çubuklu hakkında bilgi lutfen

Konu, 'Bölgeler' kısmında ishakdede tarafından paylaşıldı.

1. ishakdede

ishakdede

selamlar.
    bu aralar yıllar sonra tekrar balık merakı sardı.. çok uzun süredir forumu okuyarak takip ediyorum..
    bu cumartesi boğaza gitmek istiyorum.. ( anadolu yakası ).. ama boğazda alanlar kısıtlı ve kalabalık. tesadüfen çubuklu ( kanlıcaya yakın olan) olduğunu öğrendiğim bir yerden geçerken balık tutmaya müsait alanın sahilinin oldukça uzun olduğunu gördüm... oraya gitmeyi düşünüyorum... çubuklu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ederim..
    1- çubukluda kaç gram ağırlık kullanmalıyım.. ( çapari için)
    2- lüfere çinekop a yemli atsam kaç gram ağırlık kullanmalıyım...
    3- yemli olarak istavrite ve izmarite atsam olabilir mi : ( nitekim çok derin ve aşırı akıntılı olduğunu duydum...
    4- sizce zargana ya denesem şu zamanda ve orada bulabilirmiyim ....
    ya da boğazda zargana alan arkadaşlar boğazda nereyi tavsiye ederler.
    5- son olarak çubuklu çok uzun bir sahil iyi bilen arkadaşlar çubukluda en az akıntılı ve en az rüzgarlı bir nokta tarif edebilirler mi?
    çok soru oldu biliyorum ama gerçekten anadolu yakası boğazda sanırım orada rahat yer var...ve boğazda tecrubem az...
    aslında maksadım öncelikle gündüzden gidip boğazda yem amaçlı istavrit ya da zargana yakalayıp oradan evime yakın olan dragosta akşam lüfere denemek ama sizden gelecek bilgilere göre belki akşam da orada deneyebilirim...

Şimdiden herkese çok teşekkurler...
    ishak dede 1974 bostancı istanbul