılan

attıktan sonra ne kadar beklersem sahte balık ne kadar derine iner ?

Rapalanın sitesinde verilen maksimum derinliğin daha altına inme durumu olur mu ? (takılmasını istemem sonuçta :( )

Derinlik ayarlaması nasıl ayarlama yapılmalıdır ?

İyi hobiler..
    Sevgiler Saygılar

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    amaciniz ne bu teknikle?derinlik ayarlamasi tamamen tecrube ve göz ayaridir...profosyonel olarak dersen sonar kullanirsin ve derinligi bulursun...isin kolay noktasi 1 mt suya rapalayi at ama rapalayi görebilecegin bir yer olsun..suya dustugu an bir iki diye saymaya basla kac saniyede dibe ulastigini ogren daha sonra göz karari attigin derinlikte hesabini yap...ama bu tur seylere ihtiyacin kiyidan avlaniyorsan normal flooting bir rapala isini görur ama dibi siyirsin dersen magnum gibi uzun damakli bir rapala ile ne kadar uzaga atarsan o kadar derinden cekersin oltayi...amacinizi tam olarak ne?söylersin ona göre bir yardim etmeye calisirim:)

3. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Açıkcası amacım denizde kıyıdan atıp çekerek levrek yakalamak veya ağustos ayında levrek denerken yakaladığım Akyanın büyüğünü yakalamak..

Ancak şunu da biliyorum ki ben bu denemeyi yapacağım zaman, ekim 15-20 si civarında olacak ve av yeri olan bodrum yalıkavak da da deniz suyu ağustosa göre soğuk olacaktır..

Bu nedenle tamamen su üstünde giden popper modeli dışında suya belirli bir derinliğe kadar dalan ama takılmayan ve mümkünse o derinlikte kalabilen (galiba yo-zuri cyristal minnow suspending diye bişey varmış ama bana 9 cm boy ile levreği ürkütür gibi geldi) o tarz bir suni yem istiyorum..

levrekleri de ürkütmemek adına 3 veya 5 cm lik olan countdownlardan alsam nasıl olur dersiniz ?

Bu arada "fırdöndü bile bağlamayın" diyen var rapalanın yüzüşünü bozmamak için.... ne yapmalı dersiniz?

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    bu rapala benim tatli ve tuzlu suda en guvendigim rapalam en iyi yapan rapalam levrek,lufe,turna,akya,kuzu,sinagrit,göl turnasi,göl levregi neler almadim ki...:)
    rapalaya firdondu takma bu dogrudur cunku firdundu dengesni bozabilir..direkt hakadan rapala dugumu uygula...bu rapala 2 metre ustundeki derinliklerde takilmaz ve orta sudan yuzer kafa fosforludur geceleri suda cok iyi görunur...her yerde is yapar..ancak bulmak zor olabilir...ancak cok iyi bir yuzusu ve dengesi var biraz pahali olabilir ama siddetle tavsiye ederim:D
    yo-zuri mag minnow flooting seriri 6 cm

5. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    İlginç bir renkmiş...Bana hep üst tarafı koyu altı gümüş sardalya tipi suni balıklar önerilmişti ....ama buna da bakarım öneriniz üzere...Bu aralar av dükkanlarındaki suni yemlerin de pek çoğu seçilmiş her aranan renk ve form da bulunmuyor...5-6 cm uzunluğu ben de geçmeyi düşünmüyorum açıkcası..

Teşekkürler..

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    beyaz ve kirmizi renk herzaman dikkat ceker....