Merhaba Arkadaşlar Bayram tatili de dahil yaklaşık 3 hafta olta atamamıştım. Acısını çıkarmak için geçen hafta cumartesi gecesi hanımla beraber olta attık ve yine mercana denk geldik. Mercanı çeneden yakalamak için ne kadar iğne çeşidi varsa denedim ama maalesef hiç biri işe yaramadı, iğneleri hep yutturdum. Kötü durumdaki 2 balık hariç gerisini -çıkarmaya çalışsam öleceklerinden- ağzında iğneler ile geri saldım. Bu hafta sonu ise hanımın olta atası gelmedi ve bende tek başıma balığa gittim. İğneler : Mustad 505-1/0 , 496-2 , samsame F14- 1/0 ve Vmc 9335-1 Yem : sardalya, madya ve sülünez Kısa Kamış (7-10mt) : Kısa kamışla 7-8 metre önümdeki yaklaşık bel seviyendeki suya ağır kurşun atıp avlanmayı seviyorum. Bu seviyedeki suya atılan ağır kurşun sayesinde tasma atmanıza gerek kalmıyor, 125gr.lık kurşun bu işi sizin yerinize yapıyor Kıyı suyu hala küçük balık dolu, hedef balığım olmasada 6 tane ispari yakaladım. Normalde hiç birinde iğneyi ısıracak ağız yok ama yemi çekiştirirken ağır kurşun tasmalamasıyla iğne oralarına buralarına batıyor. Sadece 1 tanesi iğneyi ucundan da olsa ısırmayı başarabilmiş: Bu resimde tek iğne üzerinde avuç kadar 2 balık; iğne birinin dudağından girip diğerinin yanağına oturmuş. Bir ara hanımdan telefon geldi; sahilde hem turlayıp hem konuşurken kısa kamışa küçük bir mığrı gelmiş… Ben bu balıkta sinir sistemi olduğundan şüpeliyim; balık önce dip kösteğini ısırıp genzine kadar yutmuş daha sonra önce kösteğe, sonrada bedene kendini dolaya dolaya üst kösteğe ulaşıp onuda ısırmış Bayağı uğraştırdı ama iğneleri çıkartıp suya saldım (yazmayı unutmuşum isparilerde salındı) Sardalya ve sülünezden hayır gelmeyince madyaya geçtim. İlerki zamanlarda çok güzel bir çupra vuruşu geldi ama iğneye oturmadı, bundan başkada bir hareket olmadı. Sörf Kamış (+100mt) : Aslında sörf kamışa pek bir vuruş olmadı. İğneye oturacak kadar büyük balıklar olmadığından küçükleri besledim durdum. 3 kez güzel vuruş hissettim; 1.si iğneye oturmadı. 2.si bir iskataroz..yeterince büyük olmadığından geri saldım. http://www.youtube.com/watch?v=vyf09tpGV1o&feature=youtu.be 3.sü ve sonuncusu ise sardalyaya gelen hedef balığım çupra…Kokusunu bile özlemişim Ayrıca size danışmak istediğim bir şey var, bu mercanlar benim kimyamı bozdu Çuprayı çeneden yakaladığım iğneyi bu balığa, köstekteki boncuklarıyla beraber yutturuyorum. İğne çok içerde ve büyük olduğundan elimdeki iğne çıkarıcılar bir işe yaramıyor. Kısa pala, uzun pala, circle ne taksam yutuyorlar. Sizden ricam önerebileceğiniz alternatif iğneleri ve balığı öldürmeden geri salabileceğim iğne çıkarıcıları veya varsa alternatif metodları yazarsanız sevinirim Elimde olan iğne çıkarıcılar : http://www.balikmarketim.com/stonfo-slamatori-16s-igne-cikarici http://www.sipahiler.com/Urun/DAM-15-cm-Igne-Cikarici-Pense-pmu2899.html http://www.kaptanbalik.com.tr/?urun-820-iGNE-CIKARICI==-DiSCORGER==-17-CM.html En küçüğü bu ve temsili videosu: http://www.youtube.com/watch?v=LNMmjxWxX08&feature=youtu.be Herkese rastgele
Önder, bravo doğrusu. Harika bir rapor olmuş. Avlar olarak kesmemiş seni ancak kıyılar bildiğin gibi halen yavru balık baskısı altında. Yakaladığın çipuraysa çok güzel. Kamışı bayağı bir sallamıştır. Hangi sistemle avlanıyorsun bilmiyorum ama tek iğneli uzun köstekli takımla avlanıyorsan balık iğneyi yutana kadar pek bişey anlayamıyorsun. Kısa köstekle 3'lü klasik takımlarda öyle olmuyor ve yutmadan tasmalama yaparak yakalamak durumunda kalıyorsun ama klasik takımlar da büyük balıklarda başarılı değil. İşkilli ve garantici büyükler, huzursuz oldumu yeme bakmadan çekip gidiyor. (Deniz gözlüğüyle çok izlemişimdir. ) İğneyi yutturmadan irileri yakalamak pekte mümkün değil gibi bence. Çok daha iyi avların olsun.
Tebrikler Önder, güzel paylaşım, fotolarda harika çıkmış, dahada güzellerini tutman dileğiyle sağlıcakla kal.
Harika, keyifli, hareketli bir av yapmışsın. Kıyılar aşırı yavru dolu ve hayvanlar bir şekilde kışın yaklaştığını anlıyor ve yemlere çok saldırgan oluyorlar. Doymuyor doymuyor doyuramıyorum. Haliyle iğne boyunu büyüttükçe büyütüyoruz. Onu bile yutuyorlar. Şöyle 1 ay kadar sonra iyice semirmiş olurlar. Ele avuca geldi mi güzel avlar yaparız yapılacak.
tebrikler önder abi... çupraya bayıldım :hungry: enfes raporlarını zevkle okuyorum abi. avlarınız daim olsun
Tebrik ederim. İğne çıkartma konusunda ise iğneyi nekadar büyültsende bu tip balıkların ağız yapısı büyük hop diye yutuyor iğneyi, kaleme benzeyen iğne çıkartma aparatları var onları dene istersen. syg,
Çengelli iğne gibi diye tabir edilen hatta jiggingte kullanılıyor sportif amaçlı avlarda İğnenin sivri ucu içe daha da bükük oluyor balık yemi alıp ısırdığında yutma veya solungaca batma olmuyor. Direk dudağına batıyor yapısı itibari ile onlardan kulanabilirsiniz. Örnek: http://www.spotbalik.com.tr/50116-Igne-NO10-50-arasi,PR-33480.html bu iğne ucunun içe kıvrık olanı işte bu iğne:http://www.spotbalik.com.tr/L2222G-Laser-Sharp-Paslanmaz-Siyah-Igne-10-Adet,PR-33266.html
Önder abi tebirkler, ders tadında bir rapor olmuş umarım çupraların daha niceleri surf takımlarını ziyaret eder
Videodaki balık bir Fangri Mercan. Bu mubarek balık her seferinde iğneyi öylesine ambarlarki önemli zarar vermeden iğneyi çıkarıp salıvermek nerdeyse imkansızdır. En iyisi dediğin gibi misinayı iğneye en yakın yerden kesip salıvermektir. Sevgiler Not;Bazı sarı kaplama iğneler denizde daha çabuk çürüyüp balıktan çıkarlar,esasen kuvvetli mide asitleri her iğneyi eritir.
Çok teşekkür ederim Arkadaşım Çift,uzun köstekli takımla avlanıyorum ve dediğin gibi; klasik takımdan bencede daha avcı. Uzun köstekli takım balığı çeneden de yakalar ama bence iş yemde biter. Biz pudingi sadece yutkunup kekide ısırarak yiyiyorsak balıkta aynısını yapıyor. Boru kurdu ve sülünezi balık çoğunlukla yutar madya ve sardalya gibi sert yemi ise ısırır. Ama bu mercan balığı dişleri eskimesin diyemi nedir sardalyayı dahi yutuyor Daha güzelleri senin oltanda olsun -ki yakında sörfle de atçekle de olur- arkadaşım, rastgele Teşekkür ederim İsa Abi 17si dönüş için dinleneceğinizi söylediğiniz ve bende o gün hanım bende gelicem dediği için görüşmek maalesef kısmet olmadı , İnşallah ilerde olur Saygı ve sevgilerimle Abi, rastgele İnşallah Arkadaşım daha güzelleri hepimizin oltasında olsun, rastgele Teşekkür ederim arkadaşım Dediğiniz gibi kıyı avcısı için zor zamanlar. İnşallah bu sezon dediğiniz gibi bereketli olur, benimde kanım bu yönde, rastgele Beğenmene sevindim hemşerim Keyif aldığım şekilde olta atıyorum ve keyif aldığım sekilde de yazıyorum ama bu benim heralde sondan bir önceki raporum olacak. Artık bu zamandan sonra her hafta sonu balığa çıkarım ama uzunca bir süre rapor açmayı düşünmüyorum. Yeniden aşka gelirsem ilerde tekrardan yazmaya başlarım. Daha güzelleri senin oltanda olsun kardeşim, rastgele 3 vakte kadar özel mesajınız var
Daha güzelleri senin oltanda olsun, sağol Abi rastgele Tanıştığımıza sevindim hemşerim, Edremit küçük yer; aynı sitede yanyana apartmanlarda oturuyormuşuz Yarın telefonunu bekliyorum, rastgele
Yazdığım ilk linkteki aparatsa onunla becermedim Burhan Abi, İnce işlere elim o kadar yatkın değil galiba Olmadı yarın malzemeciye gidip ne kadar değişik iğne varsa birde onlarla denerim. Saygılar benden, rastgele İlk link 50660 ın düz ağızlısına benziyor bunu kullanmadım. Daha önce alıcı gözle hiç bakmamışım ama hoşuma gitti. Ownerlar burada olmuyor ancak Balıkesire gidersem alabiliyorum, alınacaklar listeme ekledim kardeşim teşekkür ederim yazdığınız eagle clawın 2 numarasını netten görmeden almıştım. İğne boyları tahminimden uyumsuz çıktı, gele gele hap kadar bir iğne geldi Sadece tek avda kullandım pek içime sinmedi açıkçası.. ama ilk linkteki iğneyi alıcam tekrardan teşekkürler Teşekkür ederim arkadaşım Siteyi birazda blog gibi kullanıyorum. Balıkta ne yapıyorsam, ne düşünüyorsam (hatalı veya doğru) sadece onu yazıyorum. Beğenmenize sevindim , daha güzelleri sizinde oltanızda olsun Bu hafta sonu bu balığında çıktığı merada tekrar şansımı deneyeceğim. Eğer yine oltama gelirse olmadı sadece madyayla devam ederim. Teşekkür ederim en azından içimi rahatlattınız Ustam Sağolun, saygı ve sevgilerimle
Tebrikler hemşerim...:clap2: Rasgelsin... Rapor yayınlamaya devam etki biz burdan ona göre gelelim... Selamlar
Teşekkür ederim Hemşerim Balık artık yavaş yavaş av vermeye başlar. Bu hafta sonu kısmetimde balık olurda yakalarsam paylaşırım ama 1 eylül itibarıyle rapor açmayı bu sezonluk bırakıyorum. Aşka gelirsem ilerde tekrardan yazarım, rastgele Daha Maaşallahlıkları oltanızda olsun kardeşim, rastgele