Cumartesi özbek Avi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nadirsakoglu tarafından paylaşıldı.

1. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

Stresli ve yoğun bir haftadan sonra meslektaşım Hasan bey ve mesai arkadaşlarım kenan (flydoor) Sebo ve kenanın kardeşi kemal ile birlikte urla özbekteki bu sitenin üyelerinden Cem altürk (kontiki) arkadaşımızın teknesine gittik. Cem abimiz ile tanıştık. ve gerçektende çok memnun olduk. Teknesi ise
    10 metre uzunluğunda o dalgada insana güven veren rahat bir tekne. çıktık yola avlağımıza geldik. attık oltaları vuran çok. hiç kimse boş durmuyor. sadece cem abi boşduruyor. bardaklara çay koyuyor. hehe. tabi bizde soğutuyoruz. öğlen yakaladığımız melinalardan birkısmını kaptan cem abi aldı. balıkları tavada pişirdi. öyle bir yemek uzun yıllardan beri yememiştik. balıklar okadar vuruyorki. yemimiz saat 4,5 gibi bitti. birazda bizim acemiliğiz. yemleri kaptırıyorduk. :D ama gün sonunda herkezin evine götüreceği karagöz,isparoz,gopes ve melinaları vardı. ve haftanın stresinide özbekte bırakmıştık. En kısa zamanda gene bir organizasyon yapmak için sözleştikten sonra arkadaşlarla ayrıldık.biriki resim atmaya çalıştım. ama becerebildimmi bilemem.

Son düzenleme: 14 Nisan 2008
  2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Nadir abi çok güzel bir av olmuş bu melinda dediğiniz balık ne oluyor merak ettim . Dahasına rastgele.:)

3. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

valla izmaritin bir türümüş, ama izmarit beyaz melina mavi sarı renleri var üzerinde izmaritten biraz daha büyük. temizleme şekli değişikmiş sırttaki dikenlerini bıçakla kesip, derisini komple çıkarıyor. ozaman pişince sadece orta kemik alınıp yeniyor tadıda güzel yani. açıklara çıkabilseydik. sanırım daha güzel balıklarda yakalayabilecektik.

4. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

aşkın birşey soracaktım sana sen sığacık limanına kefale geliyormuydun. orada herhafta görüştüğüm arkadaşın ismide aşkındı. senmisin acaba o diyordum.

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yok Nadir abi ben değilim ben genelde Kuşadasından av çıkıyorum sığacıkta avlanmadım daha önce.

6. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

umarım birgün sizler gibi ustalarla çıkarız. büyük keyif alacağıma eminim.

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Tebrikler abi çok güzel bir av olmuş, bende bu melinda yı merak ettim. Resmi varsa ve bizimle paylaşırsan çok sevinirim.
    Dün bende tarif ettiğin şekilde izmaritleri tekne de temizleyip gece 23.30 da pişirttim hanıma. Gerçekten çok lezzetliydi.

8. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

serdar bu melina adı bunun ya ben melinda kalmış aklımda yalnız 150 grlık bile yakaladı arkadaşlar. okadar büyük çıkmazmış. cem kaptan öylededi.
    eti güzel abi yani. ama bir deniz çıprası, deniz levreği kadar değil tabi.pazar günü seferihisar kıyıdanda bunları çektik. hanımla [​IMG]
    orada ufak balıkların ismini ağzı kırmızı olarak biliyorum. ama mükemmel bir lezzet.

9. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    güzel av yapmışsınız. elinize sağlık. afiyet olsun

10. fishbone

fishbone yücel

Favori Kamış:
    Kamış olta,bi kaç kasnak,
    En İyi Avı:
    Ildırı'da Turna 50 cm. yaklaşık.
    nadir bey selamlar.ben bu cumartesi sığacıktaydım.balık çiftliğine bakan kayalıklardan (limanın orda) 260 gr lik bi çupra aldım gayet keyifliydi.bi süre zargana denedim olmadı sonra dip oltası yem sülünez.akşamda 9 a kadar kalamar için kaldım fakat oda olmadı.sizin sığacıkta avlandığınız yer neresi acaba.

11. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

yücel bey ben kayalıklardan tam karşıya baktığında dağ motel varya onun önündeydim. orada sadece ufak levreği yakaladım. saat 5 gibi ar sitesi var seferihisar akarcaya doğru orada gerisini 1,5 saatte aldım oradan eve geçtim.keşke geleceğini bilseydim. görüşür tanışırdık.

12. fishbone

fishbone yücel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    dediğim gibi ben cumartesi ordaydım siz pazar günü ordaymışsınız.ama sığacık hem avlak hemde coğrafya olarak çok sevdiğim bi yerdir.bu pazarda gitmeyi düşünüyorum orda olursanız mutlaka karşılaşırız.ayrıca 5-6 kişi küçük bi organizasyon düzenlenirse (sığacıktan tekne kiralamak gibi)onada katılmak isterim.belki bizim 11 mayıs organizasyonuna kadar araya boyle bi şey sıkıştırabiliriz.saygılar selamlar.

13. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Nadir'cim eline-emeğine sağlık. Güzel bir av partisi olmuş. Afiyet olsun.
    Benim de favori yerim sığacık'tır. Dağ motelin oradan kıbrıs ile kefalleri alır, mezarlığın altından ise tek iğne bırakma yaparım. Nasipde ne varsa çekeriz.

14. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

15. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

izmirde çok yer gezdim abi nebilem sığacık bana çok sıcak geliyor.şirin geliyor.
    ben herhafta oralarda gezerim abi. tanışmak isterim. geldiğinde haberim olursa.

16. fishbone

fishbone yücel

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ytonguc@gmail.com burdan ulaşabilirsiniz.eğer öyle bi organizasyon olursa dediğim gibi severek katılırım.hem tanışmış oluruz.sizin bildiğiniz tekne vardır umarım yoksa bile soruşturur buluruz.

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Melina bizim istanbulda ada izmariti dediğimiz balık.Yani erkek izmarit, bütün izmaritler 3 yaşına kadar dişidir, erkeğe dönüşünce hem irileşir hem renkleri değişir

18. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

kaydettim abi mail adresini msn den haber veririm gelişmeleri tekneci arkadaş var çıktığımız. buluruzda sorun değil o.bizim olay çarşamba günü falan netlik kazanır.Aslında kişi sayısını 10 civarı yapabilirsek özbek'ten bu site üye Cem Altürk'le çıkabiliriz sanırım.

19. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

teşekkür ederim. peki bu ağzı kırmızı dediğimiz balığın ismini biliyormusun resmi var bu konuda ufak olan.

20. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

yörük efe mesaj gönderdim ama geldimi telefonlar acemiyim bu konuda da affet gari gerçi balık yakalamada da acemiyiz ya
    :D