cumartesi levrek avına gidiceğiz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mrdeep tarafından paylaşıldı.

1. mrdeep

mrdeep erdem

Merhaba arkadaşlar istanbulda oturuyoruz levrek avına gidicez tavsiyeniz nelerdir nereye gitmemizi tavsiye edersiniz ben karaburun tarafı düşünmüştüm tavsiye ediceğiz biryerler varsa yardımcı olur sanız sevinir ildefa levrek avına çıkıcaz şimdiden heyecanlıyız av sonucunuda burada sizlerle paylaşıcam işallah.

2. superalli

superalli Ali DİNÇ

Merhaba
    Bu konuda pek cevap alacağınızı düşünmüyorum. Forumu biraz araştırırsanız belki fikir edinebilirsiniz. Genelde mera paylaşımı yapılmıyor. Sadece raporlar ve kabaca hangi bölge olduğu belirtiliyor. Bilgilerinize.

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Meradan çok bölge tavsiye isteği gibi geldi bana .

Benim tavsiyem Saroz yada Ayvasıl taraflarıdır bu mevsimde.

4. dizayn83

dizayn83 göksel

Favori Kamış:
    silverstar
    Favori Makine:
    silverstar
    En İyi Avı:
    11kg yayın
    evet en yakın verimli mera saroz bencede.

5. mrdeep

mrdeep erdem

Evet benim için bölge yeterli olacaktır ilk defa levrek avına gidiceğim için bölge bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını istemiştim

6. brioche

brioche Gökhan YETER

Kumburgaz veya Gebze feribot iskelesinin arkası denenebilir, gebzeye gittiğim arkadaşlar sabırsız olduğundan fazla duramadık özellikle belirteyim patika yol olduğundan karanlıkta yürümek çok riskli yanlış patika sizi uçuruma da götürebilir düşebilirsiniz.

7. Querorz

Querorz Fatih

Şu mevsimde Tekirdağ Türkiye'nin en verimli levrek meralarına sahip herhalde. Bu kadar yakınımızda olması buyuk şans bence bizim icin. 1 haftada 5 rapor paylaşıldı Tekirdağ'dan. Saroz'a kadar zahmet etmeye gerek yok bence. Bir kaç gün içinde 2 günlüğüne gitmeyi düşünüyorum Tekirdağ'a levrek kovalamak için.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Levrek zor bir balık. Şuraya git, şunu yap denince tutamazsanız. Bazen burnunuzun dibinde hiç olmayacak bir yeme meyleder, bazen ne yaparsan yap denk gelmez. Önce gideceğiniz merayı netleştirin. Önerilerden ve haritalardan belli bir bölgeyi seçin. O bölgede hangi hava şartında, hangi rüzgarda levrek avlanabildiğini öğrenmeye çalışın. Birgün 10 kadar levrek veren avlak ertesi gün ve devam eden günlerde sıfır verebiliyor.
    Şimdiden rastgelsin. :)

9. mrdeep

mrdeep erdem

Kumburgaz bana çok yakın olur karaburun yani karadeniz veya kumbutrgaz silivri civarı gidicem sanırım cumartesi günühava şartları nasıl olcak bilmiyorum ama levrek avı için elvetişli olur işallah karaburun tarafı kötü olabilir diye düşünüyorum

10. mrdeep

mrdeep erdem

Bende sabah gidip akşam geleceğim için saroz tarafı uzak olur karaburun çok dalgalı olursa olta atılabilirmi düşüncesindeyim

11. mrdeep

mrdeep erdem

Teşekkür ederim çok haklısınız hava şartlarından dolayı karaburun tarafı olta atmamı zorlaştırabilir çok dalga olabilir düşüncesindeyim yoksa yanlışmı düşünüyorum

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok dalga olması levrek avı için aranan şartlardan biridir. Eğer hedef levrekse özellikle çok dalgalı olması tercih sebebidir. Sizin yerinizde olsam, oralara gitmeden bir gece önceden teke temin etmek için çabalardım.
    Çok dalgalı ve rüzgarlı bir hava sizi bekliyorsa, kayalık yüksekçe bir yerden atış yapmayacaksanız. Sahil gibi biryerden atış yapacaksanız. Denize dizlere kadar girmek zorundasınızdır. Dalgayla bir su belinize hatta göğüs hizzasına vuracaktır. Boy çizmeniz yoksa çok dalgalı bir havada gitmeniz avlanamadan dönmenize sebep olur. Bölgeyi ve şartları bilmiyorum, yalnızca tahmini yazıyorum.

Şartları tam kestiremediğiniz durumlarda 1 numara iri iğnelerden yapılmış 3'lü dip takımıyla surf veya 3 metre üzeri kamışlarla yemli olarak ta av yapabilirsiniz. Mamun bulma ihtimaliniz olamayacağından tekeyi önerdim. Biz aynı şekli mamunla yapıyoruz. Kısa köstek, 3'lü takım, iri iğne. Surf kamışı olabildiğince dikip, dalgadan az etkilenmesini sağlayıp, 20 metre kadar uzaklığa atıp bekliyoruz. Havasında iyi derece levrek tutulabiliyor. (Ağır kurşun kullanıyoruz)

Bu şekli yapıp, alan müsaitse çevresinde atçek yapabiliyorsunuz. Şansınız artıyor böylece.

Havayı iyi analiz edip, uygun giysiniz varsa öyle gitmelisiniz bence. Yoksa eziyete dönüşebilir. Levrek için en uygun saatler genelde akşam 22:00 ile 07:00 aralığında. Tabi hava ve deniz şartlarına göre, konuma göre değişir. Bizim bölgede genelde levrek bu saatler arasında daha çok çıkıyor.

Şansınız bol olsun.

13. mrdeep

mrdeep erdem

Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun karaburun dedğim yer karadeniz olduğu için dalgalar adam boyuna çıkabiliyor tulum çizme yamurluk vs. Yanıma muhakkak alıcam ama yemli takımda gayet mantıklı geldi bana onu muhakkak deniyeceğim teke ve mamun haricinde kullana bileceğim yem varmıdır acaba teke bu zamanda bulmam çok zor

14. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    bir gün 10 tane levrek veren avlak mı dedin :):):)