çubuklu sahili simlibeyaz tüy 100 gr kurşun la alınmıştır.sabah erken gitmeyi pilanlıyordum ama uyumayı terciğettim ve saat 11.45 gibi otobüsle çubuklu yoluna çıktım,sıyırtma atmayı düşünüyordum çubukluya vardığımda kimse bişey alamıyordu bende farklı olarak palamut çaparisini denedim ,benden başkada kimse, o an palamut çaparisi atmıyordu,ve iyiki denemişim takoz gibi bir vuruş ve zarzor kıyıya alabildim,daha sonra palamut çaparisi açıp deneyenler oldu ama nasip benimmiş, daha sonraki denemelerimden sonuç alamayınca 4 gibi geri döndüm.
Geçen sene bu zamanda karaköyde 1 tane çıkmıştı ve arkası gelmemişti o da 1 adetti Olsun palamut almak güzeldir Afiyet olsun seneni ilk palamutu ...
siz o balığı çektiğiniz anda,etraftakilerin size hissettirmeden ve panikle çaparilerini değiştirmeleri gözümün önüne geldi bir an tebrik ederim,tek adet bile olsa çok değerli bir av olmuş kıyıdan ve bu vakit, artık arkası gelir sanırım, diğer avlarınız için şimdiden rastgele,
güzel kardeşim inşallah onunla yetinip eve tek balıkla dönmemişsindir. çünki yer boğaz biraaz daha direnip palamutun yanına istavrit yyapıp evdekilere mukellef bır ziyafet cekebilirdin .Rastgelsin iyi avlar
mustafa abi sabah gün ışıdıktan sonra biraz çubukluda sardalya ve istavrit çıkmış ama ben gittiğimde kayda değer birşey yoktu onuniçin zaten palamut çaparisi denedim kısmetse bu sabah gidicem yanına bişeyler bulursak kısmet.
Ben de Cubuklu'ya gittim saat 16.00 sulari, herkes sizin avinizdan bahsediyordu, herkesin kova bostu. Sabah bi ara vurmus ufakli tefekli istavrit kesmis.. Ilk defa gitmistim, Cubuklu'da ag mi vardi yoksa cok mu sig bliemedim, bildigim avlak hepsinden iyidir dedim Kuleli'ye dondum, 5 tane acayip iri, 11 tane de iri istavrit aldim, saat 21.00'da toplandim geldim bunu yaziyorum Balik geliyor gibi yavastan.. haydi rastgele..
Mavi kova, gozluklu sirt cantali bi garip ben Umarim bir sonraki sefere karsilasiriz.. Kuleli'ye de bekleriz hani..
Tebrik ederim. Tek palamut ama hatrı da sayılır bir palamut gördüğüm kadarıyla. Artık yavaş yavaş kıyıdan palamut haberleri gelmeye başlayacak anlaşılan. Bu arada 11. mesaja bakılırsa Çubuklu'da ünlü olmuşsunuz ama bizi tanımamazlık etmezsiniz herhalde. Not : Burası tam Hıdiv kasrından inen yokuşun ağzı mı?
İşte insanda şans da olacak tebrik ederim, değişik şeyler denemek, sürüye uymamak bazen böyle güzel neticeler veriyor. palamut nazlıdır çoğu zaman, ufak sürüye çatmışsınız, hızlıca sürü yer değiştirmiştir de ondan gerisi gelmemiştir. koca denizde o sürüyle buluşmak bile şanstır, onu dışarı alabilecek şansı kendinize vermek ise farklı bir şeydir. marjinal denemelere devam, palamuta selam...
Tebrikler , avınızın devamını dilerim . Dikkatimi çekti de sahilde yürüyecek kadar kaldırım bile yok. Turizmin can damarı olan boğaza yapılan her yatırım karşılığını fazlasıyla verecekken neden genişletme çalışmaları yapılmıyor anlamıyorum. Avrupa yakasında durum biraz daha iyi sayılır özellikle Kireçburnu , Tarabya otelinin önü görülmeye değer güzellikte genişletildi.
eline sağlık güzel av olmuş sen balığı alınca yanındaki insanların bakışları nasıldır demekki artık palamut çaparisi denemeden balıkdan dönmek olmaz
ellerine sağlık iyi balık yakalamışsın .Çubuklu eski tekel depolarının önü yani burun baçe denen yerde bolca palamut av verir derin suda. orada kısa köstek takım kullanılır 25 cm. aaya dizilmiş ve beyaz. ayrıca kurşun burada en dibe takılarak sallama çapari ile av yapılır. Çok palamut tutmuştum orada çok zamanında eski günler aklımma geldi. ellerinize sağlık....
@simendifer Evet tam da Hidiv'in alti.. Kanlica'yi gecip Askeri Okulun onune ya da ardina duruyorsun... Ben tam o kavsakda durdum baliga, yaslica bir amca vardi sig mi buralar yaw 40gr iki kursun biraktim dedim, hemen palamuta getirdi mevzuyu Hakikaten o kadar sig yerde nasil baligi ariyorsunuz yahu.. ben mi yanlis yere durdum, tam Sukru Bey'in palamutla cektirdigi fotonun acik ilerisindeydim valla..
Tebrikler Güzel av olmuş,ordaki kişilerin suratlarını görmek isterdim. yanlarındakilere bak adama bak nasıl yakaladı demişlerdir eminim. Ve bu arada BİR Her Zaman SIFIR`dan iyidir. Avınız Bereketli olsun daima rasgele..