Merhabalar. Crystal Minnow Suspending seri sahtelerden 2 - 3 tane almak istiyorum ama önce sizlere danışmak istedim. Marmaris'teyim. Genellikle geceleyin (17:00 - 22:00) ve sabah (05:30 - 07:30) avlanıyorum. 9 ve 11 cm olanlarından düşünüyorum. Acaba hangi renklerden almam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Aramıza hoşgedin öncelikle, 17:00 ve 22:00 saatleri arasında aynı yozuri ile av verimsiz olur, 17:00 civarı hava zifiri karanlık olmadan önceye kadar kırmızı ve portakal renkli olanları tercih edebilirsin, hava tamamen kararınca ve etrafta hiç ışık yoksa yeşil ve mavi fosforlu renkleri tercih etmelisin, bu renk tonlarının sade olmasınada özen göstermen gerekir. Sabahın ilk ışıklarıyla mavi ve siyah tonları tercih edersen daha iyi verim alabilirsin, aslında bu verdiğim öneri avlandığın denizin bulanıklığına görede değişebilmektedir, avlanacağın gün su bulanıksa parlak gümüş veya kırmızı olanları tercih etmen yararına olacaktır. Selamlar.
bir şey sormak istiyorum...niye yo-zuri ? ben de marmaristeyim..gökovadan çıkıyorum ve rapala x-rap'la çok iyi neticeler alıyorum...
Oktay abi merhaba, Sanırım ucuz olmasından dolayı tercih ediliyor, ama ürünleri kaliteli hatta içlerinde rapala ile kafa kafaya yarışabilecek ürünler var. Selamlar.
Yardımlarınız için teşekkürler. Neden yozuri sorusuna gelince. Kime sorduysam "yozuri" dedi. Kalite konusunda bir bilgim yok. Fazladan bir makinam ve kamışım var. Bu şekilde değerlendirmek istedim sadece. İyi akşamlar.
marmaris'te ikisinin de fiyatı aynı.yo-zuri'de kullanıyorum ama şu sıralarda x-rap ve storm (yeşil ve gagası uzun olan)'dan çok memnunum.bilgilendirmek istedim.......
yo-zuri yerine princess tercih nedenidir. maria f çalışır. yozuri rapala çantamda epeyce mevcut. crystal minnowlarda var ancak princessı öneririm.
Valla açıkcası ucuz veya pahalı olması pek umrumda değil. Çünkü ilk defa bununla levrek avı deneyeceğim. Yozuri'yi tercih etmemin sebebi (özellikle suspending modeli olması diyelim) askıda kalma özelliği. Bir işe yarar mı bilmiyorum, ama hem hareket halinde hem de istenilen derinlikte iyi iş yapar gibi geliyor bana. 50 - 60 lira vermişiz çok mu?
Daha önce yazmıştım..belki faydalı olur diye buraya aldım Yukarıdaki gibi rapala çeşitleri ve altında azman balık resimleri tamamen ticari amaçlıdır. .Bandırmada at-çek ile levrek avında çok meşhur bir abimiz var..ismi Şahap..Bu abimiz beyaz silikondan döktüğü malzemeler ile öyle levrekler yakalarki herkes hayrandır..tek takıntısı 35 yıldır birlikte balığa gittikleri kankası Sedat abi den başkası ile asla balığa olta atmaz..Sırları ikisi arasındadır N@mık arkadaşımızın bir lafı vardı...çok doğru işin özeti bence.. "bu süslü rapalalar balığı değil balıkçıyı kandırmak içindir"
"surffishing - Erdal" çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Diğer arkadaşlara da teşekkürler tabiki. Erdal arkadaşımız diyor ki Levrek sizin orada ne yiyorsa gözlemleyin ve ona göre alın sahtelerinizi. Ayrıca bana yakın bölgede olması sebebiyle Oktay Abimizin dediğinide göz ardı etmeyeceğim. Çok teşekkürler arkadaşlar. Bu arada Oktay Abi Rapalanın hangi modelini ve hangi rengini tavsiye edersin.
ben x-rap kullanıyorum.marmariste nereden alışveriş yapıyorsun nerede avlanıyorsun ve ne avlamak istıyorsun.tekne ile mi kıyıdan mı avlanıyorsun....bu gibi detayları verirsen her konudu yardımcı olmaya çalışırım..
Marmaris yat limanının servis kapısının yanındaki köprünün diğer tarafındaki malzemeciden alıyorum. İsmini bilmiyorum. Tekne ile açılamıyorum. Daima kıyıdayım yani. Siteler tarafındayım. Orada kıyıları hep gezerim. Birgün Lidya, birgün Turban, birgün İçmeler. İçmeler'de kıbrıs oltaya 2 defa levrek takılınca denemeye karar verdim. Teşekkürler.
köprünün hemen yanındaki paragadi adlı dükkanı tavsiye ederim.benim adımı verirsen yardımcı olur...içmelerdeki iskeleden arkadaşlarım asansör senilen sistemle levrek alıyorlar.bu sistemi siteyi araştırırsan bulabilirsin.bunun haricinde silikon da dene...yapay yemle turna(barakuda)yakalama şansın var..şu anda çok güzel yağmur yağıyor.yarın balık olur.sabah çok erkenden şansını dene.sana bol şanslar..siteyi her gün ziyaret ediyorum.her zamanda yardımcı olmak isterim..daha olmadı bir yerde buluşup tanışırız... rastlar gelsin...