çubuklu hakkında acil bilgi

Konu, 'Bölgeler' kısmında ishakdede tarafından paylaşıldı.

1. ishakdede

ishakdede

selamlar.
    bu aralar yıllar sonra tekrar balık merakı sardı.. çok uzun süredir forumu okuyarak takip ediyorum..
    bu cumartesi boğaza gitmek istiyorum.. ( anadolu yakası ).. ama boğazda alanlar kısıtlı ve kalabalık. tesadüfen çubuklu ( kanlıcaya yakın olan) olduğunu öğrendiğim bir yerden geçerken balık tutmaya müsait alanın sahilinin oldukça uzun olduğunu gördüm... oraya gitmeyi düşünüyorum... çubuklu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ederim..
    1- çubukluda kaç gram ağırlık kullanmalıyım.. ( çapari için)
    2- lüfere çinekop a yemli atsam kaç gram ağırlık kullanmalıyım...
    3- yemli olarak istavrite ve izmarite atsam olabilir mi : ( nitekim çok derin ve aşırı akıntılı olduğunu duydum...
    4- sizce zargana ya denesem şu zamanda ve orada bulabilirmiyim ....
    ya da boğazda zargana alan arkadaşlar boğazda nereyi tavsiye ederler.
    5- son olarak çubuklu çok uzun bir sahil iyi bilen arkadaşlar çubukluda en az akıntılı ve en az rüzgarlı bir nokta tarif edebilirler mi?
    çok soru oldu biliyorum ama gerçekten anadolu yakası boğazda sanırım orada rahat yer var...ve boğazda tecrubem az...
    aslında maksadım öncelikle gündüzden gidip boğazda yem amaçlı istavrit ya da zargana yakalayıp oradan evime yakın olan dragosta akşam lüfere denemek ama sizden gelecek bilgilere göre belki akşam da orada deneyebilirim...

Şimdiden herkese çok teşekkurler...
    ishak dede 1974 bostancı istanbul

2. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    merhaba

Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
    Bende seneler sonra yaklaşık 20 sene sonra 2 aydır balıkla iç içeyim takımlarımı yeniledim.Ünüversiteyi beykozda ist.ünv. su ürünleri müh.fak.vardı orada okudum (şimdi beyazıta taşındı) bakırköyden oraya giderken kanlıcada ve kulelide balık tutardım sürekli.
    Kanlıca tarafı akıntılıdır yolun birbaşından atardın yürüyerek ve oltayı toplayarak yolun sonunda çekerdin. İstavrit yapar orası ama lüfer için çok akıntılı olması ve balıkçıların yol boyu yürüyerek olta toplaması sıkıntı yaratır .senin oltayıda alır gelirler.
    Kuleli çok iyi bu bakımdan o yıllarda kilolarca balık (istavrit)tutmuşluğum vardır . Hatta iki ay önce tekrar balığa başladığım gün kuleliye gittiim ve istavrit tuttum. Kulelide okulun tam önünden attınmı hem akıntı müsait çok fazla yok 100 lük kurşun la rahat rahat alıyorsun . Oranın sağ tarafında yolun bitiminde kayalık kısım var birde kuleli lisesinine arkanı döndünmü sol tarafta daha liseye gelmeden ufak bir iskele var eskiden orada çaparime çinekop bile gelmişti.

3. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    ufak bir not

Kulelide otobüs duragının karşısında izmarit çıktığını da söylüyorlar

4. ishakdede

ishakdede

teşekkurler

arkadaşlar cevaplar için teşekkurler.. anladığım kadarıyla çubuklu akıntı yönünden zor diyorsunuz. ama kulelinin karşısıda hep tıklım tıklım dolu oluyor. bir kişii sığavcak yer kalmıyor...

5. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    maalesef

Hafta sonu gerçekten kalabalık oluyor. Çogu insan olta ayırmakla vakit geçiriyor. Hafta içi daha rahat olabilir. Ama kanlıca tarafında işi bilenler bayağı iyi alıyorlardı. Ama kuleli herzaman iş yapar. Buda orayı cazip kılıyor.

6. msaribas

msaribas Mustafa Sarıbaş

Favori Kamış:
    olta
    Merhaba,
    Kartal da tansaşın karşısından da güzel istavrit çıkıyor, oradan toplayın yemliğinizi. Dragosda da epeyi istavrit var. 10 ar 10 ar çekmeseniz de 1 er 2 şer istavrit geliyor. Hem böylece taze istavriti yem yaparsınız Lüfere. Kartal da ve dragos da 35 lik kurşun yeterli oluyor. Akıntı çok az.

7. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    çubukluda dediğiniz şerit oldukça uzun ve istavrite çapari atmak için ideal bir yer.arkadaşların dediği gibi oltayı attıktan sonra sahil boyu yürüyerek takımımızı topluyorsunuz.bu şekilde takımların birbirine takılma olayıda pek olmuyor.gününe göre çok verimli istavrit yaptığı olur o şeridin.kuleliye gelince; orası ayrı bir alem resmen.balık tutmanın bukadar zevkli ve aynı zamanda çileye dönüştüğü tezat bir yer bence.burda da istavrit çok bol ve iri boyda oluyo genelde.anadolu sahili boyunca balık olmazsa mutlaka kulelide denerim şansımı ve hiçbirzaman eli boş dönmedim burdan.ama çilesi bu kalabalıktır.karışan çaparileri çözmeye çalışarak çok vakit kaybedebilir;sinir krizleri geçirebilirsiniz.ama balık çeşidi yönünden oldukça zengindir.istavrit,izmarit,zargana,kefal,iskorpit benim bildiklerim.bence pasınızı atmak için daha sakin olan çubuklu şeridini deneyin derim.

8. ishakdede

ishakdede

teşekkurler

arkadaşlar cevaplar için teşekkurler.. peki anadolu kavağına ne dersiniz .. you tube de bir video gördüm.. anadolu kavağında ağaçlıklı toprak nir sahil vardı videoda. balık tutmak için güzele benziyor..herhalde sakin bir yer olur. o bölge hakkında bilgi var mı ?

video bu
    http://www.youtube.com/watch?v=Af3BkW43GpU
    videodaki bu yerin tam olarak neresi olduğunu bilen var mı acaba..
    birde anadolu kavağı ile ilgili bilgi istesem..

şimdiden teşekkurler

9. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    orası kavağa gelmeden önceki düzlük kıyı şeridi sağ tarafı dağlık ve ormanlık bir alan.yokuş aşağı iniş bitince sağa mecburi istikamet var (sol tarafta askeriye kalır) ilerliyosunuz 400-500 mt solda tam olarak bu kıyı.görüntüde küçük bir çam ağacı gözüküyo geçen sene sahilde semaverle çay içmek için bu zamanlarda ordaydım oltayla denedim 1 tane kıraça yakalayıp saldım oltayı topladım sonra.zaten sığ bir yer takımın takılma şansı çok çok yüksek.bence heryerde balık varken burda da balık yapmıştır.yani o zamanki balığın durumuna bağlı.demek heryer iyi istavrit yapıyomuş bu bölgede de arkadaşlar almışlar bence.