Yine Boğaz'ın Avrupa yakasındayız. Aralık ayına girmemize rağmen, öğlen saatlerinde rahatsız edici derecede kuvvetli bir güneş, bahardan kalma bir gün... Ancak geçen haftaki güzel çinekop akını yok. Sabah erken saatlerde rapala ile güzel balık yapmış ama biz saat 9'da gidince kaçırdık. Çok ince çapari ile istavrit alınabiliyordu, arkadaş akşama kalabalık olduklarını söyleyince istavrite yüklendik 7-8 kilo kadar yakaladık. Balığın seçiciliği çok ilginç 10-8'lik takıma 7'li 8'li gelirken, 12-10'luk takıma birer birer geliyor. İlle de en ince takımı istiyor. Hava kararmaya yakın istavriti bırakıp yemli ve rapala denemeleri yaptım. Rapala ile bir sarıkanat yakaladım. Güneş batarken de tam aşağıya sarkıtmış olduğum yemli takıma arka arkaya 2 tane sarıkanat geldi. Tabii bunun devam edeceğini düşünüp sevindik ama yarım saat kadar bekleyip hiç vuruş alamayınca avı sonlandırdık.
Aret tebrik ederim. Bugün tekne ile Büyükçekmece açıklarını dolaştım durdum ama nafile bir kaç bebek istavritin haricinde bir şey gelmedi,onlarıda geri saldım zaten. "Herhalde büyük balık var" dedim kendime ve sahtemi takıp dolaştım. Sonuç ..... 0 Şimdi Senin raporunu görünce Kendim yakalamış kadar sevindim. Selamlar. .