cressi marka zıpkın almak istiyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında armagedon87 tarafından paylaşıldı.

1. armagedon87

armagedon87 yigit

En İyi Avı:
    4 kg lambuka
    cressi marka zıpkın almak istiyorum 250 tl limitim var ama 300 e kadar çıkabilirim. daha önce yılmaz 75lik ve nemrud 90 lık zıpkınlar aldım yılmazla hiç balık vuramadım nemrudla ilk dalışımda zıpkının ucu kırıldı ve herşey orda bitti :) geçenlerde arkadaşın cressi marka 75 lik zıpkınıyla 12 tane balık vurdum ve 3-4 kere karavana atmışımdır bu yüzden cressi markasına ayrı bir ilgim oluştu bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? cressi marka zıpkın almak istiyorum geronimo ve comanche modellerinin arasında kaldım hangisi daha iyi? ve bunlara alternatif bu derece isabetti atış yapan zıpkın modeli varsa yardımcı olabilirmisiniz?

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hosgeldin

Merhaba Yigit kardes,

Once kendini tanitip forum uyelerinden bir hosgeldin alsaydin iyi olurdu..

Anladigim kadariyla zipkincilikta yenisin. Nerede, hangi mevsimde avlaniyorsun, bir dalis egitimi aldin mi bilmiyorum.. daha once Yilmaz ve Nemrod marka tufek kullandigini ama Cressi kadar isabetli atis yapamadigini soyluyorsun.. buradan, tehlikeli olabilecek bir hobi olan zipkinciligin temel kurallarini pas gecip dogrudan ava odaklandigini anliyorum..

Oncelikle, baligi zipkin degil, sen avlayacaksin, bunu unutmamalisin.. dolayisiyla bu isi layikiyla ogrenmen, isin guvenlik boyutuna hakim olman, amatorluk ve dogaya saygi tarafina onem vermen lazim... forumda olta kadar olmasa da zipkin avciligi hakkinda da cok faydali bilgiler var, oncelikle bunlari okumalisin.. ben de sana birkac hatirlatma yapayim:

1. Isabetli atisa etki eden bircok faktor vardir. Illa ki iyi marka, pahali bir zipkin alman gerekmez. Temel bilgin yoksa en pahali zipkina da sahip olsan balik avlaman sansa kalir. Yilmaz, Nemrod, Apnea, vs. fena tufekler degildir. Illa Cressi alacagim diyorsan Comanche modelini oneririm. Fakat markadan once, nerede, hangi sartlarda av yapacagina bagli olarak hangi uzunlukta bir tufek alacagina karar vermelisin. Yani mesela tas alti avi yapacaksan daha kisa (75 cm gibi) olmali. Ben Cressi - Comanche 90 cm kullaniyorum ve sorun yasamiyorum. Buna makara da takabilirsin.

2. Isabete etki eden diger faktorler; maskenin kalitesi (su almayacak, bugulanmayacak ki iyi goresin), zipkinin lastik kalinligi, vs. gibi malzemeyle alakali oldugu kadar avcinin hareketleriyle de alakalidir. Asagi inip agasona yattiginda baligin sana tahmin edebileceginden daha fazla sokuldugunu gorunce anlayacaksin ki sisi cok uzaga, kuvvetlice gonderen bir zipkina gerek yok... zaten cok yakinindaki bir hedefe atis yapiyor olacaksin... forumda hareketsiz kalmak veya baliklarin merakini uyandiracak sesler cikartmak gibi noktalarda faydali bilgiler bulabilirsin.

3. Zipkin avciligi ve genel olarak dalis sporunda hayatina malolabilecek risk faktorleri vardir. Sayet "ben hic asagiya inmeden, yuzeyde snorkelle dolasiyorum, karsima cikan baliklari avliyorum, vurgun yiyecek degilim ya" diyorsan, senin icin tehlike daha da buyuk derim. Yuzeyde de olsan, asagiya bakarken kulaklarin suyun icinde oldugundan yaklasan bir teknenin sesini duyamayabilirsin, hele motorla degil de kurekle geliyorsa carpana kadar da haberin olmayabilir... yuzen veya dalis yapan insanlara carpip olum ve yaralanmalara neden olan tekne, jet ski, vs. haberlerini neredeyse hergun duyuyor, okuyoruz. Dolayisiyla dalis yapilan yerde mutlaka disaridan net gorulecek buyuklukte ve renkte bir samandira kullanilmalidir... bunun haricinde, `sig su bayilmasi` cok ciddi, olumcul bir konudur, bunu da bu forumdan ve internetin genelinden ogrenmelisin... `vurgun yemek` genelde bilinen bir durum gibi algilaniyor, sig su bayilmasinin ise ne oldugunu bilmeden dalis yapan cok kisi var malesef... neticede, pratikte cok zor da olsa teorik olarak evde su doldurup icine girdigin kuvette dahi risk vardir.

Tum guvenlik tedbirlerini aldiktan sonra, bilincli, hirsina yenilmeden, sogukkanli yapacagin avlarda dogaya da saygili oldugunda, hic balik avlayamasan da keyifli vakit gecirdigini, hic gormedigin canlilari gordugunu, her gun yeni birsey ogrendigini ve spor yapiyor oldugunu hissedip bu ise daha cok baglanacaksin...

Zipkin almadan once forumdaki zipkin avciligina dair acilan konulari okumani tavsiye ediyorum.. boylece yanlis bir tercihle parani israf etmis olmazsin.. rastgele...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Eylül 2010
  3. armagedon87

armagedon87 yigit

En İyi Avı:
    4 kg lambuka
    daha önce open water diver eğitimi aldım 15 metreye kadar tüplü dalış yaptım 8-9 kere zıpkıncılıkta yeniyim daha önceleri tek tük kullanmışlığım var kıbrısta öğrenci olduğumdan orada avlanıyorum kıbrısın her yerine gidip avlanma imkanım var. genelde kaya altlarında orfoz avlanıyor geçenki avımda 3 tane almıştım. 2 parçadan oluşan elbisede almak istiyorum bu konudada yardımcı olurmusunuz? gözlük seçimi konusunda titiz davrandım cressinin elit modellerinden bitane aldım gayette memnunum buğu yada su geçirmiyor.son olarak güvenlik konusunda sorum olucak kendimi çok fazla zorlamadan dalışlara gidiyorum yanımda şamandırada oluyor bunun bi tehlikesi varmıdır?

Son düzenleme: 5 Eylül 2010
  4. armagedon87

armagedon87 yigit

En İyi Avı:
    4 kg lambuka
    bu konuda yardımcı olabilicek arkadaşlar varmı?

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Elbise, maske, zipkin falan filan alisverisinden once forumdaki zipkin avciligina dair evvelce acilmis olan konulari incelemelisin... belli ki orfozun soyu tukenmekte olan turlerden oldugunu ve zipkinla avciliginin yasak oldugunu bilmiyorsun... "daha once vurdugun orfozlar ne buyuklukteydi?" diye sormayacagim bile... o guzelim yaratigin kac senede buyuyup ureyebilecek olgunluga eristigini oku hic degilse.. o zaman zipkinla orfoz avlamanin ormanda agac kesmekten farksiz oldugunu goreceksin...

6. armagedon87

armagedon87 yigit

En İyi Avı:
    4 kg lambuka
    yarım kiloluk vardı vurduklarım. bi abimle birlikte gittim kıbrısta sanırım yasak değil çünkü onlarda bir iki tane vurdular. her dalışta rahat 10 tane göörüyorum ama çoğuna atmıyorum büyüklerini aramaktayım. bundan sonra daha duyarlı davranıcam teşekkürler yararlı bilgilerin için burdan çok bilgi öğreneceğim kesin

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kim avliyorsa suc isliyor demektir. `Orfoz avciligi Turkiye`de yasak ama Kibris`ta yasak degil` diye bir durum sozkonusu olamaz. Her ne kadar KKTC uluslararasi alanda bagimsiz devlet olarak taninmiyorsa da orfoz Akdeniz`e kiyisi olan tum ulkelerde koruma altina alinmis ve avciligi yasaklanmis bir turdur. KKTC`yi bagimsiz devlet olarak kabul etmeyen herhangi bir siyasi otorite KKTC kiyilarindaki avciligi da Turkiye`nin hukuki sorumlulugunda gormektedir. Dolayisiyla orfoz avciligi yapiliyorsa nerede oldugu farketmez, suc isleniyor demektir. Isin hukuki tarafini bir yana birakalim, denizlerin perisi orfoz hakkinda biraz bilgisi olan bir avci, biraz da insafi varsa zaten bu baligi avlamayacaktir. En azindan oyle umuyoruz... Asagdaki linklere bakmani oneririm..

http://www.kibrisgazetesi.com/print.php?news=61360

http://www.stargazete.com/guncel/orfozun-nesli-tukenmek-uzere-159813.htm

http://www.wwf.org.tr/page.php?ID=9&mID=84

Rastgele...

8. armagedon87

armagedon87 yigit

En İyi Avı:
    4 kg lambuka
    teşekkürler bilgilendiğiniz için