cumartesi, kartal - maltepe

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gtakgoa tarafından paylaşıldı.

1. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    arkadaşlar bu aralar kartal maltepe arasında mezgit , kıraça ve kefal çıkıyor yanılmıyorsam. geçen hafta gittim ama çok az alabildim( 2-3 kıraça) :). daha çok yeniyim. bu hafta sonu cumartesi günü tam gün boşum. bu bölgede cumartesi avlanan veya avlanmak isteyen ve bana bu işi öğretebilecek biri olursa çok sevinirim. bir acemiyle uğraşmak zordur ama kendi başıma sanırım uzun sürecek. olaya kestirmeden ve bir üstadla başlamak daha iyi olur diye düşündüm.

2. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Vakkas,

Siteyi ne kadar takip ettiğini tam olarak bilmiyorum. Ancak biz amatör balıkçıların uymak durumunda oldukları bir tebliğ var. Bu tebliğe göre, 13 cm. altındaki istavritleri yakalamamız yasaklanmıştır. Kısacası kıraça avı bizler için yasaklanmış bir avdır. Bunun yanı sıra, istavritin 60 cm. büyüyebildiğini de hatırlatmak isterim. Yani bu balıkları ne kadar rahat bırakırsak, o kadar popülsyonu artacak ve aynı zamanda irileşeceklerdir. Bu konuda senin de hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Ayrıca av arkadaşı bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımız bu konuda sana yardımcı olacaklardır. ;):)

Ayrıca incelemek istersen tabi olduğumuz 2/2 tebliğ için buraya tıklayabilirsin.

3. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    küçücük balıklardı suya bıraktım her yakaladığımı. aslında mezgit yakalamaktı amacım, yakalayamayınca çapari atıp kıraça yakaladım tabi amacım sadece yakalamaktı sonra salmak. yakalamanın hazzını yaşamaktı. uyarıyı anlıyorum. dikkat edicem.

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    duyarlı olmak özellikle bu konuda çok önemli çünkü zaten git gide kirliliğinde artmasıyla yaşam alanlarının tahrip edilmesiyle çöplerle dolmasıyla bu canlıların sayıları git gide azalıyo bende küçükyalıda avlanıyorum ve kıraça çıktığını duyduğum için balık tutmaya gitmiyorum duyarlı olmak şart :)

5. ayhan81530

ayhan81530 Ayhan

vakkas bizde çoğunlukla maltepeye gidiyoruz çogunlukla her perşembe ama bu hafta işyerinde arkadaş izne çıktığından full çakılı kaldık ondan bu hafta balık yok bize :D ama haftaya perşembe maltepedeyiz bizde öyle çok usta sayılmayız ama idare eder başka usta bi arkadaşla gitcez istersen gel haftaya perşembe bekleriz bu aralar baya bi istavrit yapmaya başlamış maltepede bazı yerleri çok yosun ama güzel balık çıkıyo 2 hafta önce 25 istavrit ve 2 zargana aldık

6. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    ayhan kardeşim, ben hafta içi genelde çalışıyorum. sadece cumartesi günü boşum. ama fırsatını yakalarsam mutlaka gelirim. ben sürücü kursunda çalışıyorum işim dokuzdan önce bitmiyor. ama bilgilerinize bende her cumartesi kartal -maltepe hattındayım. ilginiz için teşekkür ederim. iyi olurdu tanışmak.